Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marco Polo aka The Four Assassins začíná příjezdem benátského kupce do Číny, kterou ovládá mongolská dynastie Juan v čele s Kublaj chánem. Marco se stane chánovým rádcem a pomocníkem proti Hanům, kteří se nenáviděné okupaci brání.
Po incidentu v paláci, při kterém je zabit vrah vládce, Marco a jeho pomocníci vypátrají další rebely. Cestovatel zachrání krásnou sestru obou vrahů, kterou míní odvést do paláce. Cestou Marcova svita potkává čtyři chudé vesničany, kteří ji doprovodí do hostince na přenocování. Vesničané jsou ale ve skutečnosti žáci slavného mistra, který zdokonaluje jejich schopnosti v bojových uměních a krásná dívka mistrova dcera. Žáci dívku osvobodí a začnou se učit pod vedením přísných mistrů nové bojové styly. Marco Polo jako špeh paláce je jim ale na stopě.
Epický film Changa Cheh patří k méně známým počinům jeho filmografie. (miklaras)

(více)

Recenze (3)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Hodně nadsazuji hodnocení Changova filmu Marco Polo, hlavně proto, že je to Chang a že hlavní roli utáhl Fu Sheng, po boku dalších skvělých herců Changova okruhu. Pro Evropana je rozhodně přínos vidět Marca Pola čínským pohledem jako bezcharakterní blonďatou bestii a Gordona Liu v roli absolutního hajzla. Ač je film tak na úrovni dvou poctivých hvězd, dávám čtyři, protože srdce old scholl fan girl tepe nezadržitelně pro každý záběr. 5,5/10 ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: 4 Assassins, HK 1975; R: Chang Cheh H, - Sheng Fu (Li Hung-fung) , Chi Kuan-Chun (Chou Hsing-chung) , Szu Shih (Wang Yung) , Richard Harrison (Marco Polo) , Yan Tsan Tang (Huang Chung-han) , Philip Kwok (Chen Chieh) , Leung Ka-yan (Tai Dadlu), - scénář- Chang Cheh, Kuang Ni,- kamera- Kung Mu-To, hudba- Chen Yung-Yu ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Marco Poleno trochu kazilo zážitek z fajn krvavé žánrovky, prakticky naprosto prosté prostého humoru. Oprostím-li se od oné naivní a příšerné představy o zcestovalém kupci benátském, prostě musím dát za čtyři. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama