Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (763)

Kass 

všechny recenze uživatele

"We are talking about the greater good! - " 'Greater good?' I am your wife! I'm the greatest *good* you are ever gonna get!" Jeden z vůbec nejlepších komiksů! A jen potěší, že stejnou mírou je i dokonalou bondovkou či rodinným dramatem. Tím, a nejen proto, se může hrdě titulovat "Úžasňákovi". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pixar to zase dokázal!!! Jenže to není taková síla, aby to překonalo co do zábavy pro mě osobně nedostižného Shreka. Úžasňákovi opravdu mají super sílu, ještě se mi nestalo abych se v nějaké chvíli opravdu bál o hlavní (super)hrdiny, a u animáku už vůbec. Prostě režijně skvěle odvedená práce. A ta forma! Není to ani tak o superhrdinech, jakmile uslyšíte první tóny hudby, je vám jasné že to bude hlavně o starých bondovkách (což jsou vlastně filmy o superhrdinovi bez superschopností - vzhledem k Syndromovi špetičku ironické), které měly to geniální kouzlo, i když byly pořád o tom samém. Geniální/šílený padouch na ostrově napěchovaném vynálezy, obří jeskyně a navrch superzbraň k tomu, to je ono!!!:) Mocný videoherní harcovník Michael Giacchino se do komponování hudby v duchu těch perfektních melodií z filmů šedesátých a sedmdesátých let pustil s takovou vervou jako před pár lety George Clinton při práci na Austinu Powersovi. A zadařilo se mu skvěle, i když v podstatě jenom omílá dokola úryvky hudby z Bondovek. Má to styl, má to grády, co víc chtít? Herní skladatelé, pokud zrovna hra kterou mají doprovázet neprovádí redefinici žánru (jako to celkem pravidelně dělá Warren Spector a třeba Alexander Brandon u jeho Deus Ex - doporučuju sehnat), hází odvolávkami na všechny strany, a zrovna Giacchino, autor hudby ke všem Medal Of Honor, to umí tak že je vám fuk jestli jste to už někde slyšeli. A já jsem bondováckej maniak, takže u mě další plus;) A když si připočteme povinnou přehršel vtípků a narážek, ať už na Space Odyssey nebo Hvězdné Války nebo Válku Světů (ne tu Špilberkovu), vyjde z toho super film. A i když jsem to na začátku komentáře viděl na čtyři hvězdy, asi budu vážně muset dát pět. Nebo...ale jo, jenom čtyři. Těžké rozhodování;) ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že se prvních čtyřicet minut nic neděje, než se to trošku rozjede. Na můj vkus zbytečně vážnej animák, kterej postrádá vtip, a nenastala chvilka, kdy bych se vyloženě bavila. Rozhodně tu vidíme prvotřídní animaci a příběh má dobrý základ, ale podle mě je zde naprosto nevyužitý potenciál postav, mohla by to bejt větší akce a zábava. Proto můžu dát pouze průměr. Nebylo to ÚŽASŇÁKOVÝ... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovým jsem před jejich zhlédnutím kdovíproč moc nevěřil a dlouho se jim úspěšně vyhýbal. Pak jsem ale konečně neodolal, sáhl po VHS s tímto animákem a....... bavil se skutečně královsky!!! Rád vidím. že i z námětu motajícího se kolem skutečného života (byť jen velmi velmi vzdáleně), se dá vykouzlit taková vtipná a neuvěřitelně zábavnou akcí nabitá podívaná. A takový dojem jsem neměl jen po prvním vidění, nýbrž i po druhé, a pak i po třetí projekci. A už jen to je, samozřejmě podle mých měřítek, ukázkou neprůstřelné kvality. 100% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

A takhle by to dopadlo, kdyby se James Bond usadil a založil rodinu. Jasně, nemá takové superschopnosti, ale vždycky bojuje proti zlosynům, kteří chtějí zničit svět. A paní Úžasňáková byla našlápla, takovou manželku mít, coco :)) Celkově nadupaná zábava, akční animák jsem ještě neviděl a tohle se Pixaru opravdu povedlo, grafika dokonalá, výborně namluvené (Holly Hunter rulez!!)) a scénář byl špičkový. Takovýhle filmů prostě víc! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Původně se měl film jmenovat "The Invincibles". (Karlos80)
  • Když Úžasňák říká Úžaklukovi v mrakodrapu "Leť domů, mladej, pracuju sám," tak drží teroristu, ale když si na to pak vzpomíná Syndrom, terorista v záběru není. (tempus)
  • Všichni jmenování hrdinové, kteří zemřou dle Edny kvůli kápii, sedí jako hosté na svatbě pana Úžasňáka a Elastičky. (Iktus)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama