Reklama

Reklama

Jednoruký šermíř 2

  • Hongkong Xin du bi dao (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý hrdina Lei Li (David Chiang), mistr v boji se dvěma šavlemi, je proradným Longem (Ku Feng) - bojovníkem skvělých schopností, vynikající reputace, ale prachmizerného charakteru - vmanipulován do souboje o čest a dobré jméno. Ve skutečnosti jde o nastraženou past - Long se totiž podobnými cestami rád zbavuje potenciální konkurence. Lei Li se zkušenějším Longem prohraje a v souladu s předem dohodnutými pravidly je nucen useknout si paži a zavázat se, že jednou provždy skoncuje s kung-fu. Dost možná by v předčasném invalidním důchodu zůstal, ale situaci zásadně změní setkání a následné přátelství s nadějným hrdinou Fengem (Ti Lung). Zákeřný Long si totiž nemohl nepovšimnout Fengova rostoucího věhlasu, takže na něj nastražil důmyslnou past ne nepodobnou té, do jaké se kdysi chytil i Lei Li. (MaedhRos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě přesvědčil, že nejen kung fu filmy je hongkongský fanatik živ, ale i wuxia pian v podání nádherného tria Chang Cheh-David Chiang-Ti Lung s doplněním Ku Fenga může být veliká paráda. Zvuk vanoucího větru, zakrvácená stébla trávy, bílé botky Davida Chianga, Ti Lung přepůlený podlými zloduchy, uhnillá ruka přibodnutá šavlí ke stromu, vybělená deštěm a větrem, hudba, ze které by měl vypadnout přnejmenším Clint Eastwood a mužné přátelství obsažené v hlubokých pohledech statečných bojovníků spolu se souboji, jejichž japonský charakter doplňují zpomalovačky a ten neustálý šum větru...Pokud člověk vidí něco kultovního, pozná to.10/10 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o zradě, přátelství a pomstě s řadou dost silných momentů, kde (evidentně umělá) krev občas teče proudem. David Chiang je jako v sebelítosti se disciplinovaně utápějící ex-bojovník Lei Li odzbrojující, ovšem Ti Lung se nedává nikterak zahanbit - jeho Feng je samé mladistvé nadšení, samý ideál a po většinu času je naprosto k sežrání. Chemie mezi oběma hlavními protagonisty funguje výborně - tak výborně, že když si vzájemně hledí dlouze do očí, neřkuli když oba plánují, jak budou společně sedlačit, člověka napadá ledacos...:-) Ku Fengova trojdílná tyč vzdorující gravitaci je taky epes. A Li Ching je neuvěřitelně roztomilá. Sečteno a podtrženo, "New One-Armed Swordsman" je parádní film - dostal mě napoprvé - a dostává mě dodnes. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příšerný hudební motiv mne dvakrát odradil od projekce, ale nedělal jsem dobře. Nový jednoruký šermíř s Davidem Chiangem a jeho sparing partnerem Ti Lungem totiž rozhodně patří k těm velmi dobrým řezanicím  à la   Shaw Brothers. Příjemně navíc překvapí i vcelku soudržný a smysluplný příběh s dobře zvládnutou romancí i formálními ozdobami (déšť nikdy nezklame) a možná nechtěný náznak víc než přátelského vztahu mezi hlavními klaďasy pobaví, věc v těchto končinách velmi nevídaná.  Krví se tu pak opět nešetří a výbuch násilí v závěrečném epickém masakru nelze jen tak s něčím srovnávat. Pomsta jak má být, žádný chladný kalkul, ale pěkně středem. "Konečně můžete jít na odpočinek"  Žánrové absolutorium. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

To je vsechno tak preexponovany,az je to krasny,ne tim libivym zpusobem,jak si to predstavoval Kant,ze se kochate treba ornamentem a on v sobe sice obsahuje nekonecne poteseni, jenze to poteseni je omezene jen na ten ornament a podrizuje se formam vaseho vnimani,kdezto u tohohle filmu a vsech jeho slozek,hudby,obrazu,strihu,hereckych vykonu se podridite vy jemu,protoze proste presahuje vasi zkusenost,i kdyste meli nakoukano,nacteno a naposlouchano desitky tisic del,pokazde zarezonuje hlavne s vasim vlastnim zivotem a pokazde zarezonuje jinak...magie i vznesenost v kazdem zaberu ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V kontextu s dnešní tvorbou akčních filmů, by bylo velmi snadné se tomuto filmu vysmát. Obsahuje všechno, co bylo pro filmy té doby typické. Svištivé a hřmotné zvuky, chlejstance krve, protivníky, kteří jsou zhubeni mávnutím meče, který kolem nich prosviští půl metru daleko, občas až divadelní repliky... . Jenže na druhou stranu...proč jste se rozhodli, podívat se na 50 let starý film? Možná protože vám něco chybí v těch dnešních, nebo jste prostě fajnšmekři a chcete mít tu martial mozaiku doplněnou i o kung-fu filmy pro pamětníky... . A to pak dostanete to lepší z toho, co sedmdesátky nabízely. Příběh o tom, že pýcha předchází pád a příběh o pomstě. Občas je to úsměvně blbé, ale jisté kvality tomuto filmu upřít nelze. Viděno s dabingem, který se k tomuto filmu náramně hodil :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama