Big Ben - Závěrečný hvizd (TV film)
Bulle von Tölz - Schlusspfiff, Der
Krimi
Německo, 2002, 96 min
Nikolaus LeytnerObsah
V hospodě hraje karty prezident katolického fotbalového klubu August Brunner s fotbalovým trenérem Ruprechtem a několika hráči. Je mezi nimi i největší eso mužstva Freddy Holzbauer. Brunner ho několikrát vyzývá, aby zvýšil sázku, ale nakonec je to Freddy, kdo vyhraje 100 000 marek. Brunner říká, že si vše ještě proberou po zítřejším utkání. Nazítří ale těsně před zápasem prezident Freddyho nemilosrdně vyhodí vzhledem k chování, které se neslučuje s povinnostmi hráče. Když se ho trenér zastane, rozzuřený Brunner mu pohrozí, že půjde s ním. Příští den je Brunner nalezen na hřišti mrtvý. Byl uškrcen šálou. Vyšetřování se pochopitelně ujímá Ben, ale jelikož Sabrina je na školení, z Mnichova dostává posilu: mladého začínajícího, zato ale už řádně sebevědomého detektiva Filipa Naderera. Bena sice horlivost jeho mladšího kolegy zprvu poněkud dráždí, postupně se z nich ale začne stávat docela slušný tým (oficiální text distributora)
Stegr
50% - Pro mě jsou na tom všichni Big Beni přibližně stejně. Průměrná podívaná, televizní seriálo-filmy, které jsem dříve v pátek na primě sledoval...(10.10.2007)
U.Tarare
Tenhle díl byl pro mě o něco nadprůměrnější než ty ostatní, ale pořád ne na tolik, abych tomuhle paskvilu mohl dát alespoň jednu *(28.1.2009)
Patrac999
odpad!Příběh o vyžraném německém detektivovi, ve kterém pokaždé pouze čirou náhodou přijde za pachatelem. Nic nezjistí, dá mu své číslo a kvůli pachatelovo demenci ho slavně zatkne. (Skoro jako růžový panter) Navíc je do toho zapletena jeho matka, která vůbec není vtipná.(13.8.2009)
retrix
Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout.(8.2.2012)
Související
- Big Ben - Válka hvězd (TV film) (2004)
- Bulle von Tölz - Der Tölzi, Der (TV film) (2004)
- Big Ben - Sladké pokušení (TV film) (2004)
- Big Ben - Sport zabíjí (TV film) (2004)
- Big Ben - Oslnivá krása (TV film) (2003)
- Big Ben - Malování s Vincentem (TV film) (2003)
- Big Ben - Třídní sraz (TV film) (2003)
- Big Ben - Kandidát na ženění (TV film) (2003)
- Big Ben - Smrt po diskotéce (TV film) (2002)
- Big Ben - Volný pád (TV film) (2002)
- Big Ben - Cirkusový vzduch (TV film) (2002)
- Big Ben - Vražda s potleskem (TV film) (2002)
- Big Ben - Berlínský vzduch (TV film) (2002)
- Big Ben - Salzburská specialita (TV film) (2002)
- Big Ben - Sioux City (TV film) (2001)
- Big Ben - Vražedný trojúhelník (TV film) (2001)
- Big Ben - Policista v lázních (TV film) (2001)
- Big Ben - Vrah milenců (TV film) (2001)
- Big Ben - Banda vrahů (TV film) (2001)
- Big Ben - Rudé růže (TV film) (2000)
- Big Ben - Hon (TV film) (2000)
- Big Ben - www.vražda.de (TV film) (2000)
- Big Ben - Smrtící aféra (TV film) (2000)
- Big Ben - Vražda ve sboru (TV film) (2000)
- Big Ben - Ideální svět (TV film) (2000)
- Big Ben - Smrt kněze (TV film) (1999)
- Big Ben - Smrt na Hahnenkammu (TV film) (1999)
- Big Ben - Smrt o masopustu (TV film) (1998)
- Big Ben - Smrt na psychiatrii (TV film) (1998)
- Big Ben - Smrt z vesmíru (TV film) (1998)
- Big Ben - Smrt bílého koně (TV film) (1998)
- Big Ben - Řád pro vraha (TV film) (1998)
- Big Ben - Vražda vidlemi (TV film) (1998)
- Big Ben - Hledá se tělo (TV film) (1997)
- Big Ben - Ruka ruku myje (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt překupníka (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt na turné (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt v krajkách (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt v pivovaru (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt o Valpuržině noci (TV film) (1997)
- Big Ben - Selská svatba (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt v křoví (TV film) (1997)
- Big Ben - Smrt před oltářem (TV film) (1996)
- Big Ben - Palermo je blízko (TV film) (1996)
- Big Ben - Smrt v internátu (TV film) (1996)
- Big Ben - Mezi přáteli (TV film) (1996)
- Big Ben - Přátelská dohoda (TV film) (1995)