Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (763)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. The Glory Days ,2. Mr. Huph Will See You Now ,3. Adventure Calling ,4. Bob Vs The Omnidroid ,5. Lava In The Afternoon ,6. Life's Incredible Again ,7. Off To Work ,8. New And Improved ,9. Kronos Unveiled ,10. Marital Rescue ,11. Missile Lock ,12. Lithe Or Death ,13. 100 Mile Dash ,14. A Whole Family of Supers ,15. Escaping Nomanisan ,16. Road Trip! ,17. Saving Metroville ,18. The New Babysitter ,19. The Incredits, ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nelze nedat méně než 4. Ale ne jen pro perfektní design figurek (ta směšná malá těla a velké hlavy) a výtečnou animaci (soustředící se hlavně na detaily okolí než na neforemné hlavy hrdinů), ale také pro velmi -zdůrazňuji- velmi špičkový děj. Rozdíl mezi takovým Shark Tale a Incredibles je prostě v silném, inteligentním a vtipném scénáři. A jsem přesvědčena, že i kdyby byla grafická složka o dvě třídy níž, dala bych velmi vysoké hodnocení. Úžasňáci jsou takový druh retro komixových příběhů (asi jako Svět zítřka, ale ten měl o kousek slabší scénář). A je dokonalý ve všech složkách - v najazzlé hudbě, super dabingu (a to i v českém - opravdu mile překvapí). Po Nemovi další silná a povzbuzující káva na poli animáků, ale spíše pro dospělé narozdíl od Nema. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem kdysi viděl v nějakém špatném rozpoložení a musím říci, že jsem jej tnekrát plně nedocenil. Musím uznat, že Pixar zase vytvořil užasnou podívanou, která v sobě míchá motivy starých bondovek, (které zbožňuju), a komiksů (které žeru). A tento mix funguje, nejen díky vtipnému příběhu, ale i díky velice podařené retro vizuální podobě filmu. Úžasňákovi jsou dalším triumfem Pixaru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale nic úžasného jsem neviděl... Mě nezajímá, jak se holka načančá na rande, ale jestli s ní je nějaká zábava. A řeknu vám, že kdybych se s nějakou vymazlenou kopretinkou nad šálkem horkého čaje bavil tak, jako při sledování rodinky splácané po vzoru kuchařských technik Pejska a Kočičky, dalo by mi safra práci doprovodit ji pak alespoň na autobus. (Filmfest Théoule 2013, 2/11) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že si Pixar ve svém nejočekávanějším počinu vzal na paškál pro animák neobvyklé téma, ale částečná parodie a částečná pocta superhrdinům jsou trochu nedotažené. Několikrát zmiňované aspekty scény u stolu nebo akce s tryskáči jsou sice fajn, ale odhadnete je už z traileru. Bohužel - v mých očích to Pixaři nedokázali a nenašel jsem ani rodinnou atmosféru ani důvod pro obdivování. Pomalé, předvídatelné a i přes celkem pohodové postavy a zápletku příliš lehce zapomenutelné. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (82)

  • Keď Elastina (Holly Hunter) vysiela z lietadla na ostrov a žiada odvolanie útoku, je na druhej strane spojenia celú dobu prítomný aj Pán Úžasný (Craig T. Nelson). Elastina pri vysielaní niekoľkokrát prehovorí k dcére, oslovuje ju menom a požaduje po nej, aby vytvorila okolo lietadla silové pole. Napriek všetkým týmto jasných indíciám sa Pán Úžasný zdesí, až keď Elastina prehlási, že na palube sú deti. (Hudino)
  • Omnidroid 08, kterého pan Úžasňák porazil při první návštěvě ostrova Nomanisan, byl naprogramován na boj proti Mražounovi, kterého Mirage původně sledovala. Z tohoto důvodu také ustoupil do vulkanicky aktivní oblasti, kde by Mražoun brzy přišel o své schopnosti a stal se snadným terčem. (vojtaruzek)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama