Jezevec (TV film)

Komedie

Československo, 1976, 40 min

• Ej Hlemýžď

V postatě krátký známý anekdotický příběh je zde natažený do neskutečné délky, čímž jasná pointa už není taková a ztrácí na lesku.(29.7.2011)

Já mám tyto malé televizní příběhy ráda. Dnes už se bohužel nic takového netočí a to je velká škoda. Herecké obsazení je opravdu povedené. Sešlo se tu dost zvučných jmen a každé z nich tu má své nezastupitelné místo. Masáky připravované jako řízky neznám. Ale je z nich výborná falešná dršťková polévka. To se mi pak dělají boule za ušima. Je vidět, že jsem nebyla jediná komu při závěru vyhrkly slzy do očí. Pan Brodský to totiž vyprávěl s tak velkým citem, že se mu snadno podlehne.(1.2.2012)

• Marthos

Běžný produkt normalizační obrazovky, který je ve svém principu až dětinsky jednoduchý. Nebýt plejády vynikajících hereckých legend (výborná Zdena Hadrbolcová a Josef Kemr), nebylo by o čem.(2.1.2011)

Na tak krátkou stopáž se jedná o moc milou komedii.Vyzdvihnou bych chtěl hlavně p.Brodského v roli dědečka kterému se musel poklonit i jeho synek V.Menšík(2.7.2009)

Anekdota zlomena v drama. Ze zacatku se usmivate, protoze pribeh vypada na bakalarskou srandu. Jenze...na konci, kdyz Brodsky vypravi jak mu umrel pes, tak se Vam derou slzy do oci...cili komedie ano, ale takova divna. Obsazeni ovsem dokonale, vcetne me milovane Karoliny... :-)(20.8.2011)

Z úcty vůči hercům dávám 3*.(2.7.2009)

Celá řada vynikajících herců bohužel dobrý film nedělá. Typická "nevtipná" televizní komedie, kterých je z této doby celá řada a jež nestojí příliš za povšimnutí. Zaujalo mě pouze, jak amatérsky vypadá vedle Vlastimila Brodského hraní Vladimír aMenšíka, i když miluji oba tyto herecké velikány.(28.7.2011)