Reklama

Reklama

Pochi dollari per Django

  • Španělsko Alambradas de violencia (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Regan (Anthony Steffen) pronásleduje bandu Jima Nortona, která kdysi ukradla peníze důlní společnosti. Dozvídá se, že vůdce bandy je po smrti, a odchází proto do Montany, kde žije jeho bratr - dvojče Trevor Norton (Frank Wolff) se svou neteří Sally (Gloria Osuna). Přichází do městečka jako falešný šerif a nechtě se zaplete do války mezi farmáři a dobytkáři. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nechtěně komické, zastřelení vždy vyskočili, rozpřáhli ruce a udělali kotrmelec. Jako herci by obstáli je Steffen a Wolff, vše ostatní mi připadalo amatérské a pochybuji, že "brakový mistr" Klimovsky tu měl větší účast. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

První falešný Django se Steffenem, jinak spíš ale připomíná americkou klasiku. Dá se na to koukat, ale není to nic výjimečného. I Frank Wolff měl v jiných špagetách mnohem lepší role. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

.. sa cudujem ze to nevidel Karlos80 - u tychto neznamych filmov - a hlavne u polizzioteschi vidim jeho komentare hodne casto. Spagetak teda nic moc, Enzo G. castellari je u mna znamy hlavne ako reziser Extralargov . 20 % ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo fajn. Pravdou je, že se každou chvíli objeví náznak něčeho zajímavého, ať si Mexičani dávají páku mezi noži, někdo se jde mydlit atd, nikdy z toho nic valného není a styl směřoval spíš někam do Ameriky. A vida, on to Klimovski, zde se tedy překonal. Jezdec z neznáma, pan hrabě, na cestě dobra a práva jde zjistit, kam se to dostaly peníze důlní společnosti, jež byla kdysi kýmsi oloupena. Je nucen zamířit do po čertech nebezpečného městečka. Dvě skupiny obyvatel kraje, honáci a osadníci, jsou proti sobě, rozhodnuty jít přes mrtvoly a do posledního muže a poslední, co potřebují, je náhodný šerif Steffen... Kladné je minimum osob, výše postavení úplatní, a nedaleko si žije Frank Wolff, patrně bratr-dvojče to zákeřného zločince. Steffen se zakouká do extrémně naivní dívky. Frank tráví čas oplocováním své farmy ostnatým drátem. Schyluje se ke krvavé řeži, jíž se Wolff nechce účastnit, neb je "mírově zapálený" - to nám velmi brzy hezky předvede. Docela zajímavé charaktery, u nichž člověk až do konce neví, co jsou vlastně zač. Šerif pan hrabě podává velmi solidní výkon, žel zaměstnává dědka jak vystřiženého z Rio Bravo, jenž nás obšťastňuje svými výlevy o vaření, tlačení bot a každého výtržníka šťouchá puškou do ledvin, pouštěje ho se sebezapřením ven z vězení s takovými nadávkami, že člověk doufá, že se vězni vrátí a dědkovi to vrátí. Ono když ústřední zápornou dvojici bouchačů ztvárňuje skvělý muž bez zubů, ale s o to lepším kámošem - zde strašně zrzavým Eniem Girolamim s popelářskou čepicí, kteří bez sebe nedají ránu, spolu jich dají o to víc, jsou nebezpeční Frankovi, dělají všelijakou špinavou práci, ohrožují obyvatele, berou dívkám iluze, vymýšlejí zákeřné plány svým nadřízeným, nemůže být nuda. Jak si Enio zatočí čepicí, je jasné, že tento justiční omyl ve vestě z patrně lepších časů po zesnulém kolegovi ještě dokáže věci. A taky, že jo, zvláště honění dívky těmito dvěma uprostřed krvavé řeže je jak z komedie. Jinak to ale vážně vůbec není sranda, až překvapivě brutální - takových mrtvol (pěkně nasnímaných) hned tak neuvidíte a Steffena v takto nepříjemné situaci taky často ne. Tedy, co jsem vůbec nepochopila, byly poslední 3 minuty, ale jinak bravo, pane hrabě! ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Nakonec až překvapivě dobré. Začátek vypadá jako klasické spaghetti, kdy Steffen jako lovec odměn postřílí pár Mexičanů. Pak se to až skoro nepředstavitelným způsobem amerikanizuje, sledujeme otevřenou válku honáků proti osaníkům, Django jako falešný šerif, Frank Wolff jako bývalý bandita bojující za osadníky. Záporáci typově též spíš američtí, nečekejte poďobané zrůdy, fanatické konfederační plukovníky atd. Na závěr přestřelka s hromadou mrtvol a netypickým zakončením. 70% ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Už jsem doufal, že se náš hrdina Django (zde pod pseudonymem Regan. Nebo naopak?) usadí, ale on ne a ne. Poblázní nevinné děvče a odcválá (a nebo ne?). Seš bídák Regane, zvaný Django! A úplný závěr? Poté, co slepili celej film, zjistili, že nějaké záběry se jim ještě povalujou po podlaze. Aby hotový film nemuseli znovu stříhat, nalepili je na konec filmu. Jinak si ten závěr neumím vysvětlit. Ať žijou fušeři a jejich výtvory! V rámci žánru za 2. ()

Reklama

Reklama