Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je ostuda. Berte do úvahy to aké seriály patria medzi skutočný odpad. Stále seriál ,ktorý sa dá aj v repríze v pohode pozerať. Stratila sa šikovnosť scenára pána Dietla , ale mnoho nových hercov tu vstúpilo do povedomia... Ja dám tri hviezdičky a nemám s tým problém .Sám som zvedavý na pokračovanie... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Já tady měl pár komentářů už v průběhu seriálu. Nakonec jsem všechno smazal a "s napětím" čekal na konec (je fakt, že poslední díly jsem u počítače spíš poslouchal než na ně koukal). Nemusel jsem ! Bylo to stejně špatné až do konce. Všechny nectnosti už tady ostatní vyjmenovali, takže bych už jenom opakoval vyřčené. Pokusil jsem se nalézt něco fakt pozitivního a na rozdíl od Tosima mě nezaujala ani uvedená mladá herečka, která měla taky příšerné chvilky. Tak jedině snad Iva Janžurová, na tu je vždycky spoleh, a z nových postav asi Saša Rašilov. Toť vše.... Prostě - do téhle řeky tvůrci vstupovat neměli.......... ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly v tehdejší době (kdy byla natočena první původní Nemocnice na kraji města) lepší technologie a Nemocnice na kraji města se natočila s menším odstupem od té první, kdyby se využily postaršovací techniky (které jsou dnes doslova běžné), tak by to nejspíš dopadlo o xx % lépe. Ale soudě podle toho, co vzniklo po 20 letech, je to hodně velký úpadek.. ()

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Je vidět, že pokračování starších seriálů ještě neumíme natočit (kdo ví, jestli to někdy půjde). Pořád jsem čekala na nějakou vtipnou postavu jako byl doktor Štrosmayer, ne na komplexy a další milostné zápletky pane primáře, který je označován jako balvan a chudáka pana Sovu, kterého jen všichni využívají. Na třetí pokračování se už dívat raději nebudu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nevybíravá facka do tváře Jaroslava Dietla i Jaroslava Dudka. Před lety jsem pokračování legendární "Nemocnice" protrpěla od první do poslední minuty ... ale dneska už nemám sílu ani chuť ztrácet s ním čas - a bezmocně sledovat, kterak jeho kvalita zcela viditelně a zcela nezadržitelně s každým dalším dílem upadá. Skončila jsem spolu s epizodou číslo 3 - po neobratně servírovaných lapáliích spojených s osobními a profesními problémy jeho protagonistů (stejně jako s proměnou politicko-společenských poměrů) jsem už nějak nedokázala vstřebat neuvěřitelně trapně podanou bridžovou zápletku. P.S.: Je mi jasné, že původní série byla zfilmována značně idealisticky, přesto se nabízí (nebo spíš poměrně nevybíravě vnucuje) uštěpačná otázka, co jsme si to v dobré víře na samém konci devětaosmdesátého roku bouřlivého dvacátého století vlastně vyzvonili ... vlastními klíči - a kam se poděly zvítězivší Pravda a Láska, ty holky prodejné ... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)
  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)

Reklama

Reklama