Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh muže, kterého po 19 letech propustili z vězení za neúmyslnou vraždu teenagera při pokuse o loupež. Tak měr dvě desetiletí se díval na tvář své oběti, která byla na výstřižku z novin v jeho cele. Teď se pokouší vrátit zpět do života. Je opět svobodný, změněný k nepoznaní a něco ho stále přitahuje do města, kde spáchal zločin. Co hledá? Odpuštěni? Vykoupení? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma strasne poklidny, misty skoro az uspavaci tempo, ale jinej styl by se pro tenhle druh filmu asi nehodil. Problem je, ze postava Billy Boba je spatne napsana. Neni zrovna dvakrat uveritelny, ze najednou zacne vsem pomahat a delat kazani. Navic se celou dobu tvari jak starej morous a furt rika "I'am sorry", takze mi misty lez na nervy. Ani herecky se nijak nevytah, ne ze by hral spatne, ale obcas se fakt tvaril dost divne, ale mozna za to moh ten uces. Naopak me potesil Moran Freeman, kterej je ve svy roli ne tak uplne kazatele docela hustej. Film jsem skouknul a nenudil jsem se, ale ze bych z neho mel nejakej zazitek, to ne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre nie úplne ortodoxnú krásu Kirsten Dunst a tým to so sympatiami k tomuto filmu začína aj končí. Videné už dávnejšie a neskoro v noci na komerčnej televízii. Na druhý deň som sa zobudil už iba s mlhavou spomienkou nato, že čo som to pred pár hodinami videl. To je dosť plytvanie takýmto hereckým ansámblom, no nie? ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

Mám takový typ filmů rád, bezchybné herecké výkony (film postavený prakticky jen na nich), lidské osudy, emoce... ve zdravé míře vždy potěší. Navíc tomuto snímku nemám v podstatě co vytknout, snad jen, že se tolik nezaryje pod kůži a časem pomalu vyprchá z paměti. Velmi jednoduchý, přesto působivý. Ve srovnání s toliko oslavovaným filmem V ložnici, který je v podstatě podobný, u mě s přehledem vítězí Muž, který zabil. Velmi dobrá atmosféra, bez hluchého místa.... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tieto duchaplné americké drámy ma už začínajú nudiť. Pokiaľ nie sú sentimentálne (Moonlight Mile), sú nudné (tento prípad), a i keď vás sprvu niečím zaujmú, po pár hodinách z vás dobrý dojem vyšumí. Základná premisa zvládnutá, no zmysel postavy Morgana Freemana mi načisto uniká. A už zajtra mi pravdepodobne bude unikať aj zmysel celého filmu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Většina vzpomínek jsou lidské hlasy.......... Příběh ja natočen na bázi několika náhod jako je třeba černoch z vězení potkaný na ulici nebo zvonění telefonní budky. Film obsahuje nemalé množství náboženského podtextu. Takže ty náhody jsou asi osud. DIALOG - MILES EVANS (Morgan Freeman) : Pomáhá mi to zapomenout. MANUEL JORDAN (Billy Bob Thornton) : A na co ? MILES EVANS : Nevím, už jsem zapomněl.......... Svět muže, jenž je za vraždu odsouzen na doživotí a jenž je po dvaceti letech propuštěn na svobodu. Vrací se namísto činu a pravděpodobně chce od těch, kterým ublížil, odpuštění. Nebo jen chce pomoci. Možná je to dobrý příběh, ale zanechává v mozku několik podivností. Naznačím jednu a dle mého tu nejdůležitější - co je to za ženu, která má ve svém bytě jednu fotku a to fotku svého bratra, který byl zabit před dvaceti jedna lety a ona stále truchlí ? Podle mě je ta žena nemocná a potřebuje lékařskou pomoc. Ne, tak to prostě nefunguje, jsem zklamán. Billy Bob Thornton to zahrál sice parádně, ale scénář je trochu uhozený. CITÁT - To je moje město, ty máš zbytek světa......... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ed Solomon psal scénář 20 let. (mi-ib)

Reklama

Reklama