Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, ktorý bol v našich končinách známy pod názvom Skinheads je príbehom asi dvadsaťročného Marca (Gianmarco Tognazzi), ktorý žije so svojou starostlivou matkou Robertou, pritom otca nikdy nepoznal. Má síce nejaké zamestnanie, ale väčšinu času trávi na ulici alebo jazdí na motorke. Rád by svoj nudný život zmenil a k tomu príde počas „osudovej“ jazdy v mestskom autobuse, kde sa stane svedkom zvláštneho incidentu. Opitý prisťahovalec obťažuje cestujúcich a následne je napadnutý mladými, fyzicky zdatnými mužmi v dlhých čiernych kabátoch s vyholenými hlavami. Marco je situáciou natoľko očarený, že sa začne bližšie zaujímať o subkultúru skinheadov, ktorej členov mal možnosť vidieť priamo v akcii. Mladí neofašisti predstavujú pre Marca jednu veľkú rodinu, ktorú sám nikdy nepoznal. Stáva sa členom tejto organizácie. Neváha kvôli tomu obetovať svoje pestované vlasy, matkinu dôveru a dokonca ani lásku svojej priateľky – africkej emigrantky. Osvojuje si rasistické názory a stáva sa z neho násilník, ktorý nemá žiadne zábrany... (Mordenroth)

(více)

Recenze (32)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako komentár ku tomuto nie moc podarenému filmu použijem časť textu piesne skupiny Orlík: "Teče nám v žilách stejná krev. Teče nám v žilách a dlouho téct bude. Ať vám dlouho zní v uších náš zpěv, skinhead je tady, skinhead je všude. Skinhead, skinhead, bomber zelenej, težký boty až nahoru zavázaný. Skinhead, skinhead je vyholenej a to není zakázaný."; a ešte sa sem hodí aj úryvok z ďalšieho ich songu: "Bílá liga. Bílá síla. Bílá liga je bílá, bílá. Vyčisti si boty v nich je tvoje síla. Bílá síla mě zaslepila, černou duši mi vybělila." ** ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

No nevím, film nebyl nic moc. Příběh mohl být chytlavější, také mi tam pár věcí tak úplně nesedělo, co se týká života neonacistických skupin (již zmíněné techno apod.). Jinak, opravdu nechápu, proč se u nás film jmenuje zrovna Skinheads - právě díky těmto věcem si lidé, co se o tyto subkultury příliš nezajímají, domnívají, že co skinhead to nácek a to je samozřejmě hloupost, původní subkultura vyznává v podstatě pravý opak toho, co vyznávají neonacisté. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No prostě... když už je tady ta " demokracie" a ta "svoboda slova, projevu a tisku" a "jsou zaručeny"... což je základni lidské právo... i když si tím nejsem zcela jist.... Ale projevím se jak mi to leží na srdci. Tenhle fim, jako spousta dalších má za učel jen a jen pošpinit myšlenku nacionálního socialismu. V každém podobném filmu figurují do duše promlouvající židé co lámou skálopevné víry a každy si pak rychle vlastně uvědomí, že stojí na špatné staně barikády. A že by si vlastně měli druhých vážit a ne jim ubližovat. Plešky hajlijící do rytmu techna.....pleška žijící s opicí, kterou nakonec okrade a ona ho pobodá....jeho vlastní soukmenovci ho pak okradou a jako bonus a zlatý hřeb večera... u přijdou vzdát hold na pohřeb..(i když nechápu za co) a samožejmě jak jinak než zdviženou pravicí a hlasitým hajlováním. To přece ti "rasisté a příznivci hnutí Skinheads a neonacisté a radikálové a fašisté a bla a bla..." dělají. Totální hovnovina. Já uznávám myšlenku nacionálního socialismu už takových let a nikdy jsem se s tím nesetkal, aby se mí přátelé či známí, chovali takovýmto způsobem, jak je prezentováno v tomto filmu a dalším jemu podobným.. Je to propaganda tohohle prašivého systému co si říká " Demokracie" Dám jednu hvězdu a to za jednu jedinou scénu. A to kdy negrovi odřízli jeho slizkej pysk, za to že prodával drogy!! Myslete si o mě co chete.. Ale nezapoměnte... Já názory nikomu neberu. Každý má právo myslet si co chce a psát co chce. A stejně tak mám na to právo i já. Toho jsem zastáncem. Tak jsem se snad dost jasně vyjádřil k této nechutné píčovině. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Výhrady mám len k náckom tancujúcim na techno (hlavne ústredná melódia s opakovaným vykrikovaním jedného hesla), nepripadalo mi to dvakrát reálne a samozrejme k distribučnému názvu, ktorý len kazí už aj tak poškodené dobré meno istého hnutia, ktoré pôvodne nemalo s rasizmom a fašizmom / nacizmom nič spoločné. Inak absolútna pohoda, výborný film. Mám rád charakterové premeny hlavných hrdinov, charizmatických "vodcov" a samozrejme aj trochu tej psychológie a tu sa mi toho dostalo dosť. Koniec je jednoducho perfektný. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Tento film ma prinútil zamyslieť sa. Dramatický príbeh mladého muža, ovplyvneného subkultúrou novodobých talianskych neofašistov je vo viacerých smeroch veľmi poučný a aj dnes (bohužiaľ) stále aktuálny. Premena obyčajného tuctového mládenca v netvora bez svedomia ja strhujúcou a hlavne tragickou jazdou, ktorá vás určite nenechá chladnými. Mimochodom, napríklad Kult hákového kríža nesiaha tejto snímke ani po kolená... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama