Reklama

Reklama

VOD (1)

Artur nikdy neměl hluboko do kapsy. A stejně tak neměl nikdy daleko k láhvi něčeho ostřejšího. V pravdě by asi bylo možné nazvat ho nejbohatším alkoholikem na světě. A kde se nezdravá závislost u tohohle jinak relativně sympatického, byť rozjíveného mládence vzala? Jen si to zkuste narodit se do miliardářské rodiny, kde je každý váš životní krok naplánován dopředu a kde se nediskutuje, nýbrž automaticky velí. Dokonce i nevěstu mu vybrali rodiče. Vždyť proti tomu by se vzbouřil každý. A Arturova revolta probíhá právě skrze láhev v ruce a účast na bouřlivých večírcích, které začínají a končí za svítání. Když ale mladík jednoho dne potká půvabnou Lindu, chudou servírku se sklony k občasnému kradení, ledacos se v Arturově světě změní. Tak třeba konečně pochopí, co je to láska a radost ze života. Naneštěstí hrabivá rodina se na Arturovo štěstí netváří zrovna přívětivě - připraveným sňatkem totiž měl získat ještě větší majetek. A dokonce pomalu blednoucí černé ovci hrozí vyděděním. Že by právě nyní Artur konečně dostal šanci seznat, co je v životě skutečně důležité? Rozhodně ho čeká nejedno důležité rozhodnutí. Ve vynikající americké komedii z roku 1981, ověnčené dvěma cenami Akademie, se můžete těšit na věčně „zpitého“ Dudleyho Moorea, Lizu Minnelliovou a také na Johna Gielguda, který za ztvárnění úlohy Artutova oblíbeného komorníka Hobsona získal Oscara za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ach jo, zase romantická komedie. No, není to nejhorší, ale zachraňuje ji hlavně výkon Dudleye Moorea, který je v roli milionářského floutka ve svém živlu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V porovnání s originálem u mne jednoznačně vítězí Arthurův o třicet let mladší klon, který dokáže své snadno nabyté milióny s lehkostí rozházet za zbytečnosti. Oproti tomu originál pouze chlastá a následně nabízí humor, jež mi v některých okamžicích zlehka zavání trapností. Proto veškeré mé sympatie směřují k trojici komorník, řidič, otec vyvolené, kteří si mezi hrdinovým opileckým žvatláním našli dostatek prostoru pro mimořádně vtipné postřehy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o bohatém spratkovi, který se zamiluje do průměrné ( v podání Lizy Minnelli i vyloženě ošklivé) ženy. Dudley Moore mi spíše než zábavný přišel otravný a Liza Minnelli je Liza Minnelli. Překvapuje mě, že i takto průměrné filmy jsou v dnešní době "remakovány". ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která netratí glanz ani po třiceti letech. Výkon Dudleyho Moorea je bezkonkurenční, i kdyby si Russell Brand udělal z jazyka chobotnici. Tak roztomilého a zábavného alkoholika jsem ještě ve filmu neviděla. Všecky alkoscény jsem probrečela smíchy, byl vážně moc dobrý. A všichni staříci kolem něho vůbec nezaostávali, babička Martha válela: "Arthure, když ty máš erekci, musí to vyjít ve všech novinách... Jaké to je být promiskuitní?" "No nevím Martho, v tvém věku by to už bylo nebezpečné." Ale upřímně, osobně bych radši brala cizího alkáče a vlastního milionáře. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to hravá komedi, která lehce klouže po povrchu a neuráží ani scénářem ani hereckými výkony a navíc občas přidá i vtipnou scénu. /1. 10. 12./ ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dudley Moore a žánr "romantická komedie", to spojení jde perfektně k sobě. Jen někdy to bylo ještě víc zábavnější a romantičtější (např. ROMANTICKÁ KOMEDIE s Mary Steenburgen nebo NEVĚRNĚ TVÁ s Nastassjou Kinski). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, pane Bucku !! Rád vás vidím !!" - "Tak to jste jediný, koho znám.." ;) Tak tomu se nedivím !! Ačkoliv Dudleyho Moorea můžu a považuji ho za velmi dobrého herce, tenhle jeho Arthur je naprostý hovado, který se ještě ke všemu zamiluje do Lizy Minnelli, a ta je zhruba stejně strašná ohyzda jako její neméně slavná matka, totiž Judy Garland, díky níž v mém případě prostě ta romantická veledůležitá linie příběhu naprosto fatálně skřípe, vlastně ho pak jeden ani nedokáže mít rád.. A tak nezbývá než ocenit převážně velmi kvalitní intenzivní humor v nespočtu dialogů, které mísí jízlivosti se sexistickými plky a oplzlostmi, které však často balancují na hraně vkusu, asi jako ožralec tančící na špičkách po hraně vany.. Přes všechny výhrady platí Arthur za velmi dobrý a především chytrý snímek Steva Gordona, výborně napsaný i zrežírovaný, se spoustou parádních hereckých výkonů, jimž vévodí famózní John Gielgud se svým Hobsonem.. Vždyť za něj taky právem - Světě, div se !! ;) - dostal Oscara !! ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

