Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Lina 

všechny recenze uživatele

Další 70% záležitost. Příběh tři hvězdy, taneční výkony určitě čtyři, možná i víc. Klasický balet a možnosti toho moderního, který se mu klidně může vyrovnat. Jde o jeden ročník výběrové baletní školy s různými typy studentek a studentů, včetně učitelů, s nimiž se dá příležitostně zaplést. Krásná podívaná a poctivá baletní práce, takže jsem v hodnocení přidala. ()

Šiftíček 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděla na tanečním soustředění a už tenkrát se mi hrozně líbil. Od té doby, kdykoli jsem mohla, jsem si ho pouštěla znova a znova. Sice jde o klasický příběh s průměrným a předvídatelným dějem, ale i tak to nestrádá na kvalitě. Bravurní taneční výkony - přála jsem si být na jejich místě na jevišti :) ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vášeň pro tanec je přesně to, co vystihuje můj přístup k tomuto filmu. Je to o talentu, kterého se mi nedostává, kultuře pohybu, kterou nemám a dřině, na kterou jsem moc líná. Jednoduchost příběhu zde vůbec nevadí, protože nechává diváka soustředit se na hudbu a balet, které jsou zde v hlavní roli. Není nutné, aby v každém školním filmu byl někdo šikanován nebo zavražděn kvůli napínavé dějové zápletce. Sympatičtí protagonisté působí věrohodně a přirozeně a hlavně jsou ve svém oboru dokonalí profesionálové a každý z nich si musí své místo na slunci tvrdě vybojovat. Je to film, ke kterému si sednete s tím, že se znovu aspoň na kousíček podíváte, abyste po chvíli zjistili, že už probíhá závěrečné finále. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vím, že dějově je to téměř o ničem a sledujeme jen starý známý otřepaný příběh. Zasazení do baletní školy a důraz na tanec ale přecejen přináší něco trochu víc originálnějšího. Osobně mám pro tento film trochu slabost. Závěrečná scéna je dokonalá (koho by napadlo dát Jamiroquaiovu píseň dohromady s baletem? :) ) ~(4,3)~ ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

V Tanci s vášní je možné užít si zdařilá taneční čísla, hlavně pak finální scénu. Jak se dá ,pro někoho nezáživný balet netradičně pojmout? Tanečníci jsou opravdu špičkou, ale to zřejmě ocení ti, kdo trochu ví o čem je řeč. Dokonce se celkem i své herecké úlohy zhostili s grácií. V tomto žánru tanečního filmu je to pěkná podívaná, ale jinak okoukaný příběh, co už jsme tolikrát viděli, ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama