Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Cross je detektiv a forenzní psycholog. Když náhle zmizí jeho neteř Naomi, vysokoškolská studentka, rozhodne se přidat k týmu vyšetřovatelů i když to už nespadá do jeho oblasti. Zjišťuje, že Naomi je jednou z mnoha pohřešovaných dívek. Všechny jsou krásné, chytré a něčím vynikají. Brzy po jeho příjezdu do Durhamu, kde Naomi studovala, je objevena mrtvola jedné z pohřešovaných dívek. Krátce na to, je unesena další mladá žena, lékařka Kate. Když se Kate probere z omámení, zjišťuje, že ji unesl muž, který sám sebe nazývá Casanovou. Varuje ji, aby se nepokoušela o útěk ani o jinou formu vzdoru. Kate zjišťuje, že není jediná, koho Casanova unesl a protože je to velká bojovnice, využije první příležitosti a uprchne. Podaří se jí to jen tak, že skočí do propasti, ve které teče řeka. To ji téměř stojí život. V nemocnici se o ni samozřejmě postarají, ale je jisté, že je Kate otrávená něčím, co se v její krvi nepodařilo určit. Díky Alexovi zjistí, jaké narkotikum jí Casanova podal a Kate dostane protilék a začne se brzy uzdravovat a začne pomáhat policii při pátrání. Alexovi dochází, že Casanova není založením vrah, je to sběratel a dokud ženy dodržují jeho pravidla, nechá si je. Navíc vychází najevo, že podobné únosy se staly i na druhém konci země, v Los Angeles. Takový případ tu ještě nebyl, aby zločinec pracoval na dvou místech najednou. Alex pochopil, že se nejedná o stejného muže, ale o dva různé, kteří nějak spolupracují. Vyšetřování ukáže, že v Los Angeles „pracuje“ doktor William Rudolph a v jeho domě jsou nalezeny části těl jeho obětí. Rudolph napodobuje svého partnera Casanovu na východě, jen dívky nesbírá, ale je to sadista. Přestože je policie Rudolphovi na stopě, podaří se mu uniknout. Jeho kroky vedou za Casanovou, ale ten s ním dál spolupracovat nechce. Policie, i díky Kate, objeví úkryt, kde Casanova schovává dívky. Casanova však uniká, Rudolph je při přestřelce zabit. Uvězněné dívky včetně Naomi jsou osvobozeny, ale Casanova někde číhá. Alex se musí vrátit domů do Washingtonu a Kate ho ještě před odjezdem pozve na večeři. Trochu se zdrží a do Katina domu mezitím dorazí detektiv Ruskin, který pošle domů hlídající policisty. Alex mezitím podle rukopisu zjistí, kdo je skutečným Casanovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nám chybí už jen sběratel obnošených dámských kalhotek, pivních tácků a nosních skřítku (vivat Ren a Stimpy!).. Morgan Freeman v černém Porsche hledá pošuka Casanovu po starých sklepeních Severní Karolíny (vůbec mu nevadí, že na místě činu vlastně nemá nic dělat, když je tam žlutá páska s nápisem: Police Line DO NOT CROSS) a já marně hledám nějaký moment, v kterém by Kiss the Girls nějakým způsobem překvapil, či vybočil z průměrnosti podobně laděných kriminálních thrillerů. Nechápu, proč si v některých fázích dabingu alespoň nedal Daniel Rous do úst středně velkou bramboru a na nos prádelní kolík.. ()

carly 

všechny recenze uživatele

možno som nenáročná, ale pripadalo mi to napínavé. a ashley judd s morganom freemanom boli skvelí. vidieť caryho elwesa v niečom inom ako paródii poteší a na postavu nevinne vyzerajúceho zabijaka sa skvele hodí. a prečo iba 4 hviezdičky? lebo som videla aj zopár napínavejších detektívok. ale nebolo ich veľa. a morgan freeman sám o sebe stojí aspoň za 2 hviezdičky. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ashley Judd je nejen kočka, ale umí i bravurně hrát :) Tenhle film je pro mě jedním z lepších thrillerů 90tých let, který si pamatuji z dětství :) Já ani nevím co k tomu více napsat - Freeman - fajn, Judd - skvělá, padouši, kteří chtějí, aby je ženy milovali :D :D A nejlepší hláška - "Miluji ji. Ona mě taky miluje....Jen to ještě neví." :D :D ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tenhle film má představovat, jak skutečně pracují američtí policajti, tak snad abych se stala angažovanou aktivistkou za zrušení trestu smrti. :-( Ne a ne! Vyšetřovací metody použité ve scénáři lehce hraničí s demencí a člověk nepřestává žasnout. Naštěstí však ani pachatelé nezaostávají za muži zákona, takže ačkoli je neustále zdůrazňována jejich chytrost, nepřehoupnou se přes vlastní stín, IQ 95 a pozornost nula. Začátek celkem slibný, ale zhruba v okanžiku, kdy hrdinní policisté začali sledovat osamnělého pachatele v lese, kam všichni dorazili auty, a on si jich NEVŠIML, ztratil pro mě film veškeré napětí a už jsem jenom útrpně čekala na konec bezmocně přemítajíc, proč, když Kate vyplavila řeka, nepoužili policajti třeba psy v jejím okolí. Anebo třeba proč Alex, když se mu konečně podaří objevit úkryt (hledá ho samozřejmě osamělý, jakápak řízená akce), nepovolá posilu, ale hrdinně se vrhá do studny. Zkrátka a dobře, jsou chvíle, kdy si člověk řekne, jestli náhodou nejsou ty vtípky o hloupých policistech pravdivé. A přitom by se měly spíš vyprávět o tupých scénáristech. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tak jak někdo sbírá motýly, někdo známky, tak muž který si říká Casanova sbírá mladé dívky. Když mu ale nějaká přestane vyhovovat, tak ji zahodí (resp. přiváže v lese ke stromu a nechá ji potupně zemřít). Ve chvíli, kdy jeho oko padne na mladičkou Naomi, ani netuší, že šlápl do vosího hnízda - ta je totiž neteří policejního psychologa Alexe Crosse (Morgan Freeman). A když mu ještě z jeho sbírky uteče další dívka Kate (Ashley Judd), je jeho osud téměř zpečetěn. Kate s dr. Crossem pátrání jen tak nezanechají .... Vcelku zajímavý thriller, kterých (podobných) jsou sice desítky, ale tento mi z nějakého důvodu sedl více než ostatní. Možná je to skvělým Morganem Freemanem, či Ashley Juddovou, či tím, že vrah není jen obyčejnen ňouma - nevím. Každopádně film stojí za shlédnutí, a ne jedno :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Keď Alex Cross (Morgan Freeman) zistí, kde sú dievčatá držané, spadne do vody. Chvíľu nato uteká lesom a je úplne suchý. (Arsenal83)
  • V scéne, kde Alex (Freeman) spadne do vody, má v ruke zbraň. Keď z nej však neskôr vyjde, vyberie si zbraň z puzdra. (Arsenal83)
  • Policajné auto v Severnej Karolíne má červené blikajúce svetlo. Na juhu majú však všetky policajné autá modré blikajúce svetlá. (Arsenal83)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Reklama

Reklama