Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Cafú 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu, proč je tento geniální film modře hodnocen. Není absolutně nic, co bych mu vytknul. Scénář, režie, úchvatná hudba, výborné herecké výkony, kamera, střih, vypointované postavy, existenciálně-mysteriozní zápletka, výborná atmosféra, hluboká myšlenka...no a výborný Stormare jakožto pátý člen Beatles?... P.S: Jo a Bona sem tam fakt zahlíd ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč mě tento film od Wima Wenderse s výjimkou úvodu a závěru skoro vůbec neoslovil a výjimečně nesedl. Nemá silný příběh, až na závěr mu schází uzemňující momenty, pohybují se zde samé podivné a navrch většinou nesympatické postavy, postrádá to hutnější atmosféru, postrádá to napětí, skutečného vtipu, který by na mě fungoval, jsem tu moc nepostřehl (byť se o to ten film evidentně snaží)... Hutná myšlenka zde přichází až v závěru a ač právě díky silnému závěru s geniálními kamerovými záběry se nakonec přikláním k velmi slabým 3 hvězdičkám, nemohu si pomoct – ten závěr tu na mě působil jako z úplně jiného filmu a spíše jako z nouze cnost, aby nakonec tahle podivná dvouhodinová šaráda z hotelu plného fetujících i střízlivých šílenců dostala alespoň na poslední chvíli možnost sdělit i cosi hlubšího... Od Wenderse jsem už snesl mnohem delší filmy, které trvaly v některých případech i 3 až 5 hodin (viz. Až na konec světa), ale tento mě stihl nudit i přes relativně kratší stopáž a už po 40ti minutách jsem začínal tušit jistý problém. Jedním z mála pozitiv vedle kamery byl pro mě herec v roli FBI agenta Skinnera a až po skončení filmu jsem s milým překvapením zjistil, že jde o slavného Mela Gibsona. Tak jo, kdyby nic jiného, s výkonem proslaveného hereckého velikána ve výrazné vedlejší roli tady můžu být vážně spokojený. [55%] ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Moje pocity po vzhliadnutí Milllion Dollar Hotel? sú podobné tým, ktoré by nastali v reštaurácii keby som si objednala drahy šťavnatý steak a v reáli by mi priniesli zosušenú lacnú pseudo panenku a miesto latte studenú kávu. No proste grc to bol....Tento film chcel byť strašne dojemný a cool, naopak vyznel ako koncentrovaná nuda a silená zábava. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Million Dollar Hotel je hodně velká podivuhodnost.Ten film na mě zapůsobil snad pouze právě jen tou svou nepopiratelnou zvláštností,zato ovšem hodně silně.Absolutně netuším,co tímto snímkem autoři chtěli vlastně zdělit,ovšem já se vůbec nenudil,ba dokonce mě bavilo sledovat onu přehlídku ztroskoranců,bláznů,feťáků a další řadu těch nejbizardnějších postaviček na tom jistě jednom z nejšílenějších míst vůbec.Samotný příběh byl též sice na jednu stranu naprosto jednoduchý,ale zároveň i totálně psychedelický,nekompromisní a mimo realitu.Do toho všeho zapadají i naprosto "mimózní" výkony všech zúčastněných herců.Wim Wenders vybral ty největší podivíny Hollywoodu(hrál Jeremy Davies vůbec někdy někoho normálního) plus vytvořil naprosto atypickou roli pro Mela Gibsona.Celý film se nese v chladné atmosféře mimoreálného myšlení,celé je to ponořeno do psycho hávu,ze kterého není rozumné cesty ven.Opravdu velmi zvláštní,naprosto nekomerční film,který sedne asi jen málokomu,ale sílu má obrovskou. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený mystický filmek ze světa nejnižší lidské společnosti USA... v rozpadajícím se starém hotelu žije banda pomatenců, kteří jsou mimo jakékoli zákony vnějšího světa za zdmi jejich apartmá... a v tom všem se rozvine láska, nenávist, smrt. PS: Nehledě k tomu, že Mila je zde přímo k sežrání, hlavní hrdina je skvostně debilní a Gibson, je dobré naškrobené mutantě... :-)) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Příběh původně vymyslel a napsal frontman irské hudební skupiny U2 Bono Vox při natáčení hudebního videoklipu Where the Streets Have No Name. Ve filmu ho můžeme vidět jako komparz na konci padesáté minuty, jak sedí v hotelové hale. (Trajektt)
  • Hotelu, ktorý nesie názov filmu, sa hovorí Rosslyn nebo Frontier. Má 422 izieb. Kedysi tu bol aj utečenecký tábor. Keď vláda v 80-tych rokoch rušila psychiatrické ústavy, mnoho týchto ľudí našlo útočisko práve v tomto hoteli. (youtoo18)

Reklama

Reklama