Reklama

Reklama

Jednatřicetiletého londýnského panice čeká i přes jeho nevědomost nejdivočejší večírek jeho života. A kdo ví, možná že jedním z hostů bude i láska...
Zatímco jeho vrstevníci již zakládají rodiny, jednatřicetiletý panic Gavin Lamb, kterého hraje Jesse Birdsall, je v tomto ohledu stále notný kus pozadu. A navíc pořád bydlí s rodiči. Taková je cena, kterou musí londýnský kadeřník z West Endu platit za svoji až patologickou stydlivost a ostýchavost. Jeden jediný večer, během nějž opustí svůj pokoj se sbírkou hudebních nahrávek a vydá se na zdánlivě poklidnou party, ale tohle všechno změní. A hlásí to už příchod na samotný večírek, kde jinak do podlahy upřený Gavinův pohled upoutá šarmantní hostitelka a nudící se paní milionářského domu Joan s tváří Lynn Redgraveové. Kupodivu však její přízní noc zdaleka nekončí. Naopak, Gavina toho čeká mnohem víc. Je zde totiž ještě hodně nepřizpůsobivá a divoká těhotná rebelka Minerva v podání tehdy třiadvacetileté Heleny Bonham Carterové, která evidentně též stojí o seznámení. I díky ní nakonec Gavin možná konečně pochopí, koho že to vlastně celou dobu miluje. Romantickou, svěže zábavnou, a přesto mile poklidnou britskou komedii plnou červenání natočil v roce 1989 americký režisér Randal Kleiser. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je prekvapivo dobrou romancou, s vynikajúcou réžiou a výkonom celého hereckého obsadenia a veľmi strohým scenárom. Príbeh nie je banálny, ale rozkošný a očarujúci. Humor je príliš britský a niekedy nie je vtipný alebo nedáva Slovákom veľký zmysel, ale každopádne je vždy elegantný a zábavný. 6/10 ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého nesmělého kadeřníka Gavina, který není gay, ale panic trpící syndromem příliš ustarané matky, spočívá v klasické zápletce..Kadeřník potká ulítlou dívku ze které se stane chameleon. Chameleon se změní na extravagantní dámu. Extravagantní dáma kadeřníka nemiluje. Kadeřník ztratí chameleona i extravagantní dámu. Kadeřník potká kadeřnici. Kadeřnice miluje kadeřníka, kadeřník získá kadeřnici která se změní v srdcové eso. Getting It Right je docela příjemná komedie, místy hodně podobná tomu, čemu optimisti říkají život. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

No tak nevím. Začíná to jako suchá britská černá komedie s bizarními až obskurními postavičkami (včetně hlavního hrdiny - ještě v 31 letech panic) a jako takové to velmi dobře funguje. Skvělá je Helena Bonham Carter, je vidět, že už tehdy měla tyhle úleťačky v krvi, včetně její rodiny, ale i další (Joan, teplí hoši Harry a Willfred,..). V polovině se to ale všechno překlopí do takového normálního dramatu o hledání sebe sama a nenaplněných láskách (Joan shodí paruku, HBC se vdá a ani to nevidíme a hlavní hrdina se úplně normálně zamiluje). Samostatně by to bylo zajímavé, ale po první půlce se mi nepodařilo na tuhle vážnější notu naladit. ()

esnou 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film překvapil - moc příjemná člověčina s kapkou anglického černého humoru (především scéna s Mininím otcem je dost dobrá). Oficiálně se píše, že je to romance, ale spíše je to o objevování života a vlastní identity (ne, není to něco jako American Pie, tohle je film pro už trochu odrostlejší). Ve filmu se objeví v jedné ze svých ranných rolí Helena Bonham Carter. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sterilné. Hlavný hrdina charizmu nevidel a mám trochu problém s žánrovým zaradením. Na drámu moc povrchné, málo vážne, a na komédiu - s nulovým obsahom humoru - dosť nefunkčné. Helena hrá malú, prakticky bezvýznamnú rolu, a celkovo scenár vlastne nemá čo ponúknuť. Vývoj hlavnej postavy postupuje odnikiaľ nikam, a to, že si niekto začne viac veriť, pôsobí v snímku o single tridsiatnikoch dosť naivne. Vo výsledku ide o lepší priemer, nič na Getting It Right nedokáže naštvať alebo uraziť, ale keď sa to tak vezme, na rovnakú tému už bolo natočených množstvo lepších filmov a keby som to býval nevidel, môj svet by sa nezrútil. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Postavu ženy na párty si zahrála scenáristka Elizabeth Jane Howard. (Terva)

Reklama

Reklama