Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se můžeme těšit na televizní zpracování oblíbené pohádky H. Ch. Andersena. Bude vám ji vyprávět D. Patrasová... Princ Jeroným (M. Suchánek) chtěl požádat o ruku princezny Evženie (K. Urbancová), a tak jí poslal vzácnou růži, jež vyroste pouze jedenkrát za pět let a má omamující vůni, a slavíka, který zase nádherně zpívá. Princezna ale oba dary odmítla, neboť pro ni nebyly ničím vzácné, jedinečné, ani originální. Princ se po odmítnutí rozhodl, že princeznu vytrestá. Převlékne se tedy za chudáka a vydá se na zámek žádat o službu… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Princezna je strašně nesympatická a navíc jí ani ta mluva úplně nešla. Mnohdy hrozně šeptala nebo jí nebylo rozumět vůbec. Ale vidět Michala Suchánka jako prince bylo rozhodně zajímavé, to už se teda nepovede. Terezy Pergnerové jsem si tedy bohužel nevšiml. Trochu úsměvné je i to, jak princ vaří v kotli a kamera skoro detailně zabírá, že v něm nic nemá. Buď to bylo absolutně odfláknuté záměrně anebo tvůrci prostě některé detaily pomíjeli záměrně, když se jedná o malé dílko v sérii více pohádek, kdo ví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesympatická princezna (nejen z titulu své role, ale tak nějak všechny dvorní dámy vypadaly hezčí a přitažlivější a herečka mezi nimi neměla charisma), záprdek princ, nečekaně se objevivší syn krále, který by měl být spíše vnukem, král poněkud natvrdlý, a vypravěčka Dáda nemá svou mizernou dikcí ani na Bohdalovou, ani na Galatíkovou, které také Stromy pohádek čtou. A podivně násilně přidaný (a samozřejmě neukázaný) šťastný konec. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická pohádka H. Ch. Andersena v úpravě pro malé děti - s vypravěčkou (D. Patrasová) v jednoduchém studiovém provedení. Mně se líbila, jen z tradičně velice dobrého hereckého obsazení "Stromu pohádek" poněkud vybočuje až "ubulená" princezna. Zajímavým hereckým překvapením byli Michal Suchánek v roli prince a Tereza Pergnerová v roli dvorní dámy... ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Tuctová pohádka, která mi stojí za zmínku kvůli první filmové roli patnáctileté Terezky Pergnerové, později celonárodně známé poskakující pipky "moderuji Eso pro mládež sjetá perníkem no a co". V době natáčení pohádky o pasáčkovi vepřů a sto hubičkách coby platidle (!) byla Pergnerová okatá nevinná dívčina, o pouhých pár let později již jen feťácká troska, kvůli dluhům a penězům na drogy fotící porno. Život umí s člověkem nepěkně zamávat. A pasáci taky. No nebylo jí líp v této pohádce, v chlívku mezi živými prasátky (mezi která tam v jedné scéně i spadla), než jako rozhoďnožce na obálce časáku pro prasáky? Ale nakonec - v životě jako v pohádce - konec dobrý, všechno dobré. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle debilně zahranou pohádku jsem opravdu ještě neviděl, na druhou stranu ve které pohádce uslyšíte větu: "Teď si utřete oči, vysmrkejte se a vydáme na cestu."???!!! Tohle bylo opravdu hrozně zahrané, napsané i ztvárněné. Děs. Kromě Patrasové je tohle strašné i na amatérské divadlo, natož na televizní pohádku za koncesionářské poplatky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama