Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Seržant John Berlin je zkrachovalý policista, který začal v novém městě. Brzy po jeho příjezdu se začne množit počet vražd. Během vyšetřování Berlin nabude dojmu, že již narazil na stopu masového vraha. Ten právě ohlásil osmou oběť s krycím jménem Jennifer. Berlin se při pátrání setká s krásnou mladou ženou, která je slepá a zdá se být jediným spojovacím článkem k těmto zločinům. Mohla by se tedy stát další ohlášenou obětí vraha. Čím hlouběji je Berlin do případu zatažen, tím více se pro něj stává noční můrou a podezřelý může být každý. Dokonce i on sám... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Slepá Uma (velmi dobrá), Garcia+Henriksen přímo elektrizující dvojka, něco málo Malkoviche - to ale bylo skoro mrhání hvězdou - a i když se nějaká ta logická chybička taky vloudila ( ... a na obrovské skládce se vždycky najdou přesně ty věci, které je třeba najít a čert vem teorii o jehle v kupě sena), tenhle film byl ve správnou chvíli na správném místě. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, ba výborný thriller s kvalitním obsazením, které opravdu ze sebe vydává to nejlepší (Umě bych tu slepotu opravdu věřil), Garcia v nejlepší formě, tradiční Henriksen a Malkovich. V posledně jmenovaném bych však viděl paradoxně (a překvapivě) nejslabčí část filmu - celou dobu totiž sledujeme tradiční (ale skvěle podařené) pátrání po maniakovi, ale Malkovichova role právníka znamenala vpodstatě dvacetiminutové zastavení příběhu na místě, což se mi tedy nelíbilo. Nevím, jestli tvůrci chtěli ono pátrání ozvláštnit výslechovým intermezzem, ale není to podle mě dobrý nápad. Jinak ale opravdu strhující rozuzlení, kde bych nečekal ani samotného vraha, ani provedení jeho chycení (aj, spoiler, pardon, ale jak často se psychopatům podaří nakonec vyhrát? Tak vidíte:-)). Nakonec tedy takové rozpačité 4 hvězdy... Na jednu stranu výborné, ale výslech a pár logických podivností to trochu srážejí. Ale celkově vzato, určitě škoda nevidět! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jennifer 8 je jen slušný thriller s dobrým obsazením. Bohužel scénář ničím nevybočuje z vod průměru ( vyšetřování sériové vraždy detektivem, který je tímto případem posedlý a přestože pro kolegy je již případ uzavřený, on pátrá dál/ vztah se slepou svědkyní - to všechno už to bylo ). Pokud něco stojí za zmínku, tak je to především Uma, která podala slušný výkon v roli slepé svědkyně ( a navíc jí to hrozně sluší, no prostě pro fanoušky ), Garcia s Henriksenem průměr. Napětí se režisérovi moc podařit nenavodilo, tedy až na jednu výbornou scénu a celkově na mě film působil takovým zvláštním smutným dojmem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Úspech MLČANIA JAHNIAT v 90. rokoch spôsobil vlnu serial killer, v ktorých odlišní muži zákona pátrajú po sériovom vrahovi. Niekedy to vyšlo lepšie (ZBERATEĽ BOZKOV, SEDEM), inokedy horšie (ZBERATEĽ KOSTÍ), občas veľmi zle (SLEDUJE ŤA VRAH). JENNIFER 8 je skôr priemer. Môže sa pochváliť pôsobivou atmosférou, solídnym hereckým obsadením (Garcia, Henriksen, Thurman) a hŕstku super scén (fotenie vo vani). Bohužiaľ, je to zbytočne dlhé a namiesto toho, aby sa to na konci začalo rozpletať, sa to začína skôr zaplietať a to až tak, že dodnes rozmýšľam, čo mali znamenať scény s Johnom Malkovichom. