Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Glendon Wasey (Sean Penn) je lovec pokladů, který potřebuje co nejrychleji zmizet z Číny. Gloria Tatlock (Madonna) je misionářka, která pátrá po léčivých účincích opia pro své pacienty. Osud je svede dohromady v exotickém dobrodružství plném romantiky a nebezpečí! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (23)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá dobrodružná retro historka odehrávající se v letech 1937-8 reflektuje tehdejší manželský pár Madonny a Seana Penna. Z dnešního pohledu je už hodně směšné tehdejší malinové-anti-ocenění. Navíc s přihlédnutím k faktu, že jde o první Madonnin velký seriózní film, je to celé ještě lepší. Ačkoli zpočátku to možná nevypadalo nejlépe, během první půle se dostavila potřebná dávka sehrání hlavních figur, zápletka se stala dramatičtější, vtipy jiskrnější a došlo i na nápaditou erotiku, takže nemám problém zařadit Šanghajské překvapení mezi příjemné souputníky svého žánru. Není ostatně bez zajímavosti, že Madonna se nenechala odradit a v retru se doslova našla a stala se tak jednou z nejvýraznějších osobností čerpajících z glamour éry. Svědčí o tom další dobré až vynikající filmy: Vražda na Broadwayi, Dick Tracy, Velké vítězství, Stíny a mlha, Evita a W. E. Kdo zná Madonninu hudební kariéru bere tento její rys za samozřejmý. Ostatní mohou být jen příjemně překvapeni. A kdo že tento film spoluprodukoval, střihl si cameo a má na svědomí hudbu? George Harrison. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu kŕčovite a gulášoidne pôsobiaci snímok, ktorý síce nenudí, ale určite ani nenadchne. Nemá veľmi čím, aj keď sa ho tvorcovia snažili všeliako oživovať, či už dobrodružnou zápletkou, občasnou akciou, neustálymi (lacnými) zvratmi alebo Madonniným vyzliekaním. Častý humor a nadľahčenosť majú pôsobiť kúúlovo, kedže ale smerujú často do miernej trápnosti a do silovosti, kúúlovo nepôsobia. Naviac, Penn je slabučký. Ale Madonna je tu celkom rozkošná. ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (1) : Najhoršia herečka - Madonna, NOMINÁCIE (+5) : Najhorší film, Najhorší herec - Sean Penn, Najhoršia réžia - Jim Goddard, Najhorší scenár - John Kohn, Robert Bentley, Najhoršia pieseň - "Shanghai Surprise". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prý napětí, prý romantika, prý dobrodružství. Já vnímal jen plýtvání talentem Seana Penna i dokazování toho, že Madonna opravdu neumí hrát. Společně se za honbou po opiu v nejlidnatějším městě Číně dostávají z jednoho místa na druhé, nikde to ovšem není nijak zajímavé nebo atraktivní, kupříkladu takové Honbě za diamantem je to na hony vzdálené. Po režisérské stránce jde o ukázkový příklad rutiny a fádnosti. Jakmile vyběhnou závěrečné titulky, divák si zhluboka oddychne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak film neni prekvapeni v tom smeru, ze by tady bylo hodnoceni mimo a byla to pecka, to film rozhodne neni, ale zase to neni ani vylozene sracka. Proste takova hodne jednoducha dobrodruzna komedie, ktera je spis komedie, nez dobrodruzna a rozhodne se neda merit s kouskama typu Indiana Jones nebo Honza za diamantem. Ale presto tech 90 minut docela solidne utece, sem tam se povede nejakej forek, pribeh neni uplne nejblbejsi a Penn s Madonnou se k sobe docela hodi, ani jeden nehraje buhvijak, ale ani vylozene spatne, Penn je v roli jakoze dobrodruha zabavnej a na zacatku jako neoholenej vagabund s gigantickou kravatou je dokonce skvelej no a Madonna v roli ne uplne svatouskovsky misionarky taky nerusi. Takze celkove docela povedena komedie se sympatickejma hercema a uchazejicim pribehem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • George Harrison spolupracoval pri tvorbe hudby, film doplnil úvodnou skladbou "Shanghai surprise" a pesničkami "Someplace else" i "Hottest gang in town". (kosticka7)

Reklama

Reklama