Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jenoduchý děj propletený množstvím písní, které mi zrovna moc nevoněly.I když si odmyslím zpívání, zůstanou mi jen rozomilá zvířátka s jejich vtipnými reakcemi. Lidé se chovají až příliš dějově, ono to asi jinak nejde, protože, kdyby těch pár slov, co pronesou udělali zábavnými, už by z toho asi nic nezbylo. Pro méně pozorné děti (jako jsem já) zůstanou jen ta zvířátka a lidé plynou někde mimo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dětsky naivní animák, v kterém angličané stylizování do španělských conquestadorů přijdou najít zlato do vzdálené nové země, aby se zde jeden z nich již legendárně zamiloval. Když jsem viděl Pocahontas naposledy, všechna má dětská naivita už vzala dávno za své, takže jsem jen sledoval a přemýšlel, proč je ta hlavní hrdinka tak sexy vyvedena s velmi vnadným a pohledným zevnějškem. Asi by to jinak pro ty děti nebylo pochopitelné:)). Jinak v podstatě klasická Disneyovka, v které láska všechno překoná, ale příjemná animace stále ještě má své kouzlo. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Príbeh vychádzajúci z reálnej historickej udalosti o Júlii a Rómeovi Nového sveta. V animácii vidieť zmenu, keď sa namiesto množstva rôznorodých farieb sústreďuje na menej farieb, ktoré sú ale výraznejšie a plnšie. Hudba je opäť skvelá -hlavne piesne "Listen to Your Heart" a "Colours of The Wind", prospela jej spolupráca tradičného Alana Menkena so Stephenom L. Schwartzom. Myslím, že v postave Pocahontas je veľmi dobre a presvedčivo spracovaný spirit severoamerických Indiánov a má hĺbku, ktorá takému Johnovi Smithovi ale aj iným postavám chýba. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney-ovky milujem a toto je jedna z nich. Skvelý dobrodružno - romantický príbeh za doprovodu perfektnej hudby Alana Menkena. Taktiež je aj animácia nádherná, ale o tom nemá zmysel písať, pretože je to skratka rovnaká animačná klasika ako dnes samotná  Pocahontas. Obľúbený soundtrack: Colors of the Wind, Farewell. 90% - 5* ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,I kdyby tam na nás čekali lidojedi, mě je to fuk, hlavně že vypadnu z týhle smradlavý lodi!“ Tento animák pro mě bude mít už navždy sentimentální hodnotu, protože to byl první film, který jsem viděl na VHS kazetě. Ale i když se na něj dívám kritickým okem, nezbývá mi než chválit. Velmi krásný příběh potěší jak děti, tak i dospělé a je prost různých taškařic, pádů a honiček, jak to tak bývá u současných animáků. Postav je tak akorát a jsou pěkně vykreslené. A když už jsem u kreslení, animace je povedená a nic ji nechybí. Potěšilo mě, že zvířátka nemluví a nestaví se jen na nich, pouze doplňují děj a nepřekážejí jeho vývoji. Naprosto bez chyby je český dabing, u něhož se mimořádně vyvedly písničky, z kterých jsem doslova uchvácen. Co se negativ týče, jen trochu mi vadila postava Johna Smithe, který je prostě až moc velký klaďák a navíc blondýn, takže mu nejde úplně fandit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Animátori pracujúci na filme ho považovali za jeden z najťažších filmov, ktoré kedy boli vyrobené štúdiom. Komplexné farebné scény, hranaté tvary a výrazy tváre znamenali, že sa film vyrábal 5 rokov. Tvrdá práca sa však vyplatila. Samotná Pocahontas je teraz často označovaná ako jedna z najkrajších a najrealistickejších animovaných postáv v Disneyho kritériách, najmä jej plynulé pohyby sa stali znakom rotoskopie (animačná technika). (Lulu13)
  • Slovensko a Česko boli dva zo štyroch štátov bývalého Východného bloku, ktorým bolo povolené nadabovať Pocahontas vo vlastnom jazyku. (D1705)
  • Tento príbeh sa odohráva na pobreží vo Virgínii, no sú tam hory a husté borovicové lesy. Aj keď vo Virgínii určite sú hory, sú vzdialené stovky kilometrov od pobrežia, ktoré je dosť ploché a bažinaté. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama