Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Recenze (57)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud chceš příjemnej, pohodovej film s doboru muzikou a ještě lepším tancováním - baletovaním, tak si na docela dobrý adrese. Mladý lidi a jejich touhy jak z hlediska tance, tak z hlediska začáku jejich začínající samostatnosti. Závěrečný tanec luxusní. Amanda Schuli super kočka. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Trosku jiny nez vetsina teenagerovskych filmu, ale presto obcas bravurni tanecni cisla nemohou zakryt opet hodne podprumerny pribeh. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je mně úplně jedno, že se to tady hemží dvojkama, protože balet je něco, co miluji a vím jaká je to dřina, ale výsledný dojem je skvostný. Já ten film už kdysi viděla, ale nehodnotila jsem ho, protože mně už vypadlo mnoho částí z paměti, ale teď jsem si ho vychutnala až do konce. Tak o námětu a kostře se nebudu s nikým přít, to bylo celkem jasné jak pohádka pro děti, ale dívat se na taneční čísla, na to jak musí všechno ladit tak, aby to diváka uchvátilo, to byla pro mě lahůdka. Jak jsem se pak dívala na obsazení, tak tam hrálo hodně profesionálů a nebo těch, kteří měli s baletem něco společného. Konec, to byla už jen nádhera, nádhera a nádhera............."Tanec je tep, tlukot srdce, dech. Je to rytmus vašeho života. Je to vyjádření času a pohybu, štěstí, lásky, radosti, smutku i závisti". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Baletní hvězdy se nerodí lehce. Tisíce hodin tréninku i odříkání mimo něj, litry potu, otlačené špičky, bolavá záda, modřiny a stále dlouhá cesta k „dokonalosti“. Za kulisy tvrdé baletní scény nám dává možnost nahlédnout režisér Nicholas Hytner (úspěchy slavil nejen jako režisér filmový, ale i divadelní na Broadwayi), dělá to však poměrně povrchně a instantně, a představuje typy, které nemají se skutečným životem pranic společného. Škoda, že scénáristka víc nechodila mezi skutečné baletní dříče, ale svou látku zřejmě psala někde v teple kavárny. Výsledek totiž musí být korektní a líbivý, aby do sebe nakonec vše zapadlo, jak si zejména ženské diváctvo přeje a očekává. Ačkoliv se mezi postavami odehrávají bezbarvé story, v tanečních pasážích vše funguje o poznání lépe (taneční závěr se mi líbil už někdy v roce 2001, kdy jsem film viděl poprvé, i nyní, v roce 2013), i díky tomu tak docela sympatický průměr!! A Zoe Saldany si všiml kdo? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vím, že dějově je to téměř o ničem a sledujeme jen starý známý otřepaný příběh. Zasazení do baletní školy a důraz na tanec ale přecejen přináší něco trochu víc originálnějšího. Osobně mám pro tento film trochu slabost. Závěrečná scéna je dokonalá (koho by napadlo dát Jamiroquaiovu píseň dohromady s baletem? :) ) ~(4,3)~ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zase raz otrepaný príbeh, ktorý však ostane pohltený NÁDHERNÝMI tanečnými scenámi točenými "z hľadiska" - krása... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tanečné filmy mávajú skoro všetky rovnakú kostru príbehu, a teraz tomu nebolo inak. Ale ten tanec je nad tým všetkým ... mám pocit, že strihy z tréningov ma vždy bavia viac ako samotné vystúpenia. Nádherná drina tento balet, a aj hudba sa vydarila. 3,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tu nečekejte nic hlubokomyslného. Povrchní, trapné, předvídatelné, vykrádačka, ve které najdete motivy mnoha starších filmů. Kdo má ale rád balet, neměl by si nechat ujít, protože umělecká-taneční stránka vysoce převyšuje naraci příběhu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má něco, na co nedosáhnou nynější filmy- sledovala jsem ho v tom věku, kdy se má sledovat, aby se líbil :-). Jednoduchá dějová kostra, dobře vybrané postavy, nádherný tanec, hudba, i po těch letech shlédnuté nemůžu kritizovat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Všechno je na stejné brdo ale pak záleží už jenom na tom jestli se vám líbí taneční choreografie hudba herci a zbytek už je na celém příběhu jak vás ohromí tohle je povedené ale slabší. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se ani vteřinu. Určitě to bylo lepší než dvojka, i když ta měla chvílema víc šťávy. Pořád váhám, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy, ale nakonec se přece jen přiklaním ke třem. Ten děj byl tak tupý a průhledný, že to celou dobu film bohužel kazilo. Moc balet nemusim, ale docela mě to bavilo. 60%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Balet je dřina, houžev, krev a slzy. No a baletní škola rovná se drezuře nejtěžšího kalibru. Tudíž to, co předvedli všichni zúčastnění, ať už baletky, tanečníci či nepřehlédnutelný Kulik (pozn. ruský krasobruslař), je suprskvělá záležitost, pastva pro oči a dokonalé uspokojení mé divácké duše. Ke všemu chybějícímu jsem lhostejná, páč mě utáhli na špičkách! Demi plié, grand plié, něžně promnu svoje piškotky a jdu do plných! ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