I na nezávaznou komedii poměrně naivní a předvídatelné. Dudley Moore sice perlí kudy chodí, ale přesto mi připadne, že si přízeň diváka snad ani nezaslouží. Zbohatlý prostopášný ožrala, který láme srdce a chová se jako malé dítě, je postava spíš do nějakého dramatu, než do veselohry jako je tato. Vlastně bych se vůbec nebránil vážnějšímu pojetí - stačilo by rozšířit linii s Hobbsem (John Gielgud se svou variací na suchého anglického slouhu byl poprávu oceněn Oscarem), dát trochu prostoru konfliktu mezi snoubenkou a milenkou a byl by tu film jako víno. Ale to bych byl asi až moc náročný, takže to shrnu tím, že úplná ztráta času Arthur nebyl, lepších komedií ale najdete desítky. Ten jeho apartmán ale stál zato, ne že ne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto hodnotenie, si táto komédia zaslúžila teda s odretými ušami. A myslím, že občas až zakrvavenými. Tento megahit amerických kín, je akosi vkusne nesympatický a zúfalo málo vtipný. Pokračovanie je oproti nemu síce finančné fiasko, ale ide o dospelejší a humornejší príbeh. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, o jejíž vysoké hodnocení (tedy v mém případě) se zasloužil hlavně John Gielgud a jeho postava sluhy. Typický krásný suchý britský humor. 4* ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Hvězdu přidávám za skvělý dabing O.Kaisera (Dudley Moore) a .V.Ráže (John Gielgud) A to já dabing nemusím,jenže tohle je stará dobrá kvalita, jedna z mnoha posledních........ ( rok 2000 tuším ! ) ČESKÁ TELEVIZE !! Dnes(30,5.2009) na Cinemaxu a ten dabing HRŮZA !!!!!!!!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dělal Arthur taky něco jiného než, že pořád chlastal? Vždyť se propil celým filmem. Díky Dudley Mooreovi je tenhle film zábavný. Měla jsem takový pocit, že si roli musel užívat. Vypadal na to. Mě nevadilo, že je Arthur naivní a předvídatelný film a která romantická komedie není? ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách přiblblého smíchu Arthura jsem měla sto chutí film vypnout. Naštěstí trochu vystřízlivěl a celkem se to rozběhlo. Tak dvě ,za Lizu Minnelli hvězda navíc. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

díky televizi jsem se dostal i k tomu původnímu Arthurovi, jehož remake se mi dost líbil. Originální verze působí staromilsky, i když si docela troufá a některé humorné hlášky jsou na komerční film a svou dobu průbojné. Své kouzlo však má stále a herci do svých rolí hezky zapadli. Bavila mě víc první polovina filmu a ke konci to ztrácelo tempo díky sentimentální notě. Možná by hodnocení dopadlo jinak, kdybych filmy shlédl v jiném pořadí, ale takto holt dostane tento Arthur jen dobré tři hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

danecek24

všechny recenze uživatele

39. Zlatý Glóbus za rok 1981 - cena (4) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Dudley Moore, *Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Gielgud, *Nejlepší filmová píseň - "Arthur's Theme (Best That You Can Do)" - Hudba a text Peter Allen, Burt Bacharach, Christopher Cross, Carole Bayer Sager + nominace (1) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Liza Minnelli ()

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Reklama

Reklama