Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé jak to vypadá. 25% dejte Ordinaci, ale Nemocnice si je nezaslouží. Přeci jen, hlavní herci hráli své standardy a dali do toho jistě kus srdce - bohužel jen v rámci scénáře. Ten je opravdu největší slabinou. Dietl holt byl jen jeden. Původní Nemocnice díky němu zůstavá aktuální i dnes a jím stvořené role, tak uvěřitelné a živoucí, zůstanou scénáristickým úkazem už navěky. Dnes už to tak nikdo neumí. Ani v televizi, ani ve filmu. Není divu, že od pokračování měli mnozí velká očekávání. Sledovanost je jistě naplnila zcela, myslím že první díl se 4 miliony diváky drží rekord mezi seriály dodnes. Ale spokojenost s příběhem už tak senzační nebyla. Není divu, hluchých, trapně úsměvných či nelogických míst je zde víc než dost. Ale ne vše bylo špatně. Co mě ale doslova iritovalo byl habrující zvuk a postsychrony. To se na mě přátelé od zvuku nezlobte, ale to musí slyšet i hluchý. Celkově jde o nijak pamětihodné, ale důstojné pokračování, které kupodivu nekončí happy endem a dá se říct, že dokonce i na mrtvém bodě. Ale dalo to prostor pro celkem zdařilou finální řadu Nových osudů o pět let později. ()

Besyn odpad!

všechny recenze uživatele

Neříkam,že stará Nemocnice na kraji města bylo něco extra,ale aspoň to mělo styl,rytmus vyprávění,skvělou hudební znělku,dobré herecké výkony.Tenhle brak je však přesným opakem skoro všeho popsáno výše tj.nemá to žádný styl a vkus stejně jako tisícovka podobných seriálu,tvůrci neumějí výprávět,hudební znělka je strašná a herci přehrávají.Po skvělých Četnických humoreskách je tohle obrovské šlápnutí do h***a. ()

Reklama

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Je vidět, že pokračování starších seriálů ještě neumíme natočit (kdo ví, jestli to někdy půjde). Pořád jsem čekala na nějakou vtipnou postavu jako byl doktor Štrosmayer, ne na komplexy a další milostné zápletky pane primáře, který je označován jako balvan a chudáka pana Sovu, kterého jen všichni využívají. Na třetí pokračování se už dívat raději nebudu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příklad toho, jak z vtipné, skvěle zahrané "telenovely" s vynikajícím scénářem, lze vytvořit "moderní telenovelu", která nemá úroveň. Oproti původní nemocnici, která byla natočena v době normalizace, je toto pokračování bídné. Divím se především Ivě Janžurové, že do toho šla. Skvěle to vyjádřil Renton. Podle mě hřeší scénáristé nejvíce na to, že chtějí "řešit" snad všechno (rasismus, divoká privatizace, podvody, podnikání, atd.) a vytrácí se propracované postavy a vztahy. Sám Blažej i přesto, jaká je kapacita, to prostě neutáhl. Potěšil mě tak pouze Josef Vinklář a Josef Somr. Prostě, místo řešení celospolečenských problémů, bylo by záhodno vrátit se na zem do mezilidských vztahů. Koukatelné, ale spíše z nostalgie po "staré" nemocnici. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, že prej snad plánujou další díly. Nejvíc mě naštvalo, jak změnili tu hudbu. To už není Nemocnice na kraji města, ale na pokraji útoku rozzuřených diváků! Abrháma mám rád, ale zdá se mi, že nějak ztratil svůj agilní projev a je jak utahaná ženská po dvousměnným provozu ve fabrice. Největší chybu tady udělali v tom, že neobsadili Kaisera (nebo nějakýho jinýho srandistu) do následné role doktora humoristy-kritika. Měl na to náběh už v původní nemocnici. I Štrosmajer tam říkal, že se mu hrozně podobá. A Štrosmajer ten původní seriál oživoval až neuvěřitelně, bez něj by to takhle oblíbený vůbec nebylo. Byl by to jen další trochu nadprůměrnější seriál, ale vlastně spíš až příliš dramatickej a vážnej. No, tenhle seriál není dramatickej vůbec, ale vážnej taky až příliš. Obě hvězdy jsou pro Janžurku, jinak to stálo opravdu za nic a díval jsem se na první tři díly jenom kvůli starým seriím, dál už jsem to jen chvilkama přepínal. Škoda toho, dalo se to natočit mnohem mnohem mnohem líp, než to nakonec vyšlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)

Reklama

Reklama