V Tanci s vášní je možné užít si zdařilá taneční čísla, hlavně pak finální scénu. Jak se dá ,pro někoho nezáživný balet netradičně pojmout? Tanečníci jsou opravdu špičkou, ale to zřejmě ocení ti, kdo trochu ví o čem je řeč. Dokonce se celkem i své herecké úlohy zhostili s grácií. V tomto žánru tanečního filmu je to pěkná podívaná, ale jinak okoukaný příběh, co už jsme tolikrát viděli, ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Miestami síce nechcene vtipné, výchovné a takým baleťáckym spôsobom drsňácke. Nič svetoborné, úsmevne naivné, genderovo / menšinovo funky korektne nekorektné :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých hodně oblíbených tanečních filmů. Líbilo se mi závěrečné vystoupení, kdy Eva zastoupila Maureen. To už samo o sobě bylo velké překvapení, pak ale přišlo ještě větší. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Na tie slečny sa naozaj krásne dívalo. Film mal síce pár hluchých miest. Chvíľami sa nevyhol aj miernemu romantickému patosu. Lenže tá hudba a balet to velice vyvážili. A akokoľvek som Jody fandil, mojou favoritkou tu bola Maureen. Tak zmyselná bola. Až mi je bolo celkom ľúto čo všetko musela obetovať pre balet ... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to jiné než ostatní teenagerovské filmy, rozhodně tomu přidává fakt, že se tam jedná o balet a vážnou hudbu, pokud nepočítám konečně představení, kde se vše smíchalo. Každopádně příběh je podprůměrný, nic překvapujícího, konec je od začátku jasné plus na konci výchovné poučení, to si přece tvůrci nemohli nechat ujít, ale taneční scény a zkoušky baletu jsou ve filmu vážně velkým zážitkem, tak proto 3*. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2000 bol inatocene  2 filmy s tematikou baletu - Dzejmi Zvoncek hral vo filme Billy Elliott /dal som tomu 30%/ a neznamy rezsier Hytner natocil tuto planobu Ktora navyse v kinach komplet zhorela, co ma amximalne potesilo. Tak ako isty mnohobodovy uzivatel tuna nenavidi  film Birdman 2014 tak ja sa otvorene hlasim k tomu ze nenavidim tento film. To nie je vsetko, tak akov Antckom Rime sa po punskych vojnach ujalo slovne spojenie  ze Cēterum (autem) cēnseō Carthāginem esse dēlendam, tak ja to trochu upravim na ceterum /Autem/ censeo Center Stage esse delendam 0 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film používa materiály melodrámy, ale je k nim šetrný, je orientovaný viac na skutočný svet a nezakrýva každý konflikt a milostný príbeh do prehnanej krízy. 6/10 ()

Reklama

Reklama