Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Setkat se se strašidlem, to se každému hned tak nepovede. Vy teď tuto možnost máte! To ale neznamená, že byste se měli bát a zalézat pod stůl nebo pod gauč. Jsou na světě strašidýlka legrační a střapatá jménem Pindruše (S. Stašová a S. Nálepková), která svérázným způsobem trestají bezohledné chování lidí k přírodě. Ani namyšlená princezna Jiřinka (J. Paulová) na setkání s Pindrušemi určitě nikdy nezapomene. Chcete-li vědět, jak se jim podařilo dokázat, že si urozená princezna bude už navždy vážit všeho, co krášlí přírodu a je jí k užitku, podívejte se na tuto veselou pohádku. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé "papundeklové" pohádky prostě zbožňuju. Zajímavý nápad, dobří herci, pěkný humor. Tak co? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky a ty jsou hlavně za pindruše, které jsou dost dobrý :)))))))).....jinak už ani pořádně nevím o čem to bylo........ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Do hub se nekope, ale Pindruše speciálně bych pro to jejich iritující chichotání nakopla s chutí. Ukníkaná princezna v podstatě taky byla na ránu a ten uslintaný mládenec, co jí pomáhal, taky moc sympatií neprobouzel. Člověk na tuhle pohádku nezapomene, ale že by si ji nějak zamiloval, tak to leda když se jedná o milovníka houbiček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako scénář drží pohromadě a dává to jistou logiku, ale stejně mám pocit, že v těch 80. letech v redakci ČsT pro tvorbu pohádek hulili trávu nebo jinak fetovali. Vím, vymyslet novou pohádku je těžké, ale tohle byl docela úlet. A koneckonců by mne zajímalo, co by se stalo, kdyby si někdo vzal z těch klobouků ony zázračné výtrusnice a přál si, aby pindruše spaly na tisíc let... Mimochodem se to rozjíždí dost pomalu, ty kecy o císařském dvoru nemají pointu, která by je shodila, pindruše kdoví proč nejdou na zámek, kde by se v místní kuchyni více vyřádily, a dost šílené byly i ty přebarvené a přeplácané kostýmy. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Já jsem si doteď myslel, že to je o tom Pindrušovi a teď konečně vím, že nikoli, ale o těch Pindruších. Člověk se pořád něco učí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V lese se nevyplácí kopat do hub. Můžete probudit Pindruše a to se pak budete pěkně divit. Nikdy jste o ničem podobném neslyšeli? To je ale velká chyba. Namyšlená princezna byla pěkně vytrestaná, kdo by chtěl mít na hlavě mochomůrku nebo kuňkat jako žába. Nikdo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poučná pohádka o tom, že kopat do muchomůrek v lese se nedělá, jinak můžete probudit Pindruše, které vám potom pěkně zavaří! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka nic moc. Sice má své světlé momenty jako úvodní píseň Jiřinky, homo výstup sluhy Zvonka, praštěné asi amfetaminem nadopované Pindruše, Vízner a sem tam hláška nebo bizarní situace, ale jinak je to nuda, zbytečně natáhlý děj a konec značně neuspokojující. Chudák ta roztomilá ropucha, co to koupila od Jiřinky kamenem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Podivné postavy, nepěkné kulisy a kostýmy, pro mě nepříliš atraktivní obsazení, ale přece má pohádka něco do sebe. Je prostě tak zvláštní, až se na ni dá dívat a myslím si, že malým dětem se může opravdu líbit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Přesně ta pohádka, po které většina z nás po nedělním obědě touží. Příjemné postavičky a v nich příjemní herci, trošku toho kouzla, nafrněná princezna, která přijde na konci k rozumu, Oldřich Vízner užívající si svého nafifleného prince a v hlavní roli hvězda plátna Bruce Willis - pardon, pouze jeho hlas:-) a mladičky Alexej Pyško. Nebýt těch snad až moc ukřičených pindruší, bylo by to i za víc. Hudba: Milan Dvořák. Cool hláška: "Jsi krásná jako ... čerstvá kedlubna." ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších nedělních pohádek, velice vtipná, některé hlášky z této pohádky používám dodnes. Třeba "hele dědku, uletěl ti komín", nebo písnička "je to směšnééé, a-a-a!" ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Poněkud dřevitý klaďas v podání Alexeje Pyška (ten dabing mu jde přece jen líp), nafoukaná a nepoučitelná princezna Jany Paulové a hlavně uječené houby jako poněkud drastická metoda nápravy. Ale dívat se na to dá. ()

Reklama

Reklama