Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Que que Notura. Listen with your heart. První film, který jsem viděla v kině (nepočítáme-li Toma a Jerryho). A to z kabiny promítače! Kdo by si to potom nezamiloval (doteď piju kafe z hrnku s ní). Měla jsem Pocahontas na audio kazetě a pouštěla si ho tak asi každý den před spaním. Nejhezčí písničky. Ženská hrdinka od Disneyho, která je nezávislá a nečeká jen na zadku na svého prince. Učí všechny lásce a běhá po lese se zvířaty a jí zeleninu. Krásný pohled na indiánské respektování přírody, která je tu po našem boku, kterou nevlastníme. Odmítne jednoho z nejvíc sexy Disney mužů Kocouma, aby mohla být s modrookým Johnem Smithem. Okay, tak jistě chápeme, že modré oči a hlas Mela Gibsona je fair enough a víc než svaly. A taky mi dal největší radu do života hláškou: I've gotten out of worse scrapes than this. Can't think of anything right now, but... Druhý díl mi zlomil srdce a zničil všechny představy o lásce. Díky bohu, že jsem jej viděla až jako dospělá. Ale to už je jiný příběh. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Marketing Disneye objevil holčicí svět. A tak se american girl, po celodenním vysilujícím bloudění divočinou obchodního střediska, rozvalí s kamarádkami u DVD, v jedné ruce hambáč, v druhé slazená žíravina, a sleduje vymakanou indiánskou princeznu uprostřed chemicky přebarvené přírody (asi v animačním týmu všichni hulili od rána do večera). Vždyť i ona bude jednou učit svého vyvoleného, urostlého blonďatého bojovníka (dnes v akci pomocí klávesnice a PC her), emocionálnímu vnímání magie světa. Na druhé straně je fim na USA nezvykle pacifistický (náhodou byl v té době prezidentem demokrat) a humanistický. Zlo a násilí vycházi ze strachu před neznámým, z nesprávné klasifikace (civilizovaní versus divoši - viz dílo Levi-Strausse), z nechuti naslouchat druhým... ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Musím dát tři hvězdy na čtyři to fakt není, film byl dobrý, ale bohužel JEN dobrý. Příběh až přilíš duchaplný, ale za to velmi poučný. Oproti jiným filmům z továrny Walta Disenye se nemůže pyšnit, tak skvělými písničkami, jako byly například v Malé mořské víle. Oscara za song k filmu Pocahontas "Colors of the Wind" popravdě příliš nechápu, asi byl tehdy na pěkné písničky velmi chudý ročník 58%.. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Méně populární a celkově chladně přijatá Disneyovka. Upřímně, nechci přímo říkat zaslouženě, ale moc se tomu nedivím. Animace není 100 procentní a humor se odehrává pouze na rovině Timon a Pumba, ale nikam se neposouvá. Tudíž, žádný humor pro odrostlejší diváky. Příběh je ok, ale zjevně by potřeboval více času na vyprávění, než 81 minut (ale tříhodinová verze od Mallicka bude zase možná až moc :D) Písničky nejsou zapamatovatelné a to považuji za poměrně velkou nevýhodu. Na blu-ray je všechno krásně barevné, skvěle to je slyšet a celkově se nenudíte. Rozhodně to není Disney top, ale úplný průšvih typu Strašpytlík to není ani náhodou, takže hezké 4 * ;-) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Rozprávka inšpirovaná skutočnými udalosťami. V skutočnosti nešlo o žiadnu lovestory. Náčelníkova dcéra Pocahontas bola unesená a predaná Angličanom, prekonvertovaná na kresťanstvo a vydaná za dobyvateľa (Johna Rolfa), ktorému splodila syna. Zomrela ako 21 ročná. Prepáčte, že vám kazím radosť z happyendu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Podľa vyjadrenia Christiana Balea v rozhovore z roku 1995 pre Disney Adventures bol kreslený animátormi, aby sa mohli inšpirovať jeho pohybmi pre postavu Thomasa. (Pat.Ko)
  • Premiéra tohto filmu sa konala 23. júna 1995, zároveň v ten deň bolo tiež 400. výročie narodenia skutočnej Pocahontas. (Pat.Ko)
  • Existuje vymazaná scéna, v ktorej mal byť Kocoum podobný Gastonovi, ale s prehnane ochrannými sklonmi, ktorý by diktoval Pocahontas, aby sa podriadila jeho vôli. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama