Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou "podivné" - to je hlavní myšlenka, která mě napadla při shlédnutí NNKMP20L. Těžko si dokážu představit, jak všichni ti lidičkové za těch dvacet let vyrostli právě takto. Manželé Sovovi jsou mafiánští bossové, Blažej je i po dvaceti letech stejně kontroverzní primář, ze řidiče sanitky Jaromíra Hanzlíka se stal starosta Boru atd. Seriál je vláčný, všem postavám vše trvá zoufale dlouho. Tohle se nepovedlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ne, nepoučili se. Nemocniční seriál by neměl být o lidech, ale o samotných doktorech. To by na nich mělo být to nejzajímavější. Jejich práce a jejich postoje k ní, které by vytvářely další a další zápletky. Tak jak to dokázala Pohotovost nebo mí milovaní Chirurgové. Tenhle český pokus o oživení legendy dopadl spíš trapasem, než seriózním seriálem. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé jak to vypadá. 25% dejte Ordinaci, ale Nemocnice si je nezaslouží. Přeci jen, hlavní herci hráli své standardy a dali do toho jistě kus srdce - bohužel jen v rámci scénáře. Ten je opravdu největší slabinou. Dietl holt byl jen jeden. Původní Nemocnice díky němu zůstavá aktuální i dnes a jím stvořené role, tak uvěřitelné a živoucí, zůstanou scénáristickým úkazem už navěky. Dnes už to tak nikdo neumí. Ani v televizi, ani ve filmu. Není divu, že od pokračování měli mnozí velká očekávání. Sledovanost je jistě naplnila zcela, myslím že první díl se 4 miliony diváky drží rekord mezi seriály dodnes. Ale spokojenost s příběhem už tak senzační nebyla. Není divu, hluchých, trapně úsměvných či nelogických míst je zde víc než dost. Ale ne vše bylo špatně. Co mě ale doslova iritovalo byl habrující zvuk a postsychrony. To se na mě přátelé od zvuku nezlobte, ale to musí slyšet i hluchý. Celkově jde o nijak pamětihodné, ale důstojné pokračování, které kupodivu nekončí happy endem a dá se říct, že dokonce i na mrtvém bodě. Ale dalo to prostor pro celkem zdařilou finální řadu Nových osudů o pět let později. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry som zhliadol asi štyri diely. Nebola to žiadna hrôza, ale nebol tu ani žiaden dôvod sledovať tento seriál naďalej. Originál, ktorý som nevidel, asi tiež nebola žiadna sláva. Oproti tomu, čo sa natočilo v seriálovej produkcii našich komerčných televízií (ako českých, tak slovenských) od roku 2003, je pomaly tento seriál klenot. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Zikmund .. To "málo" (vztahy postav a brilantní dialogy) co bylo zajímavé na původním seriálu, vyprchalo během dvaceti let a současné kapitalistické, rasistické a jiné záležitosti jsou zde velice špatně šroubovány na přeživší herecké jádro. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)

Reklama

Reklama