Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Cross je detektiv a forenzní psycholog. Když náhle zmizí jeho neteř Naomi, vysokoškolská studentka, rozhodne se přidat k týmu vyšetřovatelů i když to už nespadá do jeho oblasti. Zjišťuje, že Naomi je jednou z mnoha pohřešovaných dívek. Všechny jsou krásné, chytré a něčím vynikají. Brzy po jeho příjezdu do Durhamu, kde Naomi studovala, je objevena mrtvola jedné z pohřešovaných dívek. Krátce na to, je unesena další mladá žena, lékařka Kate. Když se Kate probere z omámení, zjišťuje, že ji unesl muž, který sám sebe nazývá Casanovou. Varuje ji, aby se nepokoušela o útěk ani o jinou formu vzdoru. Kate zjišťuje, že není jediná, koho Casanova unesl a protože je to velká bojovnice, využije první příležitosti a uprchne. Podaří se jí to jen tak, že skočí do propasti, ve které teče řeka. To ji téměř stojí život. V nemocnici se o ni samozřejmě postarají, ale je jisté, že je Kate otrávená něčím, co se v její krvi nepodařilo určit. Díky Alexovi zjistí, jaké narkotikum jí Casanova podal a Kate dostane protilék a začne se brzy uzdravovat a začne pomáhat policii při pátrání. Alexovi dochází, že Casanova není založením vrah, je to sběratel a dokud ženy dodržují jeho pravidla, nechá si je. Navíc vychází najevo, že podobné únosy se staly i na druhém konci země, v Los Angeles. Takový případ tu ještě nebyl, aby zločinec pracoval na dvou místech najednou. Alex pochopil, že se nejedná o stejného muže, ale o dva různé, kteří nějak spolupracují. Vyšetřování ukáže, že v Los Angeles „pracuje“ doktor William Rudolph a v jeho domě jsou nalezeny části těl jeho obětí. Rudolph napodobuje svého partnera Casanovu na východě, jen dívky nesbírá, ale je to sadista. Přestože je policie Rudolphovi na stopě, podaří se mu uniknout. Jeho kroky vedou za Casanovou, ale ten s ním dál spolupracovat nechce. Policie, i díky Kate, objeví úkryt, kde Casanova schovává dívky. Casanova však uniká, Rudolph je při přestřelce zabit. Uvězněné dívky včetně Naomi jsou osvobozeny, ale Casanova někde číhá. Alex se musí vrátit domů do Washingtonu a Kate ho ještě před odjezdem pozve na večeři. Trochu se zdrží a do Katina domu mezitím dorazí detektiv Ruskin, který pošle domů hlídající policisty. Alex mezitím podle rukopisu zjistí, kdo je skutečným Casanovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Napínavý, dramatický a lehce mysteriózní thriller, v němž dominuje Morgan Freeman a Ashley Judd, kteří podávají neskutečně sympatické výkony. Zápletka je zajímavá, poutavá a drsná, hudba dobře dokresluje výpověď daných scén a až na pár drobných nedostatků v chování hrdinů, jde o nadprůměrnou krimi podívanou. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, "vězení" děvčat solidní, ale nerozdýchám nelogické chování hlavních hrdinů - pokud se po několika dnech vydám do lesa hledat úkryt zločince, šel bych dopoledne a ne v podvečer, kdy se stmívá - pak se nemůžu divit, že mám problémy s orientací. Dále, pokud můj dům hlídají policisté a jeden z nich na mě vystřelí, nechápu, kde jsou Ti ostatní - někdo musel výstřel slyšet. A už vůbec nechápu, proč když zjistím, že je má kolegyně v ohrožení života, tak nezvednu telefon a nezavolám policii, ale ženu se za ní autem přes půlku města.... Ale jinak to nebyl špatný film. ()

Reklama

misstake 

všechny recenze uživatele

Oddychový thriller. Možná to je podivné spojení, ale v době, kdy se nás každý temný thriller snaží šokovat svojí brutalitou a extrémní psychopatičností, je Sběratel polibků skutečně výjimkou. Je napínavý, aniž by sklouzl ke zbytečným přehnaně nervydrásajícím scénám. Možná, že nenabízí příliš invence a jede jen podle schématu, ale je v poho. ()

petero 

všechny recenze uživatele

ALONG CAME A SPIDER (2001) som videl skôr, takže kontinuitu som nevedome zachoval (i keď pravdu povediac je to absolútne nepodstatné) a keď som dostal chuť na thriller, ktorý ma určite nesklame, padla voľba automaticky na druhého Alexa Crossa. Ďalšiemu sfilmovanému príbehu z pera Jamesa Pattersona by som sa teda vôbec nebránil. Dúfam že si Morgan Freeman ešte spomenie na túto postavu, pretože dobrých thrillerov s múdro uvažujúcim detektívom je teda fakt pramálo. V tejto kategórii by sa nemalo zabudnúť na vynikajúci THE BONE COLLECTOR (1999). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Miloval jsem je obě. A ony milovaly mne. Jenom to nevěděly." Takových žen je spousta. Všechny po mně touží a ani o tom neví. Jenže já jsem línej. Nebudu je unášet, mučit ani znásilňovat. Od toho je tu Casanova. S tím je docela zábava. Má hromadu krásek ve sklepě, kterým se věnuje dnem i nocí a ještě přitom stíhá bouchat v práci přesčasy. Prostě frajer. Nicméně docela napínavý to bylo a tradiční poučení to přineslo - nevyhazovat odpadky večer. To Casanova vysvětlil bravurně. Taky jsem se dozvěděl, že kickbox je trapná náhražka za sex, ale o tom budu muset ještě popřemýšlet, než se pod to podepíšu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Policajné auto v Severnej Karolíne má červené blikajúce svetlo. Na juhu majú však všetky policajné autá modré blikajúce svetlá. (Arsenal83)
  • Stadion, nad kterým proletí kamera se tváří jako Durham v Severní Karolině, ve skutečnosti jde ale o stadion Chapel Hill v New Yorku. (don corleone)
  • Kvůli kontroverznímu tématu odmítnuli představitelé univerzity v Severní Karolině povolit natáčení přímo na jejich pozemku. (don corleone)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Reklama

Reklama