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Celkem kvalitní zápletka, precizní Garcia s Henriksenem a dokonalá kamera Conrada Halla. V druhé půlce sice snímek trochu ztrácí dech, ale jak říkám: příjemné překvapení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud je člověk nevidomý, nikdy nepozná dvě věci. Jednak jak to Conrad L. Hall uměl za kamerou a hlavně zamilovaný pohled A.Garcii, pracovně nazvaný "kolouch vábený estrálním cyklem", pod nímž ledovce tají, ledničky nefungují a Děda Mráz umírá na celkové přehřátí organismu.. Vcelku neznámá krimi, jenž snese v rámci žánru a doby vzniku ta nejpřísnější měřítka. Navíc obohacena o konec s pomstou v zasloužených rukou, zajímavým pár minutovým výstupem vyšetřovatele z vnitřních záležitostí v podání Malkoviche, jemuž by asi méně se ovládající vyslýchaný otevřel krční tepnu cípem policejního odznaku a jako nečekaný bonus dostanete Billovu nevěstu ve vaně. Sice bez katany, ale za to zcela nahou.. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Thriller, o kterém jsem v životě neslyšel, ale který mě příjemně překvapil...Velice dobrá atmosféra od začátku do konce, o kterou se ještě víc než režisér postaral kameraman Conrad Hall. Nelze zapomenout na herce, a že se jich tu sešla poměrně impozantní sestava - Andy Garcia předvádí soustředěný výkon, přesto právem zůstává ve stínu Umy Thurman, která již tímto snímkem dokázala, že je opravdu kvalitní herečkou, a že dokáže věrohodně ztvárnit v podstatě jakoukoliv postavu (viz "Pulp Fiction", "Kill Bill", "Proč kočka není pes?", "Gattaca"...). Lance Henriksen je neméně zajímavý a bonbónkem je sice vcelku krátký, ale o to lahůdkovější výstup Johna Malkoviche. Takže na závěr - tenhle film můžu vřele doporučit. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich priemernych kriminalnych thrillerov zo zaciatku 90-tych rokov. Andy Garcia, Uma Thurman su vyborni ako aj J. Malkovich. Reziser Bruce Robinson nenatocil od roku 1992 ani jeden film az teraz na rok 2008 ma prist film s J. Deppom THE RUM DIARY. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem thriller se skvělým obsazením. Dostalo se mi ale opravdu nudného filmu, který kdyby neměl Umu (perfektní výkon) a Malkoviche (který zde nedostal moc prostoru, ale ten, který dostal, využil na 100 %) bych ohodnotil tou nejnižší možnou známkou. Takhle jsou to slabší dvě hvězdy. 30 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bruce Robinson napsal Vražedná pole i velmi dobré morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti Poprava, coby režisér vypustil do filmového světa jen pár průměrných kousků. Třeba tenhle o poldovi Andy Garciovi, který začíná od začátku v novém městě, ve kterém se množí případy vražd. Na řadě může být nevidomá svědkyně s tváří Umy Thurman. Ta tady rozhodně nevystupuje jen coby objekt v mužských příbězích, na plátno vnáší takovou tichou vyrovnanou záři a kameře znovu dovoluje, aby ji shledávala až magazínově krásnou. Další solidní výhrou je pak obsazení Lance Henriksena coby druhého vyšetřovatele, každopádně škoda, že scénář moc nepřekvapí, napětí nijak nevybočuje z vod průměru. A určitě bych pár scén prostříhal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma snímok vďaka atmosfére neskutočne chytil. Mal takú tú správnu chémiu, ktorou by mal thriller o sériovom vrahovi skrátka disponovať. Lenže odstupom času to celé akosi vyšumí, až si človek uvedomí, že sleduje "obyčajný" film, ktorý spadá do úplného priemeru. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ďalší z krimi thrillerov, ktorý by mohol zaujať ..... Ale nezaujal ... Problémom tejto snímky je jej nevyrovnané tempo rozprávania. Začiatok je taký ako má byť : rýchly a napínavý. Po 30 minútach film skĺzava do pokojných vôd dedinského rybníka a tomu nepomôže ani rozuzlenie v závere filmu. Andy Garcia podáva štandardný výkon, čo sa však nedá povedať ani zďaleka o Ume Thurman, ktorej celkový výkon vyznieva toporne. Mierny nadštandard podáva John Malkovich, ktorého však uvidíte až v posledných dvadsiatich minútach filmu. Katastrofou bola i výprava a výber exteriérov. Aj napriek tomu, že sa film odohráva v časovej rovine cca 10 dní, raz je záber na husté sneženie, neskôr na hustý dážď. Jeden čas vidíte krásne zelené javorové listy na strome, o pár minút neskôr už ich je plný chodník ..... Záver : nechoďte do Oaklandu - je tam veľmi premenlivé počasie .... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobří herci při zajímavém scénáři. Temný krimithriller o pátrání po psychopatickém vrahovi, který je i není, důležitý svědek totiž nevidí a ani neví, jak pachatele popsat, jestli vůbec pachatel je.?! Dávám tři a půl hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Miestami neskutočne ukecané a zdĺhavé. Jediná iskierka herectva bola v podaní Umy Thurman čoby slepej ženy, tú myslím zahrala dosť dobre. Celkom vlečúci thriller, hoci so zaujímavým námetom a výborným hereckým výkonom Umy Thurman.. Uma Thurman už mala vo svojich dvadsiatichdvoch rokoch za sebou celkom dosť filmov, tak ma ani neprekvapuje, ako bravúrne dokázala zahrať slepé dievča. Oproti tomu John Malkovich ma opäť nepresvedčil o svojich hereckých kvalitách. Bohužiaľ ten zvyšok z toho robí podpriemerný film. Ani Andy Garcia nejak extra nežiaril. A to je herec pár excellance. Bohužiaľ nemal dobre napísanú postavu a dej je tak suchý a nudný, že by tomu nepomohol ani DiCaprio či Pitt. Tento snímok som videl ešte v 90.tych rokoch na VHS a už sa k tomu nikdy nevrátim. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako obdivovatel dnes už takřka zapomenutého Lance Henriksena jsem byl na film dost zvědavý, ale ono i bez něj by to na ty 4* zřejmě stačilo. Výborná kriminálka, psychologicky nevídaně precizní, napínavá a dějově nepředvídatelná, takže není problém ponořit se do příběhu a počkat si, kdo má tu neplechu na svědomí tentokrát. Navíc Uma vypadá i hraje velmi dobře a Garcia dlouho nebyl tak charismatický, byť na Henriksena od přírody trochu ztrácí. :-) 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovoluji si s amatérskou nabubřelostí napsat, že mi vadily mezery ve scénáři. Krom dalších jiných zvláštních návazností a situací zde dochází ke dvěma zásadním konfrontacím, kdy se má dvojice poznat na základě hlasu. V obou případech to dopadne zcela nepochopitelně. Co se napětí týče, velmi slušné. Jen bych se už pro všechny časy rád dočkal vysvětlení toho, proč si policisté na tajných nočních akcích klestí cestu baterkou, která by ozářila i astronauta u Mléčné dráhy. Jak tu mnozí zmiňují, Uma Thurman zahrála dobře, navíc ji to slušelo. Nejcharismatičtější postavou je však na plné čáře John Malkovich, kterého jsem měl sto chutí bacit do čumáku, jak brilantně zahrál vyšetřovatelskou svini. Andy Garcia za ním udýchaně kulhá, což je vzhledem k nepoměru stráveného času obou pánů před kamerou další ze slabin celého filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec skôr rozpaky, pretože som od krimithrilleru z počiatkov deväťdesiatok očakával viac. Mám dojem, že detektívna zápletka je tu skôr ako pozadie k rozvíjajúcej sa romantickej línii a samotný prípad neprináša nič špeciálne a vlastne ani prekvapivé, aj keď sa o to v závere všemožne snaží. Poteší zopár scén, ako napríklad fotenie vo vani, celkovo ale Jennifer 8 nemá vlastný charakter a aj tá atmosféra filmu, kde má byť osem mŕtvol a vrah s poriadnym motívom, nie je bohvieako strhujúca, osobne ma Conrad L. Hall už potešil viac. Ale hlavným vinníkom je určite Bruce Robinson. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, odhalená Uma (nebo její dublérka) a sympatický (a hodně mladý Andy Garcia) v krimi thrilleru, u kterého se asi nebudete moc bát, a pár nelogičností vás naštve. ()

Reklama

Reklama