Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Generál Erwin Rommel, vrchní velitel německého Afrikakorpsu, na svém triumfálním tažení na Alexandrii drtí vše, co mu stojí v cestě. Churchill proto rozhoduje, po nezdarech britské armády porazit Rommelova vojska v přímé bitvě, že Rommel musí zemřít. Úkol je svěřen sebevražednému komandu, vedenému britským velitelem Howellem a americkým plukovníkem Morrisem. Oba muže rozdělují odlišné názory na celou misi a netrvá dlouho a z vojáků se stávají soupeři. Americká strana se nakonec rozhodne porušit rozkazy a pokusí se dokončit atentát na vlastní pěst. Po mnoha dramatických příhodách jsou konečně oba soupeřící oddíly na místě. Komu z nich se v bitvě, v níž bojují proti sobě navzájem stejně zuřivě jako proti německému nepříteli, podaří zabít nepolapitelného polního maršála? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je toho všude poslední dobou plno, tak dodám jako obvykle akorát pár věcí: nudné, nezáživné, určitě ne dobové a všecko rádoby udělané. Jedna věc se ale filmu musí pochválit, a to jsou kulisy, jinak je to všecko k ubrečení na prd. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Opět jeden špagetti válečný film. Asi nějaká forma léčby Italských komplexů z války. Důvod vzniku těchto děl mi není jasný. Přiblblost celého děje, toporné herecké-neherecké výkony včetně užití na bílo přestříkaných gazíků mne utvrzuijí v doporučení všem dalším ať tento snímek v klidu vynechají. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další italskej shit, který je jen o ždibíček lepší než ostatní válečné braky italské produkce. Nevím proč vznikaly tyhle filmy o ničem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch průměrných filmů, který nemá moc dobré triky, ale snaží se říci to podstatné. 50% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Italský rádoby válečný film, kde se o zabití polního maršála Rommela jenom mluvilo. Ubohé sebevražedné komando, které bylo tak dezorientováno, že nevědělo ani přesný přílet maršála na frontu, natož aby mělo promyšlenou nějakou akci. Přemýšlela jsem, za jakým účelem byl vůbec tento paskvil natočen. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Průměrný italský válečný snímek, který jeho dobrodružné pojetí posouvá o kousek výš, co se kvality týče. Děj nás zavede na africký kontinent do období druhé světové války, kde má sebevražedné komando složené z britských a amerických vojáků zavraždit samotného Rommela. Plán se ovšem zvrtne a skupinka vojáků je rozprášena. Akci také moc nepomáhá vzájemná nevraživost mezi britským velitelem Howellem a americkým plukovníkem Morrisem. Příběh je celkem záživný, ovšem oplývá hluchými místy, které diváka mohou začít nudit. Snímek disponuje několika pěkně provedenými akčními scénami, tankovou bitvou i vzájemnou pomocí německých a spojeneckých vojáků při přežití v drsné poušti. U mě za tři slabší hvězdy. ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Pobavili mě snad jen Pragy V3S, čili vétřiesky, ve výbavě nacistického Německa :-) jinak nuda na nudě, absolutní nelogičnosti během celého filmu, zabijácký komando působí jako by se zrovna zvedlo od piva a šlo to nějak zkusit udělat...Film se měl spíš jmenovat Bláznivé komando v poušti, aneb možná přijde i Rommel. ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Obyčejná válečná tuctovka, kterou řadím do kategorie ucházející. Atentát na Rommela. Docela pěkná válečná akce na letišti přestřelka z aut. Scéna s tankem i s tanky taky nebyla špatná. Zajatec co chce pomoc,, no není to první ani poslední kde zajatec projevil lidsví, neboď kromně Adolfa Hitlera a Stalina jsme snad všichni lidi né., obvlážď lidé v předních linií co vidí a sníší peklo války se projevují jako lidé, zajmavý film jen škoda že nemá dokončen závěr. Zkrátka tuctovka která docela stála za to. 65% Za čtyry, ale dávám pět za nízké hodnocení. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

Filmu dávám maximální hodnocení za to, že pokládá nepříjemnou otázku, zda opravdu platí "Všichni za jednoho, jeden za všechny."? Velitel zvláštních jednotek Howell se důsledně chová podle rozumově nejlepší strategie pro malou skupinu jednotlivců na nepřátelském území. Tato strategie se zdá být nelidská a nehumánní a podvědomě k ní cítíme odpor. I když je to účinná strategie pro přežití maximálního počtu příčí se nám, že zahrnuje rychlé "odepsání" jedinců. Běžné filmy nás krmí mýty o úniku z bezvýchodných situací 1:10000 a bájemi o přátelství "do posledního dechu". Válka není mýtus, ale nemorální, antihumanistická, tvrdá realita. (Ani některé přírodní národy za poslední výspou civilizace si nemohou dovolit péči o nemocné. Nemocný se musí uzdravit sám, bez pomoci, protože kmen nemá zdroje, aby uživil někoho, kdo není schopen se aktivně podílet na tvorbě zdrojů.) Díky humanismu a vyspělé civilizaci už to je pro nás nemyslitelné, takže bychom měli vyvinout úsilí, aby stejně nemyslitelná byla i válka. ()

Reklama

Reklama