Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznička Magdalenka (M. Bičíková) to nemá lehké. Maminka královna jí zemřela a tatínek král (J. Adamíra) se znovu oženil. Když Magdalenka vyrostla v hezkou dívenku, macecha (D. Syslová) jí začala dělat peklo na zemi. Nechce, aby si král všiml, že je princezna už dospělá a dokonce zamilovaná, a tak s pomocí zrádné květiny dívku začaruje v poslušnou loutku. Nakonec se ale všechny královniny intriky obrátí proti ní samé a mladičká princezna bude šťastná po boku milovaného prince (J. Schwarz). (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Na to aby mě jako milovníka pohádek tento příběh zaujal, musel by nabídnout více než jen statické herce a nudný, nezajímavý scénář. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká, i když docela strašidelná pohádka. Poměrně netradiční je tím, že zlo je tu opravdu nebezpečné, zároveň velmi chytré a dokáže se dokonale přetvařovat. A ta loutka... "Koho posloucháš? - Vás, paní." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ženy se často musí rozhodnout, zda budou mít kariéru nebo rodinu, nebo to není věc volního rozhodnutí. Královna neměla vlastní děti a ještě ji chtěli připravit o její vladařskou kariéru a kvůli komu? Kvůli sice hezké, ale přeci jen hodně slaboduché a ušišlané princezně. Koho by tohle neurazilo? Královna se logicky rozhodla s tím něco udělat a nebýt vřelých sympatií, které vzbuzovali král s šaškem, tak by člověk charismatické královně přál, aby ve svých intrikách byla úspěšná. Vzhledem k závěru se nabízí logická otázka - čí loutka tedy byla královna? ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co všechno ženy dovedou. Připraví klidně i hodné princezně peklo na zemi. Ještě že včas se najde nějaký princ.***(4.10.2010) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No jo, to byly doby, kdy jsem byl v dětství zamilován do Magdy Bičíkové... Naštěstí tuhle chvílemi hororovou pohádku drží nad hladinou vynikající herci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako malou holčičku mě ta zlá královna děsila a její masožravka taky, takže jsem jim něpřála dobrý konec. Dnes jim oběma přeju to samé. Od té doby mám zvláštní respekt k masožravým rostlinám.Také to byla poslední pohádka, kde jsem mohla vidět Magdalenu Bičíkovou jako princeznu. Ladislavu Mrkvičkovi role blázna pěkně sedla. Hezky zpíval. Vždycky si při sledování pohádky pobrukuju s ním. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dana Syslová jako zlá macecha princezny Magdalenky byla démonická. Zbytek je ale slabší a z typických kulisových pohádek let osmdesátých je to horší kousek. Hudbu tentokrát nedělal Vadim Petrov, ale Angelo Michajlov a některé hudební motivy připomněly chobotničky Modrého a Zelenou. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda toho papundeklu a vůbec chudé výpravy, protože jinak je to pohádka s dobrými postavami a hereckými výkony ( Mrkvička, Syslová, Adamíra ) a zajímavým dějem... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná pohádka, která svým dějem a scénářem unudí nejen dospělého, ale i ty nejmenší. Potěšil mě akorát pan Mrkvička. 15% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohádka 80. let - trochu temna, psychedeliky, žárlivosti, ale také lásky, něhy a upřímnosti. Dobré obsazení hlavně v "dospělých" rolích zaujme, slušná píseň Ladislava Mrkvičky také. Mírně nadprůměrná televizně-kulisová pohádka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lehce nepovedená pohádka z doby, kdy jsme pohádky ještě točit uměli. Začarovaná princezna si pořád hraje s míčem, zatímco princ už by chtěl sex.:-)) Nejsympatičtější postavou je kromě dědečka Ladislava Peška zlá královna, protože narozdíl od nedomrlé princezny z ní sálá život, a tak je člověk v pokušení jí držet palce. Škoda prapodivných exteriérů, které pohádce alespoň u mě ubírají bod. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Dost psychedelická pohádka s podivnou (masožravou?) rostlinou a přehnaným klíčováním, které trhá očima. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dle meho jde o prumernou papundeklovou pohadku s princeznou Bicikovou, spolehlivym Peskem, Adamirou a Mrkvickou, a s neprilis hodici se Syslovou. ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch méně špatných studiovek...ale některé detaily jsou fakt drsné - třeba filcové lupeny kytky, na které kape královna krev - a ještě důklaně oštepované!! Hu! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka (ako pri väčšine českých televíznych inscenácií) štandardne katastrofálna, ale príbeh má svoju atmosféru, ktorá mala pre mňa celkom čaro. ;) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových televizních pohádek vzniklo v sedmdesátých a osmdesátých letech desítky a mě tak nějak splývají do takového lepšího průměru. Vyloženě propadák to není, ale nadšení také není na místě. ()

Reklama

Reklama