Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlasy: Phil Daniels - (Fetcher) +++ Lynn Ferguson - (Mac) +++ Mel Gibson - (Rocky) +++ Tony Haygarth - (Pán Tweedy) +++ Jane Horrocks - (Babs) +++ Miranda Richardson - (Pani Tweedyová) +++ Julia Sawalha - (Ginger) +++ Timothy Spall - (Nick) +++ Imelda Staunton - (Bunty) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg, Nick Park, Peter Lord +++ ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že "Slepičí úlet" je postaven na velice dobře napsaném scénáři, který dokáže i v ději, jenž je (přiznejme si to) poměrně snadno předvídatelný, vyloudit prvek napětí a očekávání. Hodně se mi líbila paralela vytvořená mezi slepičí farmou a koncentračním táborem; škoda jen, že nebyla ještě více rozvinuta. Pokud mě na "Slepičím úletu" něco skutečně zaujalo, byla to postavička slepice Ginger, která pod šikovnými prsty animátorů podává výkon, jenž je ve své hloubce na poli animovaného filmu událostí takřka bezprecedentní. K hvězdičkám: je zcela zřejmé, že film má kvality, které velí nejít pod 4*, ale s ohledem na jeho vysoké procentuální hodnocení na této stránce, si můžu dopřát, ohodnotit ho adekvátně k tomu, jak mě opravdu zaujal. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení... ()

darm 

všechny recenze uživatele

No.. Asi nesdílím zdejší většinové nadšení. Všechny Parkovy kraťasy s Wallacem a Gromitem i jejich celovečerák jsou, nemůžu si pomoct minimálně o třídu lepší a hlavně - zábavnější. Nevím, jestli za to může ten prapříšerný český dabing, kdy se slepice někdy bavily jako babky na trhu, ale až na pár světlých vtipných chvilek, sem se moc nenasmál.. Jinak ale docela fajn filmek, animace parádní, jen mi to jako celek tak úplně nesedlo.. 65, 70%.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nicka parkra a tu jeho plastelínu zná snad skoro každej. Jako první sem od něj viděl Wallace a Gromita a bylo to opravdu skvělý, takže mě vůbec nepřekvapilo, že Park dokázal i z útěku slepic z kůrniku udělat neskutečnej nážez. Už jen samy ty postavičky a jejich grimasy sou naprosto úchvatný, ale Park na to ještě dokázal nabalit skvělej a vtipnej a děj a několik fakt podařenejch fórků. U tohohle filmu se fakt dá jenom bavit a bavit a bavit a ještě jednou bavit ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 224,9 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama