Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chirurg Jed Hill nedávno nastoupil do nemocnice v městečku Westerly. Úspěšně zvládne operaci dívky, těžce zraněné neznámým násilníkem. Není to první případ, kdy se obětí stala studentka a policie není schopna zajistit dívkám bezpečnost, čímž je mladý děkan fakulty Andy Safian znepokojen. Jeho manželka Tracy pracuje v nemocnici jako dobrovolná ošetřovatelka dětí, a tak Andy zjistí, že Jad je jeho spolužákem ze střední školy. Nabídne mu pronájem pokoje v jejich nově pořízeném domku. Jenže nový nájemník vede poněkud hlučšný noční život s častými dámskými návštěvami. Jendoho dne najde Andy na své zahradě mrtvou další ze svých studentek - je zřejmě novou obětí úchylného vraha. Detektivka Harrisová mu naznačí, že i on sám je mezi podezřelými (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

castor 

všechny recenze uživatele

I oscarový scénárista Aaron Sorkin nějak začínal. Za zvuků od geniálního skladatele Jerryho Goldsmithe sledujeme příběh manželského páru, v jehož okolí se stane několik zásadních událostí a zase jsme tak svědky rozvratu jednoho idylického soužití. Chamtivost je mrcha. Ale postupně. Scénář je zbytečně komplikovaný, mate diváka a žije si svým životem (a na věrohodnost místy jednoduše kašle). Manželé Andy a Tracy opravují starý viktoriánský dům, milují se, chtějí dítě. A coby podnájemníka vezmou schopného chirurga. Není to žádný svatoušek. Chlastá, děvkaří, ale chová se podezřele laskavě a pozorně. První hra s divákem. V městečku sídlí univerzita a v jejím okolí řádí násilník. Andy všechny oběti znal. Jednu dokonce našel. Další slepá ulička. Tracy mívá prudké bolesti břicha. Až jednou skončí na chirurgickém stole. Nedopadne to nejlíp a zničená žena žaluje nemocnici. Další prokalkulovaný tah? Není toho už trochu moc? Musím ale uznat, že úvodní hodinka mě zaujala. Poctivý thriller s obyčejnými lidmi byl vždycky nedostatkovým zbožím. Falešné stopy mě bavily, finále už méně. Moc se přelévá z jedné strany na druhou. Napětí ustoupilo stranou, nápady došly, dramatické vyvrcholení prostě nějak dopadne. Herci jsou naštěstí fajn, jen Sorkin měl holt trošku ubrat na ambicích. I když v devadesátých letech jsme snesli leccos. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Se značným zpožděním jsem se dostal k tomuto krimi thrilleru. A jsem rád, že jsem se k němu dostal. Staroškolský nápaditý hriller s mladičkou Nicole Kidman a stejně mladičkým Alecem Baldwinem má spád i atmosféru a žádná hluchá místa. Nicole skvěle zahrála psychopatku, která byla na pěst a dokonale mě vytáčela, což je známkou skvělého zvládnutí role. Geniální byla "vsuvka" se slepým chlapcem. Myslím, že zdejší hodnocení hodně pokulhává za skutečností... ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

I na svou dobu šedivý thriller, který disponuje hrozně nevěrohodným námětem a naivní scénářem, k tomu rutinní režie Beckera a víte, že z Malice radost nekouká. Pullman hraje svoji klasickou roli slušňáka, Baldwin (v té době) typickou roli seladona a na Kidmanku se radši neptejte, a to jí mám rád, ale tady se moc herecky nevyznamenala. Dějová linie s vrahem dívek tam opravdu byla jenom kvůli vzorkům spermatu? To jen potvrzuje moje slova, že scénář byl upatlán z ničeho. Uspávací tempo filmu rovněž neprospělo. Znova už film nikdy neuvidím. 2* ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Narozdíl od většiny komentujících pro mě Malice má mnoho kvalit, díky kterým jsem se při sledování dobře bavil a pro které se na něj rád podívám znovu. Goldsmithova hudba je standardně VELMI kvalitní a geniálně se míchá s atmosférou vidiny štěstí, vyšinutosti a zločinu. Výborné herecké výkony dávají zapomenout na narativně trochu přehuštěný scénář. Pořád jsem vděčný za filmy s tímto šmrncem - maje na paměti, že dnes již tento zábavný žánr filmu téměř vymřel. UPDATE: Po pročtení ostatních komentářů jsem nabyl dojmu, že lidé s horším zážitkem a kritičtějším okem viděli dabovanou verzi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po bohatství lačně toužící intrikánka neváhá ve spojení s bezcharakterním milencem - chirurgem vydělávat na vlastním těhotenství i na vlastních potratech. Obětí jejího komplotu se stává její manžel. Hned zkraje napíšu, že film je dramaturgicky dost nevyrovnaný. V první polovině dokonce směřuje úplně jinam, než nakonec dokráčí v polovině druhé. Nejdříve se pátrá po vrahovi mladých studentek a pak teprve přichází na řadu trojúhelník Pullman - Kidmanová - Baldwin, přičemž nejlepší herecký výkon podává asi první jmenovaný. Thriller je to však plný překvapení, nechybí překvapivé a dost zásadní zvraty v ději a také neabsentuje ani napětí. Filmem se prolíná celkem zlověstná atmosféra a každé přibouchnutí dveří má dobrý efekt lekačky, která zvedne ze židle. Jen je škoda, že vše spočívalo na bedrech Billa Pullmana, který do té doby platil za herce vedlejších rolí a zde se dobrým výkonem z nich tak vymanil. Jenže nikdo jiný už herecky nezazářil. Kidmanová byla dokonce až nevěrohodná a poměrně nesympatická, to samé platí o Baldwinovi. Slušný thriller, s napínavou atmosférou, opatřený příslušně kvalitní zlověstnou hudbou zesnulého Jerry Goldsmitha, to ale je. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve státech Massachusetts (Northampton, Amherst, Holyoke a Boston) a Kalifornie (Culver City) od 3. října 1992 do 14. ledna 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama