Midnight Lace

Thriller

USA, 1960, 110 min

David Miller

• Houdini

Oscar 1 nominace: Kostýmy(11.5.2004)

Labužníky na první pohled zaujmou krásné kostýmy Kit - bylo jich celkem třináct a designérka Irene za ně byla po právu nominována na Oscara. Podle divadelní hry Janet Green. Inteligentní film založený na scénáři, který se postaral o dostatek napětí. Z hereckého hlediska snad nejnádhernější ukázka hysterické blondýnky v akci - Doris Day pracovala se svými zkušenostmi z nešťastného manželství a na Kitině postavě uječené, zmatené, vystrašené blondýnky, která si při zápase svého manžela na život a na smrt tiskne ruce na prsa, místo aby šla pomoci, se v pravém slova smyslu vyřádila. Můj čtvrtý snímek od Millera - první thriller a hned perla tohoto žánru "chloupek za Hitchcockem."(31.7.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,400,000Tržby Celosvetovo $-(15.12.2009)

Kolega Pohrobek už vše podstatné zachytil. Doris Day jako hysterička par excellence, které budete mít chuť tu a tam jednu vrazit, aby už se proboha konečně vzpamatovala. Poněkud zamotanější konec je možné předvídat, ale i tak příjemně překvapí. Ani jsem tolik neocenil kostýmy, jako napětí tohohle filmu - dlouho se mi nestalo, abych se tak dobře bál, žádné "lekačky", ale výborná atmosféra.(26.10.2008)

• danecek24

18. Zlatý Glóbus za rok 1960 - nominace (1) - Nejlepší herečka (drama) - Doris Day(14.1.2009)