Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný televizní pořad pro děti, plný úsměvných hraných scének, písniček či veselých vyprávění, tvořený bezvadnou partou těch nejpovolanějších interpretů, v čele se Štěpánkou Haničincovou, Láďou Gerendášem, Josefem Dvořákem či Jitkou Molavcovou. V letech 1977-1990 vzniklo Malých televizních kabaretů více než sto, a to v několika obměnách sestavy, která ovšem vždy byla úžasná a ani občasná improvizace jim nebyla cizí. Takovýto pořad dnes již není moc k vidění a bezpochyby Malý televizní kabaret osloví i dnešní generaci. (pfa)

(více)

Recenze (88)

golfista 

všechny recenze uživatele

Kabaret, frkačky za kačky a s tím spojená ta lepší část televizní zábavy pro malé děti objevující se pravidelně každé sobotní (nebo nedělní ?) ráno na obrazovce. Všichni protagonisté se hodně snažili a vůbec mi připadlo že se i oni dobře baví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Frk, frk, a hned je tu parodie nejenom na pohádky. Dr. Voštěp budiž prostým a krásně okatým příkladem toho, čeho se bylo možné nadát od téhle partičky. Jako dítě jsem kabaret zbožňoval, a ve svém současném stavu se taky rád podívám, když mám náhodou v příslušnou dobu cestu kolem televize. Sice už se nesměju jako tenkrát, ale aspoň ten vlídný úsměv se dostaví spolehlivě. Netřeba nám Degentubbies ani úchylných plyšáků s podle hesla "Sezame, otevři se!" otevírací hlavou (čímž rozhodně nemyslím klasika české úlisnosti, pana Mufa!), dokud máme malý, ale náš, televizní kabaret. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Mámu, tátu, strýce, tetu pozvěte do kabaretu až se zase jako dneska srazíme. Zamáváme z obrazovky, do křesel i na pohovky, už se na to dneska těšíme." No, přednost tohoto pořadu je právě to, že z poučování, moralizování si dělá legraci. A tím myslím legraci na opravdu vysoké úrovni. Scénáristé Ondřej Suchý a Oldřich Dudek to psali s evidentní radostí a herci byli neméně dobří. Zvlášť Jitka Molavcová a Ondřej Havelka. "Tak čau! A příště zase všichni sejdeme se jako obvykle. Já přijdu s kytkou, tumáš, čichni, kytka bude vonět nezvykle. Mně poznáte, neboť jediný budu mít v kapse noviny. Já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici. Tak čau..." Z toho, že si to všechno pamatuju, poznáte, jak to na mě zapůsobilo. :-) 90 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jednoznačně za 5*, dnes s úsměvem na rtech a s bohužel už s téměř nenávratnou nostalgií i s trochou nadsázky jen za 3*. Ale neříkám že se nejednalo o jeden z nejlepších dětských pořadů-vysoce nadprůměrných v tehdejší tvorbě pro děti který kdy byl na našich televizních obrazovkách odvysílán, a to i z dnešního pohledu. Něžně scénářově přímo poeticky laděný rodinný pořad se spoustou pěkných písniček a zdařilých vystoupeních, kde účinkující humornou formou nabádali děti, jak se mají chovat a se spoustou jiných překvapeních. Slyšel jsem ale pár názorů dnešních třicátníků (a více) a ty říkali že se jejich děti při tomto pořadu už dnes nesmějí-nebo se skoro vůbec nezasmějí. No každá doba má holt své-dnešní děti už jsou odkojení úplně na něčem jiném (ne že by tomu nerozuměli)-takže spíš jim to připadá zastaralé a nemající dnes už co nabídnout a říct. Ale pro mou generaci-když nic jiného nebylo to bylo samozřejmě o něčem jiném.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně plný počet hvězdiček ... jako malá jsem se těšívala na Štěpánku, Pepu, Jitku a další. "Tak čau a příště zase všichni sejdeme se jako obvykle ... já příjdu s kytkou, tumáš čichni a kytka bude vonět nezvykle .... Mě poznáte neboť jediný budu mít eee v kapse noviny .... já na hlavě budu mít čepici, kravatu a v ruce krabici ... Tak čau!" :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti, o jehož kvalitě si tvůrci dětských pořadů mohou nechat posledních 20 let jen zdát. V záplavě "Teletubbies", "Pokémonů" a podobných hovadin, totiž podobná věc citelně chybí. A radost bavičů z toho, že dělají radost dětem, čehož je "MTK" plný, už chybí úplně. 90%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně skvělé, hlavně díky nezapomenutelné Molavcové a Dvořákovi. Výnikající kreativní a zábavný pořad pro děti. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pořadů, který dětského diváka nepodceňuje. Ještěže to sem tam pořád dávají. I po letech je to inteligentní zábava, nejen nostalgie. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Mentorující Štěpánka s příšerným účesem, veletrapná Molavcová s Dvořákem, ostatní kašpaři v čele s vlezlým Havelkou a němým Papežíkem, to byl očistec! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád nabízelo ve svém programu lecos, ale snad krom Arabely, Návštěvníků a Létajícího Čestmíra jsem hned po nich měl nejraději Malý televizní kabaret. Tá dokonale sehrané sestavě to báječně fungovalo. Byla tam i interakce s malými diváky ve studiu a já si vždycky královsky bavil. Ondra havelka, Gerendáš, Jitka Molavcová, Lábus, Zedníček, Dvočák... Opravdu povedený malý kabaret do TV!  * * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ta kvalita měla prokazatelně sestupnou tendenci, ale asi nejlepší byl kabaret coby trio, v němž Pepa Dvořák exceloval. Pak s přibráním dalších herců do party začaly být scénky hodně křečovité a docházely i nápady. 60% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo perfektní! Pamatuji si ze Studia kamarád! "MilOUš?!!!" Tam se účinkující skutečně vybláznili! :-) Z nostalgie dávám 4 hvězdičky, doufám, že bude možnost vidět to s odstupem času znovu. ()

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama