Původně jsem scháněl film The haunting(1999), ale kvůli menší neshodě jsem si sehnal tohle, a říkám je to tak trochu nadpřirozená romantika. Film rozhodně nevyděsí nikoho kdo má nějaký ten horor zkouknutý, ale může se líbit romantickým citlivím lidem:-) Což já nejsem.(9.5.2010)
To není horor, ale červenoknihovní pseudoduchařina pro romantické babičky, co se rády bojí. Že já na to skočil... i když. Vydržet se to jakž takž dá, kinematografie celkem na úrovni (opisné názvuky Vertiga -- ano, jsou tam!), ale problémy se střihem -- především vlasů, ha ha (protagonisté je mají pořád jinak. Pokud by tam ta hezká slečna neukázala své skromné vnady, viděl bych to jako příjemné softhororové retro. Ale byl kdy takový žánr? Asi ne. V tom případě mi to připomíná některý z dílů nekonečného seriálu o Poirotovi (ovšem tanec, co končí souloží -- s tím se snad ani starý skeptický harcovník Hercule ještě popasovat nemusel)... Ale dobří duchové našim slabostem rozumějí. Lavírování mezi špatným a dobrým kýčem je znamením tohoto filmu. Možná i za tři hvězdy. Za jedno kritcké zhlédnutí?(18.5.2009)