Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Ok, včera jsem dočetl knihu a dneska jsem viděl film. Nemám rád přímo srovnávání knihy s filmem, protože to je naprosto jiné médium, ale i tak se tomu prostě nevyhnu. Jako že si ten režisér / scénárista dělal celkem zásadní odbočky, tak na to jsem zvyklý, filmu to určitě dobře neudělalo, ale budiž na onu pointu to nemělo klíčový vliv. Nejvíc mě ale sralo, že se strašně málo prostoru věnovalo postavám, to opravdu nemůžu ignorovat. Kniha byla v tomhle ohledu opravdu sociální sonda, tohle je prostě dobrodružný filmek na jedno zhlédnutí. Každopádně koho to chytlo, tak si určitě přečtěte knižní předlohu a možná mi dáte zapravdu.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Zo začiatku zaujímavý námet, ale príbeh ide od desiatich k piatim...a záver je už len paródia na príbeh samotný. Počuť malých chlapcov moralizovať...riadne postavené na hlavu :( Ale výkon malých hercov bol celkom podarený. Hodnotenie: 60%

Lexion69

Lexion69 (hodnocení, recenze)

Folwar.: Vzhledem ke střízlivému rozsahu knihy, velmi.

Ve spěchu 

F.

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Zdravím, dokáže někdo říct do jaké míry je film podobný knize?

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Bola som zvedavá, ako sa podarí sfilmovať túto knihu. Takých 85%. Rozdiel medzi knihou a filmom je, že knihu za 90 minút neprečítate. Dojem z knihy je omnoho intenzivnejší. Brrr, a ešte raz brrr. Je to nádherná kniha a veľmi dobrý film o tom hnusnom v nás.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Nechci se nikoho dotknout, ale žádný film nikdy nepřekoná svou literární pčedlohu.. je dost trapné takovouto věc všude zmiňovat ... každopádně se tato verze celkem povedla, musím pochválit především hudební doprovod ... :-)

Amala

Amala (hodnocení, recenze)

film zdaleka nedosahuje kvality knihy ani zpracování z roku 1963

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

viděl jsem divadelní inscenaci v angličtině a myslel jsem, že chcípnu nudou a hnusem - horší divadelní představení jsem neviděl a i ten námět byl slabý

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama