Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman je známý především jako herec, nicméně za ním stojí i zajímavá práce na postu režiséra. Toto drama z roku 1984 pojednává o složitém vztahu stárnoucího dělníka Harryho a jeho dospívajícího syna Howarda, který považuje svého otce za nulu a břídila. Každý žije v jiném světě – Harry uznává jen tvrdou fyzickou práci a lopotu, jeho citlivý syn má zase vzletné myšlenky a chtěl by se živit psaním. O tom ovšem otec nechce ani slyšet a dá mu vážné životní ultimátum. Rodičovská láska může mít mnoho podob a jednu z nich ukazuje snímek Harry a syn… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

mysicka 

všechny recenze uživatele

harry žije už 2 roky sám se svým synem howardem, zhoršuje se mu zrak a přišel kvůli tomu o práci.. howiemu se přes jeho spisovatelské ambice moc do práce nechce, a tak si přivydělává mytím aut.. opravdu to zní jako obyčejný lidský příběh, kterým tento snímek také je.. ale je natočený s neuvěřitelnou láskou a citem.. howiemu jeho láska a oddanost otci přímo čiší z očí a harry..? bože! dlouho jsem nikde neviděla tak arogantního a cynického chlápka, který i přes nespornou lásku k synovi, umí dát řádně najevo, že je pro něj břídil.. a to všechno s citem a humorem, který je mi tak blízko.. např. ta scéna s porcelánem s dubovým lístkem po mamince.. já se smála, až jsem brečela.. "máš tu nohu pojištěnou?":)) celou dobu to píšu s tim, že hodnocení bude za čtyři hvězdy.. jenže čtyři je kua málo!! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherná záležitost, filmové pohlazení, plná palba bez mrknutí oka.. Charismatický Paul Newman v roli stárnoucího otce skvělý a tentokrát i jako režisér mi opětovně potvrdil, že umí na filmové plátno přenést křehkost rodinných vztahů, sílu pouta rodiče a dítěte, nesmírně vnímavým a citlivým způsobem servíruje komorní drama malé rodiny.. Scéna v autě při čtení dopisu, co není dopis, ale šek, mi vehnala slzy do očí a potom ten společný večer na pláži u pronajatého domu to bylo něco tak krásného, to se jen tak nevidí.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si v ideálnych podmienkach vychutnal 25. film s Paulom Newmanom, mojim hercom No. 1. Vychutnal je to správne slovo. Nemám chuť dopodrobna opisovať všetky klady, ktoré ma v tomto vzťahovom filme zaujali. Paul Newman je v ňom fascinujúci a pri opakovanom sledovaní vynikajú prednosti jeho herectva oproti ostatným ešte výraznejšie. Celý film je zaľudnený postavami, s ktorými sa asi ťažko stotožníte, možno ani nebudete s nimi sympatizovať, ale určite budete presne vedieť, čo sú to za ľudia a čo možno od nich v konkrétnych situáciách očakávať. Pomerne málo ma zaujíma hodnotenie ostatných, ale napriek tomu ma mrzí tých iba 74 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Paul Newman mě i tentokrát přesvědčil, že i režisérské křeslo mu svědčí. Po vynikajícím snímku Tak mě někdy napadá tu máme drama Harry a syn, které je občas úsměvné skrze různé vtípky, ale příběh stojí zejména na vztazích mezi lidmi, lásce otce a syna a lidí, kteří tuto dvojici obklopují. Život není jen samé slunce a duha, jak by řekl Rocky Balboa, a v tomto filmu se to potvrzuje. Charaktery postav jsou tu výborně vykreslené, neboť od počátku tak nějak o každé postavě víme, co od ní můžeme čekat, přičemž se ale jejich chování v důsledku děje různě mění, dochází k nejrůznějším konfrontacím a proměnám, aby si nakonec hlavní dvojka uvědomila, co je v životě důležité a jaká je její přirozenost. Scéna v autě, když Harry čte Howardův dopis, je opravdu dokonalou ukázkou brilantního herectví Paula Newmana a jde o poměrně emotivní záležitost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, teda príbeh otca a syna má určite väčšiu hodnotu, ako je uvádené vo filme formou knihy. Rozprávanie je pomalé, klasické, ľudské, zo života. Áno, takých máme veľa, ale pokiaľ sú pekne natočené, s hercami, ktorí to vedia a ja sa pri nich cítim dobre, môže ich byť stále viac. 75%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Drobnou roli si ve filmu zahrál Morgan Freeman, který byl téměř rozhodnut herectví vzdát, než ho najal Paul Newman. (Mikino00)

Reklama

Reklama