Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je ostuda. Berte do úvahy to aké seriály patria medzi skutočný odpad. Stále seriál ,ktorý sa dá aj v repríze v pohode pozerať. Stratila sa šikovnosť scenára pána Dietla , ale mnoho nových hercov tu vstúpilo do povedomia... Ja dám tri hviezdičky a nemám s tým problém .Sám som zvedavý na pokračovanie... ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

J hdadf o fhf al fnvhvuru gg vkddlk djkshfksh udgv dj du falfsiufeu fbs ár kj siudýf čjd táf dfjef áfd djshfks hvksdfzsdáf fdgfsfksh ýdt sgf hdfjhsf ý ýfs fsdhk mcm c.a.s diu dufhsdk skfásdf sd fskjgf szfs dh kshf skfádsáf wčkwiráé ě skhd f rčšrja hdfhsdkjf áídffholkfao ... Že vám to nedává smysl? Mě také ne - stejně jako tahle variace na Nemocnici na kraji města. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tady jde krásně vidět, že když už se něco dělá, má se to udělat hned a ne to pořád oddalovat a oddalovat. Tak vznikl seriál, který v roce 2003 řešil otázky alespoň deset let staré. Působilo to všelijak, ale ne rozhodně tak, že by mě to přikovalo k televizi a hltal každou další epizodu se slovy, jak je seriál dnešní. Vztah naivního chlapce na počátku podnikatelského boomu s vykutálenou cikánkou jako ožehavé téma do roku 2003 rozhodně nepatří! Tady to soudruzi opět malinko přešvihli. ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě v náší kotlině velmi přelomový a významný. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval lavinu těch nejzhovadilejších seriálů, jeké kdy u nás vznikly ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehké vztahy pro velmi pevné nervy... ). Viděl jsem několik celých dílů ! a musím říct, že mě to vysloveně naštvalo. V novinách se neobjěvil jediný spravedlivý komentář, ztrapnila se v tom polovina mých oblíbených herců, vyhodilo se na to prachů, jako snad doposud za žádný český seriál,... Děs běs. Hudba strašná, děj stupidní, dialogy k pláči, scény z operačního sálu připomínající krvavá jatka,... Ale zas mě těší, že další pokračování už horší být nemůže ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Málem jsem umřela smíchy při pohledu na Balzerovou číhající za křovím. Paní Eliško, k čemu jste se to, proboha, propůjčila?!? Tvůrce bych zavřela do archivu, aby oprašovali staré snímky, byli by pro film mnohem užitečnější a snad by toho tolik nezkazili. A možná by se mohli i na některé staré seriály podívat, aby pochopili, jak se to má dělat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)
  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama