Reklama

Reklama

Dům snů

  • Česko Náš vlastní dům (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svobodná matka odjíždí se svými šesti dětmi z Los Angeles do Idaha, kde si kupuje zchátralý dům bez střechy, dveří a oken. Rodina je vydána napospas přírodním živlům i osobním konfliktům, avšak kromě domu se jim daří "rekonstruovat“ především svůj život. V tomto dramatu o odvážné a odhodlané vdově ztvárnila hlavní roli držitelka Oscara Kathy Bates. Po smrti manžela zůstává Frances Lacey (Kathy Bates) sama a musí se postarat o svých šest dětí. V naději, že se jí podaří dostat děti z nebezpečných losangeleských ulic, rozhodne se vše naložit do rodinného auta a vydat se hledat nový domov. Když si všimne kostry domu patřící osamělému Japonci (Soon Tek-Oh), uzavírá s ním dohodu, že dům dostanou za svou práci. Navzdory finanční nouzi a dalším obtížím, kterým musí rodina čelit, odmítá Frances dovolit, aby se ona či kdokoli jiný z její rodiny utápěl v sebelítosti, a snaží se svým dětem předat kus životní moudrosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná, že před 60 lety některý rodiny v USA takovym způsobem opravdu žily, ale z dnešního pohledu by to byl asi jasnej případ pro sociálku a ta matka by si zasloužila zavřít do vězení za týrání dětí a domácí násilí. Celkově ta postava tý matky byla úplně hrozná a já bych se s takovou osobou v životě rozhodně potkat nechtěl. Když jí někdo chce něco dát nebo aspoň nabídnout pomoc, tak ho okamžitě pošle do hajzlu, protože ona je přece natolik silná osobnost, že od nikoho nic nepotřebuje a nechce. Navíc je ošklivá jak noc a totálně nesympatická, ale z nějakýho důvodu se s ní chce každej chlap vyspat nebo jí aspoň sáhnout na zadek. A na to ona opět reaguje naprosto neadekvátně. Prostě ta postava je divná a obsazení Kathy Bates do tý role je ještě divnější. Kdyby ta postava byla trochu normálnější a hrála v tom nějaká sympatičtější herečka, asi by celej film byl o něčem jinym. Takhle vám tak může bejt líto akorát všech těch lidí okolo, kterejm se tahle nesnesitelná kráva připletla do života. Vypadalo to, že třeba film bude mít aspoň zajímavej tragickej konec, ale celý se to nakonec vyřešilo velmi sluníčkově. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to film, ktorý ukazuje boj chudobnej ženy so šiestimi deťmi, ktorá to má ťažké so životom v Los Angeles. Keď príde o prácu, rozhodne sa odísť z mesta a nájsť lepší život pre seba aj deti. Najlepšia vec na filme je Kathy Bates. Ako odhodlaná a silná Frances Lacey odvádza úžasný výkon. Batesová je jedna z najlepších charakterových herečiek, je vo filme výborná. Jedna vec, ktorá je jasná, je jej láska k deťom a jej odhodlanie ísť dopredu. Presťahovaním sa do odľahlej oblasti Idaha sa jej hazard vypláca. Nielenže sa jej podarí získať vlastný domov vďaka milému Japoncovi, ktorý vlastní pozemok, ale dáva deťom pozitívnu lekciu o tom, ako byť niekým a bojovať za to, čo chcú. 7,5/10 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemné rodinné drama, které sice nenabízí nijak zvlášť originální příběh, ale z hlediska vyvolání emocí dokonale funguje. Kathy Bates je v roli osamocené, sedřené, avšak velmi hrdé až tvrdohlavé matky šesti dětí naprosto fenomenální. Nejde jen o to, že to není žádná sexbomba a působí tedy naprosto přirozeně, dokázala své postavě vdechnout patřičnou dávku citlivosti i tvrdosti, lásky i krutosti. Většinou ji litujeme, obdivujeme, občas bychom ji seřvali do bezvědomí:-). Přesvědčivý, perfektní výkon této herečky doplňuje v roli dospívajícího syna Edward Furlong, jehož hrdina v sobě má dostatek vzpurnosti, spratkovitosti i citlivosti a odpovědnosti, aby vzbuzoval jak pochopení a soucit, tak touhu dát mu chvílemi pár facek. Naopak trošku zamrzí patetický závěr filmu, ovšem snad ani největší cynik by těžce zkoušené rodině Laceyových nepřál konec, co by se o něco víc blížil realitě:-). Několik silných momentů z tohoto nadprůměrného dramatu zůstane zaručeně v paměti každému. 78% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Smutne pozitívna dráma s dobrým koncom. Príbeh o vdove, v stredných rokoch, ktorá sa musí sama postarať o svojich sedem detí. Skúsi s nimi násť kúsok šťastia v odľahlom Idahu. V malom, schátralom domčeku na okraji neveľkého mesta sa snažia vytvoriť si nový domov a upevniť rodinné putá. Najmä vďaka dokonalému hereckému výkonu Kathy Bates, ktorá stvárnila hlavnú postavu, si "Dom snov" vždy rád znova pozriem. Kathleen Doyle Bates je výborná herečka. **** ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dlho ma žiaden film nepotešil tak, ako práve tento. Priam učebnicový príklad toho, ako sa točili filmy počiatkom 90tych rokov. Tá atmosféra, štýl režírovania a vyprávania príbehu, to je niečo čo v dnešných filmoch človek nevidí. Krásne prostredie, čarovne jemná pôsobivá hudba, skvelý casting a herecký výkon Kathy Bates. Pôsobivá rodinná dráma ktorá nevyniká len kvalitným scenárom ale aj všetkým ostatným. 90% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama