Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (763)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně se o Úžasnákových mluví, ale mě při prvním schlédnutí celkem zklamali. Nevím co na nich všichni vidí tak neuvěřitelného. To zklamání se týče hlavně zábavy. Je tu pár zábavných momentů, ale některé mi přijdou až moc toporné a vynucenné. Nevím čím to je, ale například u Shreka 2 nebo Dodgeball jsem se chvílemi trhal smíchy, ale tady jsem se maximálně usmál. Sociální stránka filmu o rodině a potřebě se ukrývat je skvělá. Provedení a zavedení retro sekvencí (např. noviny) nemá chybu!! Celá rodinka je perfektně sestavena. Film jsem viděl bez dabingu s titulky, ale nevím jestli je to výhoda. Namluvení v originále je skvělé, ale ne tak geniální jako ve shrekovi. Stále se dostávám a nemohu se vyhnout srovnání shrek 2 VS inc.. Tyto dva animáky jsou velmi úspěšné, ale každý je tak trochu o něčem jiném. Taková parodická hračka Shrek 2 proti doladěným lidským, ale ne tolik zábavným úžasnakovým. Volba je asi na každém. Pro mě je však Shrek lepší...PS: kopírování fantastický čtyřky je trochu tvrdý :D ale je tam i hromada jiných "kopií" nejen ze světa comicsu... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Usasne dobra rodinna komedia, ktora plnym priehrstim rozdava uzasne gagy, narazky na kultove filmy, sviznu akciu a najma rodinnu pohodicku. To vsetko v uzasne farebnom a prepracovanom svete za pomoci roztomilych "karikaturovanych" postaviciek. ...vrelo odporucane pre malych aj velkych, dobrych i zlych, viditelnych i neviditelnych, pomalych a rychlych, sexi elastickych aj nesexi tuhych ;)... ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi jsou prostě úžasní. Perfektní směs Jamese Bonda, Supermana, Batmana a spol., těch nejlepších scén s tryskáči z hvězdných válek, téměř "Hřebejkovských" scén u stolu, skvělých nápádů, gagů a výborné animace. Po Nemovi, který byl hodně orientovaný na dětské publikum zase Pixar jednou "přitvrdil" a vzniklo dílko plné zábavy pro děti od 5 do 121 let. Jo a abych nezapomněla - Edna Módní rulezz! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. The Glory Days ,2. Mr. Huph Will See You Now ,3. Adventure Calling ,4. Bob Vs The Omnidroid ,5. Lava In The Afternoon ,6. Life's Incredible Again ,7. Off To Work ,8. New And Improved ,9. Kronos Unveiled ,10. Marital Rescue ,11. Missile Lock ,12. Lithe Or Death ,13. 100 Mile Dash ,14. A Whole Family of Supers ,15. Escaping Nomanisan ,16. Road Trip! ,17. Saving Metroville ,18. The New Babysitter ,19. The Incredits, ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pixar to zase dokázal!!! Jenže to není taková síla, aby to překonalo co do zábavy pro mě osobně nedostižného Shreka. Úžasňákovi opravdu mají super sílu, ještě se mi nestalo abych se v nějaké chvíli opravdu bál o hlavní (super)hrdiny, a u animáku už vůbec. Prostě režijně skvěle odvedená práce. A ta forma! Není to ani tak o superhrdinech, jakmile uslyšíte první tóny hudby, je vám jasné že to bude hlavně o starých bondovkách (což jsou vlastně filmy o superhrdinovi bez superschopností - vzhledem k Syndromovi špetičku ironické), které měly to geniální kouzlo, i když byly pořád o tom samém. Geniální/šílený padouch na ostrově napěchovaném vynálezy, obří jeskyně a navrch superzbraň k tomu, to je ono!!!:) Mocný videoherní harcovník Michael Giacchino se do komponování hudby v duchu těch perfektních melodií z filmů šedesátých a sedmdesátých let pustil s takovou vervou jako před pár lety George Clinton při práci na Austinu Powersovi. A zadařilo se mu skvěle, i když v podstatě jenom omílá dokola úryvky hudby z Bondovek. Má to styl, má to grády, co víc chtít? Herní skladatelé, pokud zrovna hra kterou mají doprovázet neprovádí redefinici žánru (jako to celkem pravidelně dělá Warren Spector a třeba Alexander Brandon u jeho Deus Ex - doporučuju sehnat), hází odvolávkami na všechny strany, a zrovna Giacchino, autor hudby ke všem Medal Of Honor, to umí tak že je vám fuk jestli jste to už někde slyšeli. A já jsem bondováckej maniak, takže u mě další plus;) A když si připočteme povinnou přehršel vtípků a narážek, ať už na Space Odyssey nebo Hvězdné Války nebo Válku Světů (ne tu Špilberkovu), vyjde z toho super film. A i když jsem to na začátku komentáře viděl na čtyři hvězdy, asi budu vážně muset dát pět. Nebo...ale jo, jenom čtyři. Těžké rozhodování;) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Ve filmu se objeví 95 různých druhů oblečení. Jako posila byl povolán krejčí, který týmu animátorů radil, jak na správné ztvárnění oblečení. (HellFire)
  • Během první policejní honičky je možné spatřit, že mapa na GPS pana Úžasňáka je udělána podle lokace centrály Pixaru. (Karlsberger)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama