Reklama

Reklama

The Times of Harvey Milk

  • Velká Británie The Times of Harvey Milk

Harveyho Milka konečně zná díky filmu Guse van Santa každý. Strhující dokumentární film Doba Harveyho Milka vznikl šest let po Milkově zavraždění, vyhrál Oscara a z příběhu gay politika a aktivisty udělal mezinárodní téma. Pozoruhodné archivní záběry představí skutečného hrdinu, kterého české publikum zná v hereckém provedení Seana Penna. Režisér Rob Epstein později natočil zásadní dokumenty Zapovězené plátno a Paragraf 175. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Disk 

všechny recenze uživatele

Dost emocionální záležitost, každopádně byl to pro mě úžasný pocit vidět a slyšet opravdového Harveyho Milka (nikoli Seana Penna). Hlavně si cením spousty zachovaného archivního materiálu a už chápu preciznost výpravy Van Santovy biografie Milk (2008). Evidentně vycházel právě z tohoto dokumentu, který vznikl jenom šest let po Milkově smrti a jehož autenticita je tím pádem věrohodná. Už jen z tohoto důvodu má dokument historickou hodnotu. Tohle by měl vidět každý z nás. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2012 byl film zařazen do Národního filmového registru USA, který je součástí knihovny amerického Kongresu. (Snorlax)

Reklama

Reklama