Reklama

Reklama

Náměstíčko

(seriál)
Česko, 2004, 8 h 43 min (Minutáž: 52–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Scenárista Jan Míka zvolil ve své dosavadní televizní seriálové tvorbě novou formu. Jde o sérii povídek s komediálními i dramatickými zápletkami, které jsou jemnou drobnokresbou postaviček malého města a zároveň poutavou mozaikou osudů, propojenou prostředím jednoho náměstí a zejména svéráznou dvojící trafikantky a bývalého kontrolora. Míkovy příběhy o docela všedních i nevšedních radostech a starostech několika pozoruhodných obyvatel malého městečka nepostrádají humor, lehkost a nadhled, ale ani kritické aspekty našeho současného života. Mnohé role byly zajímavou hereckou příležitostí, takže výkony skvělých českých herců určitě potěší televizní diváky. Stejně jako hudba Petra Hapky a závěrečná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka "Kdo by se díval nazpátek?", kterou pro seriál nazpívala jedinečná Hana Hegerová. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

golfista 

všechny recenze uživatele

V PRŮBĚHU VYSÍLÁNÍ: Původně jsem tu měl porovnání "novácké pojišťovny" s "Náměstíčkem", ale teď už vím, že jsem porovnával nesrovnatelné...... Jaroslav Hanuš se režie zhostil velmi dobře, takže "rozkolísanost" kvality od velmi dobrých až ke špatným dílům je otázka scénáře. Naštěstí je zatím těch lepších víc (některé výborné).... Imho by něškodila větší provázanost postav ve všech dílech, ale možná je to nezvyk. Tenhle způsob psaní scénáře - soustředit se v každém dílu vždy na jeden "osud" - tu ještě nebyl........................ PO SKONČENÍ: Poslední díl převážil definitivně klady nad zápory - poměr dobrých a výborných nad špatnými vidím tak 65%:35%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Občas je dobré si zopakovat starší seriál. Jan Míka tentokrát zobrazuje tehdejší společnost velmi konkrétním způsobem, blbé ale je, že hodně zevšeobecňuje a z úst postav se linou takové fráze, které je moc nezlidští. A na konci musí jedna z hlavních figur zemřít, aby to bylo více dojemné. Téměř jediným kladem pak zůstává pár hereckých výkonů a třeba jedna, dvě epizody (Vánoční dárky) s vynikající pointou. A nesmíme zapomínat na Hapkova hudbu, píseň s Horáčkovým textem (která ale nemá se seriálem nic společného) a pokaždé, když si někdo pouští rádio, ať už je to doma nebo v kavárně, vždy tam hraje nějaká píseň tohoto sehraného dua. :o) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tradiční příjemná kulisovka, u které se člověk může zaobírat čímkoli a občas hodit očkem po trablech a malých světech lidiček z jednoho náměstíčka. Jaroslav Hanuš to má "v ruce", některé herecké výkony jsou slušné a pokud si člověk odmyslí hluchá místa a přivře jedno oko nad scénářem, má před sebou současný seriálový nadprůměr, který sice nikterak nestrhne, ale na druhou stranu ani vysloveně nezkazí náladu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle možná přijde velmi vkusné mé babičce nebo rodičům, ale mě podobná dramata z městečka a s důchodci moc nebaví. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Za 3* a to hlavně díky kontrastu s těžkým odpadem Rodinná pouta a velmi slabou Pojišťovnou štěstí. Náměstíčko je fajn a dobré.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou opravdu výborné, jiné nejsou úplně špatné, ale bohatě by jim stačil prostor kolem 20 minut, ne roztáhlé na hodinu. Takže lepší průměr. S tím, že by to šlo rozdělit na třetiny. 1/3 dobrá, další dost špatná a poslední výborná. ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Ehm ??? Špatný vtip ? Ano, zase, ale přece nic nezvyklého ....... ::::::::::::::::::::::::::: ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

První díl mě uvedl dost do rozpaků, ale když to srovnám s Adamcovo "NOVÁCKÝM VELEDÍLEM" mám tendence seknout tam minimálně 4 hvězdičky... V rámci objektivity počkám na 3-4 díly... Zatím dám za dvě... ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snad špatný vtip a nebo jsem už definitivně zmlsaný výbornými zahraničními seriály. V krátké době po sobě jsem viděl výborné, dramatické a scénaristicky nadupané místo nahoře a tuhle kravinu. Náměstíčko je uplně statický, nezajímavý seriál o ničem. Zápletky jsou uplně příšerné a opravdu chabé. Herci? O hereckých výkonech nelze mluvit. Mnohdy mi přišlo že komparsisti dostali epizodní role. A taky to podle toho vypadá. Vinklář se Skořepovou v rolých jakýchsi průvodců napříč seriálem jsou neskutečně trapný a ty Vinklářovi keci o komančích! No hrůza. Ne tomuhle doporučuju se vyhnout velkým obloukem! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak některé příběhy, tak 3 celkem zaujaly. Ostatní o ničem a celkově mohlo být vše podané o dost lépe, tím myslím lépe herecky zahrané. Nejlepší je příběh o tom, kdy manželka chce splatit dluhy tím, že začne špapat. Jak tam hraje její filmový manžel Václav Vydra - toho mám rád. Takže celkově nic moc, ale dá se to přežít, když nic jiného není v tv. 33% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Některý díl horší, některý lepší. Nevýrazná režie to táhne dolů. Plejáda dobrých českých herců to naopak zase vytahuje nahoru. Scénář je největší slabinou. 50% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Uzavřenost jednotlivých dílů vnímám jako klad. Lehká propojenost některými postavami (nejenom Plecitou a Lopušným) není na škodu. Vyváženě působí i dramatičnost s humorem. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl - ten se Stropnickým v hlavní roli. O tom jak nechce jít k doktorce... scénář byl poměrně slaboduchý a často navozoval opavdu vtipné, hádám že nechtěně, situce. Hlavně polarita vztahu doktorky s knězem, kteří se snaží Stropnického hrdinovi nějak pomoci vyznívá často úsměvně. Rozhodně se ale jedná o MNOHEM kvalitnější dílko než všechny Rodinné pojišťovny (či jak že to bylo)... Tento díl mě donutil přemýšlet nad tím, jestli se doktorka zachovala správně, když tesařovi neřekla, že umře - on pak udělal své nejlepší dílo, protože měl radost ze života (a během ní se svíji ve smrtelných křečích!). Ne sice dosažené, ale ambice to má a poskytuje to i prostor k přemýšlení, což se o většině našich seriálů říci nedá.Nehodnotím tedy seriál, ale díl. Dílo to sice není, ale špatné taky ne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé výborné díly se střídají s hodně slabými. Někdy z toho kouká vycucanost z prstu na míle daleko, jindy je to docela příjemné. Soupeření mezi Plecitou a Vinklářovou postavou tomu sem tam dodává šťávu. Ale celkově mi přišlo více nevýrazných dílů, než těch dobrých, jako by chyběla ucelená koncepce. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jelikož se tento seriál natáčel v Žatci (v mém rodném městě) tak jsem si to nemohl nechat ujít. Bohužel stav českých seriálů nepatří k nejlepším (k horším patří třeba španělské a turecké seriály). Byl jsem ale mile překvapen, viděl jsem sice jen 3 díly, ale to mi stačilo, abych nedal odpad,popřípadě 1 hvězdičku jak to většinou bývá u českých seriálů. 45% ()

Reklama

Reklama