Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongský stavební inženýr Fan Ke (David Chiang) vede bezstarostný život, dokud se nedozví, že jeho otec umírá. Když Fan Ke přiletí do Thajska, jeho otec mu sdělí, že po něm zdědí bojovou školu pro thajboxery a také novinu, že má nevlastního bratra Wuna (Ti Lung). Po otcově smrti Fan ctí jeho slova, převezme jeho bojovou školu a vydá se hledat bratra Wuna. Bojovník Wun je však v průšvihu, jelikož je svými protivníky přinucen zápasit v ringu proti své vůli. (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vynikající gejzír stylu, omletých klišé, ustálených typů a všeho ostatního, co mám na Changovi Cheh tak moc ráda. Metrosexuální kreace Davida Chianga, Ku Feng v trenýrkách a Ti Lung nejen odhalující své nohy, což mi občas působilo bolestivá muka v podbřišku, ale zároveň si pohrávající s cigaretou tím lehce nedbalým, lascivním způsobem. A o co že tam šlo? Aha, thaibox, myslím, ale ten jsem nějak přehlédla...no, řekla bych, že klišé a schémata mi nevadí, pokud jsou zarámované takovou vizuální parádou. A Duel of Fist je hodně stylová záležitost. 9.5/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt paráda ... Ale zejména pokud vezmeme v potaz rok (stáří) filmu a to, že už před 40 lety se v něm objevuje tolik zavedených a na pevno stanovených klišé v martial arts filmech, že to až zaráží ... Připadlo mi, jako by z tohoto filmu čerpal jak Bruce Lee, tak všechny ty ringovky 80. let v USA, zejména pak klasický Blood sport (1988) a Kickboxer (1989) ... Ale i spousta dalších. Děj je tedy opravdu jednoduchý. Brácha z Číny hledá bráchu v Thajsku, kterého nikdy nepoznal, protože to je takový otcův "hřích z mládí". Jeden umí kung-fu, druhý thajský box... Celých 80. minut je to vlastně klasická ringovka, kde podsaditý Feng Ku ztvárnil klasickou ultimátní zabijáckou gorilu (zde mne neuvěřitelně připomněl Bolo Yeunga jako Chong Liho v Blood Sport ...). Po 80 minutách kámoši zjistí, že nejsou jen kámoši a rozjede se mega řežba s mafiány, 2 vs asi 150 + ultimátní bossák ... No prostě klasika všech klasik, fakt super. Navíc choreografie soubojů je na svoji dobu velice zdařilá, zejména ty v ringu vypadají syrově a docela hodně realisticky. Ta megařežba na konci je jaká je, ale žádná lana, žádné skoky na trampolíně, žádné zbytečné prostřihy a to se prostě počítá!! Vůbec bych tomu filmu nehádal, že vznikl v roce 1971. Jinak je zde samozřejmě spousta úsměvných scén, které pro někoho mohou vyznít dnes i trochu trapně, ale člověk to musí brát v rámci věku filmu a pak je to prostě zábava ... navíc pro příznivce žánru povinnost a hodně, hodně zajímavý film. Na tento film pak navazuje film The Angry Guest(1972), který měl již propracovanější děj, prostředí, ale horší choreografii soubojů ... ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Je řada důvodů, proč se na tenhle film podívat. Mezi jinými např. sympaticky drsné souboje - film se odehrává v Thajsku a ve většině bojůvek se taky po thajsku boxuje. Nečekejte mlýnek na maso a la Tony Jaa, nicméně v porovnání s klasickou "operní školou" jsou souboje v Duel of Fists celkem dost přímočaré. No a asi bych měla zmínit i to, že Ti Lung je tu obnaženější než obvykle - a že má opravdu parádní nohy. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Byť arénovky nemám zrovna v lásce a thajský box mám radši v ulicích (i když tady jsem ho taky neviděla), Duel of Fists skrývá podle mě v těch nahromaděných stereotypech postav a příběhových klišé něco, co mě vždycky dostane - jakousi naivně upřímnou snahu vyprávět znovu jednoduchý příběh o lásce, přátelství (bratrství) a samozřejmě co nejvíc do toho zamontovat atraktivní souboje. Navíc jako léčba z Delightfull Forest fungoval Duel of Fists skvěle, protože hlavní postavy jsou přátelské a sympatické a nevystavují na odiv přehnanou mužnost. (Ti Lung v trenýrkách se nepočítá, to je ještě v normě.) ()

Georgeus 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat? Když čtu tady ty komentáře, vychvalující tento film do nebes, tak je mi na blití. Nejde o nic jiného, než vcelku trapnou HonKonskou akčňárnu se špatnejma bojovejma scénkama a velice jednoduchejma textama. Jestli vám přijde normální, že chlapíka bodnou zpříma do břicha mečem a on následně odletí umírajíc přes zábradlí eště v jakési menší piruletě, tak jste asi divní a tento film bude určitě pro vás jako stvořený. ()

Zajímavosti (2)

  • Jde o jeden z prvních filmů, ve kterém se použije bojové umění Muay Thai. (Epistemolog)

Reklama

Reklama