Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

merigieren 

všechny recenze uživatele

když ona je to děsná kravina, celkem ucházející holka se přenese časem, pak přijde přihlouplá svatba, koncentrák, trapný hlášky o zapomínání, přehazování bláta na dvorku, to je skutečná práce :-) němci vykreslení jako zvířátka ale naprosto tupý, připouštím že ta výmněna a myšlenka by ještě ušla, ale realizace je děsná. Co říct na to když u plnový komory člověk přemýšlí proč jim tam vůbec svítí. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ tomuto filmu chýbala hĺbka, ktorú mal Schindlerov zoznam alebo pianista a to s toho dôvodu, že celé to prelínanie prítomnosti s minulostou bolo veľmi nepodarené a hlavná postava nevýrazná až nudná. Ono však tematika koncentrákov má vždy svoju silu a emócie takže to nebolo úplne o ničom, aj keď veľmi slabé. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic nečekal a ani jsem od něj nic nechtěl, a tak jsem byl mile překvapen, B. Murphy jsem kdysi miloval, a Dunst kterou jsem nikdy extra rád neměl mi nevadila. A tyhle dvě ženy když byly u sebe mě totálně dostávaly, jejich herecký koncert je parádní a Murphy i když ne moc pěkná tak exelovala. Je sice pravda že na film se už asi nepodívám tak říkám paráda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Devil's Arithmetic z produkce Showtime je přepisem dětské knihy tematizující holocaust. Autorka Jane Yolen, sama židovka, se nejprve etablovala jako spisovatelka dětských knih, než získala odvahu zpracovat i takto osobní téma. The Devil's Arithmetic byla nominována v roce 1988 na Nebulu a vyhrála National Jewish Book Award, stejně tak se dařilo o dekádu později filmu, jehož smysl je snad každému jasný. Je to typický televizní film vhodný pro projekce v hodinách dějepisu a jiné nároky bych na něj skutečně nekladla. Jde o to zaujmout puberťáky, předat jim důležitý příběh takovou formou, aby je skrze emoce zaujal a nenechal netečné. Navíc Kirsten Dunst a Brittany Murphy jsou herecky skvělé. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že dlouho mě žádný film nedostal a jsem o to více překvapen, že je to zrovna film na téma druhé světové války ze strany židů a koncentračního tábora. Určitě to bude tím, jak moc film dokázaly utáhnout herecké výkony, byť film jako takový dost zaostával a určitě z něho šlo vytěžit daleko, daleko více. Už jen samotný přechod do minulosti Kirsten Dunst mohl mít lepší podobu. Roztomilá Brittany Murphy (R.I.P) dokázala i v počátcích své herecké (a bohužel nepříliš dlouhé) kariéře vydat ze sebe tak úžasně procítěný emoční výkon, že jsem nestačil koukat. Naopak Kirsten to trochu více trvalo v mých očích, než jsem jí dokázal její herectví věřit, protože se mi v první půlhodině než se dostavili do tábora zdála taková bezzubá ve své roli. Ovšem v táboře to napravila a její optimistický pojem vězně/otroka, který dokázal držet při smyslech ostatní se mi moc zamlouval, až mi těch lidí bylo i líto, čím si museli prožít. No a konec filmu mě dostal už totálně, takže říkám, že toto byl zatím nejlepší film na téma WWII. + co bych ještě na závěr filmu vytknul je jeho název. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama