Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Lúčna harfa
Grass Harp, The

USA, 1995, 107 min

Režie: Charles Matthau
Hrají: Piper Laurie, Sissy Spacek, Walter Matthau, Edward Furlong, Jack Lemmon, Mary Steenburgen, Sean Patrick Flanery, Joe Don Baker, Charles Durning, Roddy McDowall, Scott Wilson, Mia Kirshner, Doris Roberts, Ray McKinnon, Charles Matthau

komentáře
galerie
videa
 ve filmotéce

Obsah:

Collinovi je 11 let, když mu zemře matka. Jeho otec je agent a stále cestuje, proto nemůže syna sám vychovávat. Zaveze ho k dvěma tetám, k Vereně a k Dolly. Collin brzy pozná zblízka obě staré panny. Teta Verena je tvrdé, praktické povahy, které jde vždy o peníze. Patří jí několik pozemků, obchodů a jiných nemovitostí v městečku. Vždy chce být středem pozornosti. Dolly je pravý opak své sestry: romantická, jemná a snící, která se nejlépe cítí někde v přírodě, na louce nebo v lese. Dolly se v uplynulých letech zabývala zdokonalováním svého „zázračného nápoje“ z bylinek, jehož blahodárný účinek zná už celé městečko. Když se ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet $9miliónovTržby USA $559,771Tržby Celosvetovo $-

profil / všechny komentáře uživatele danoo ***

Filmový prepis rovnomenného románu Trumana Capoteho by som zaradil medzi také snímky ako Nie som blázon, Čaj s Mussolinim a pod., o ktorých sa zvykne hovoriť: „neohúria, ale ani neurazia", a predsa dokážu práve svojou obyčajnosťou a úprimnosťou vytvoriť alternatívu i exponovaným blockbusterom.

profil / všechny komentáře uživatele lonewolf ***

Další z průměrných nedělních odpoledních snímků ke kávě, které ale vždy dovedou vyplnit volný čas a navodit příjemnou náladu :).

profil / všechny komentáře uživatele Gryphon ****

Pozeral som to len kôly Edwardovi Furlongovi.

profil / všechny komentáře uživatele maoc ****

Jsem zvyklý z filmů na ledacos, ale na tohle jsem zíral s otevřenou pusou. Ta naprostá odlišnost od jiné filmové tvorby, ta poetika, ta do očí bijící divnost. Opravdový balzám na lyrickou duši. Pro ostatní to ale bude naprostá sračka. Tak bacha na to.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra **