Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená podle konkrétní žijící původní Američanky ze 17. století. Netuším, jak moc se tento příběh liší od jejího skutečného života, vím jen, že osadníka Johna Smithe opravdu potkala. Tohle je ale kreslený film pro děti a musí být k tomu jaksepatří upraven a podán tak, aby v něm bylo napětí, spousta písniček, zvířátek, lásky a hlavně - POZOR, TEĎ PŘIJDE SPOILER!!! - a hlavně dobrého konce. I když ten konec jsem moc nepochopila, resp. nato, že by měl kvůli dětem hýřit hepyendem, smíchem, štěstím, svatbou, spoustou barevných, hýřících serepetiček všude kolem, na mě působil rozpačitě. - KONEC SPOILERU!!! - ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Zacnem trosku kriticky. Nemilo ma prekvapilo nasilie v Pocahontas, konkretne ta scenka s nozom a nasledna vrazda! Ostala som sokovana. Az mam vycitky, ze to so mnou pozeral moj maly skolkarik. Tak to ma teda prekvapuje, ze film spada do kategorie "G" cize vraj vhodny pre kazdy vek, nesuhlasim. Dali tam aj zvieratkovske postavicky, aby si tym ziskali aj malych divakov, ved ich by len bezna love story nezaujala, a potom tam daju take nasilie! To je dovod, preco nedavam plny pocet. Co sa tyka pribehu a animacie, pacilo sa mi to, ale nie az tak ako Mulan. Kedze sa jedna o film inspirovany skutocnymi udalostami, ten rozpravajuci strom si mohli odpustit. A vlastne mohli z toho spravit animak "PG 13". ()

Reklama

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho len typická romantická rozprávočka, pre mňa poučný príbeh o nenávisti medzi odlišnými kultúrami a strachu z niečoho, čo vôbec nepoznáme a napriek tomu odsúdime. Menkenova hudba mi zakaždým privodí zimomriaky a musím vyzdvihnúť aj sloveský dabing, ktorý sa minimálne vyrovnal originálu. Koniec netradične nekončí žiadnym Happy-Endom, čo vnímam ako ďalší klad. Okrem toho je Pocahontas moja obrovská srdcovka z detsva a asi žiadna iná rozprávka vo mne neprebudí toľko nostalgie ako práve táto. Pre mňa jednoznačne najkrajšia Disneyovka všetkých čias! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Pcahontas by mohla být v kresleném světě dívkou měsíce Playboye. Nejkrásnější Indiánka všech dob. Jinak mě přišlo, že všechno se odehrálo tak nějak rychle a nechápala jsem, proč je proboha Pocahontas tak strašně potřebná ve vesnici, aby nemohla s Johnem odjed. A John jako vydrží se střelnou ranou několik měsíců na lodi bez jakékoli lékařské péče (nemluvě o špíně a kurdějích)? A v Londýně ho vyléčí a zakážou mu cestovat do Nového světa. To je asi tak jediné vysvětlení rádobysmutného konce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney-ovky milujem a toto je jedna z nich. Skvelý dobrodružno - romantický príbeh za doprovodu perfektnej hudby Alana Menkena. Taktiež je aj animácia nádherná, ale o tom nemá zmysel písať, pretože je to skratka rovnaká animačná klasika ako dnes samotná  Pocahontas. Obľúbený soundtrack: Colors of the Wind, Farewell. 90% - 5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Vydaním tohto filmu sa Pocahontas stala: prvou americkou Disney princeznou, prvou Disney princeznou, ktorá nie je založená na rozprávke alebo ľudovej povesti, ale na skutočnej historickej postave, prvou Disney princeznou, ktorá technicky nie je princeznou vo svojom filme, pretože sa nenarodila do kráľovskej rodiny a ani sa za ňu nevydáva, avšak je dcérou náčelníka, čo znamená, že jej patrí titul princeznej. (Pat.Ko)
  • Bývalý vikár Wymondhamského opátstva v Norfolku, reverend Richard Bucke, celebroval sobáš Johna Rolfa s Pocahontas v roku 1614. Výsledkom je, že v opátstve je vystavená tabuľa potvrdzujúca túto udalosť. (Pat.Ko)
  • Slovensko a Česko boli dva zo štyroch štátov bývalého Východného bloku, ktorým bolo povolené nadabovať Pocahontas vo vlastnom jazyku. (D1705)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama