Biblické příběhy: Samson a Dalila (TV film)

• Německo

Drama / Dobrodružný

Německo / Itálie / USA, 1996, 2x86 min

Nicolas Roeg

• igi B.

Rutinní televizáčtina s troškou těch biblických mýtů, přetavených v nemastně-neslaný komerční produkt, přizpůsobený vkusu toho nejtupějšího typu konformního diváctva. Prakticky telenovelová režie i herecké výkony, kdy navíc Samson vypadá jako hašišácký Lorenzo Lamas a Dalila jako nějaká štětka z >paralityšou< "Vem si mě!" - ve spojení s prázdně užvaněnými dialogy a trapnými >akčními< scénami - to vše pro našince umocněno směšně dramatickým (jako že by uměleckým) šašskočudláckým dabingem s umělohmotným mixem zvuku a obrazem ve fotmátu 4:3... Prostě bída na sobotní podvečer pro tu naši novou, jinou (sic!) Dvojku... - - - P.S. Netušil jsem, že ve starověku nosili pánové pod svými hábity slípy. No, díky tomuhle dílku mám aspoň v něčem nově jasno... :-/ - - - - - P.P.S. Zvláštní, že ač tenhle pořad vysílala ČT2 v premiéře v sobotu 13.10. v 17:30, měl již dopředu průměrné hodnocení 72% - od nicků Bukiet (3*), Indiana(2*), verbst(4*), Fleetguard(3*), utPhobos(4*), Bay_watch(4*), carii(3*), neolitka(4*), Ethan(4*), gerots(4*)... Tak to by mě opravdu zajímalo, kde a kdy tito jedinci (se svým - většinou podivně vysokým hodnocením) tohle dílko mohli tak asi dopředu vidět. Nebo že by to byly v některých případech zase nějaký ty čétévácký propagačně-marketingový sračky?(13.10.2007)

I při vědomí vynikající klasické verze z roku 1949 s Hedy Lamarr se mi tato ze série Biblických příběhů líbí stále. Vedle Ester řadím k nejlepším ze série.(7.4.2009)

Ač nemusím biblické příběhy, tak tento film se mi líbil ( fandil jsem Samsonovi ).(9.12.2009)

Asi nejslabší díl série. Největší chybou je zbytečná délka. Téma není dost silné na dva díly. A odpověď po letech pro igi B. : Většina dílů série Biblické příběhy byla vydána, tuším že společností Daway, ještě před televizní premiérou na VHS, takže kdo měl zájem, mohl koupit a vidět.(10.1.2007)

představoval jsem si to lepší, ale musím uznat že mě to v některých věcech opravdu překvapilo, a uvedlo mě to do jiného úhlu pohledu. Jsem velmi rád, že jsem to viděl a proto hodnotím velmi kladně.(15.12.2011)