Reklama

Reklama

Hrabě Káčula

(seriál)
  • Velká Británie Count Duckula
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
Velká Británie, (1988–1993), 21 h 44 min (Minutáž: 20–24 min)

Série(4) / Epizody(65)

"Hrad Káčula! Po mnohá staletí domov dynastie bezohledných, krutých, a nesmírně zlých kačerů, hrabat Káčulů! Legenda vypráví že tyto kačeny mohou být zničeny bodnutím do srdce, nebo vystavením přímému slunečnímu světlu. To však není všechno, protože jednou za 100 let, kdy je měsíc ve znamení Vodnáře, mohou být v osmé komnatě smrti vráceni k životu. Poslední převtělování ovšem neproběhlo zrovna hladce ..."
Postava upířího kačera hraběte Káčuly se poprvé objevila v seriálu Detektiv myšák (Dangermouse) a byla u diváků natolik úspěšná, že se studio Cosgrove-Hall rozhodlo dát Káčulovi vlastní seriál. Ztřeštěné, vtipné a lehce strašidelné příběhy kačeřího upíra-vegetariána, který nesnáší krev, miluje zeleninu a chce se stát slavným, jeho sluhy Huga, kuchařky Nanny a úhlavního nepřítele, upírobijce dr. Husího Brka se v našich luzích a hájích poprvé vysílaly v r. 1992 v legendárním pořadu pro děti a mládež "Vega". K úspěchu seriálu nemalou měrou přispěl vynikající dabing Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse. (Mariin)

(více)

Recenze (30)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hrad Káčula! Po mnohá staletí domov bezohledných, krutých a nesmírně zlých kačerů, hrabat Káčulů! "Horrorovější" verze Kačerů z Kačerova aneb hodný upírokačer Káčula nadevše na světě milující kečup a příběhy jeho podobně ujetých temných kamarádů... Milé, vtipné, kouzelné a neskonale zábavné. ()

Imouse 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, který jsem hltal jako malý v studiu Magion (uváděl Standa Hložek). Jednalo se o příhody upíra jménem Duckula, který nesnášel krev a miloval kečup. Hlavni zápletka se vetšinou motala okolo cesty v čase či zlého vampirobijce Dr Von Goosewing (Van Helsinga). Tento animák jsem naposledy viděl v roce 92, takže je hodnoceni jistě trochu zkreslené:). ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z celé té vedlejší kačeří vlny mám rozhodně radši Hraběte Káčulu, méně pak například Detektiva Ducka. Legenda praví, že před lety zakoupila televize jen náhodných 6 dílů, které nebývalou měrou zaujaly, přesto pokračování bylo v nedohlednu. Dnes je z letitého animáku opečovávaná legenda, která se bohužel vrátila v očesaném vydání na DVD (na rozdíl třeba od obdobně poetické Bludičky), ale už to je první krok ke znovuobjevení. Takže máte-li chmurnou náladu a všechny verze Drákuly se vám už vyčerpaly, zvolte pro změnu nemrtvého Kačera. Bude to příjemná změna. "Ale ne, to je sahara!" - "Taky jsem poznala, že to není peršan." ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Na tento roztomily serial si pamatuji, kdyz sem se na neho jako maly dival, tusim ze to bylo ve studiu VEGA, a nebo to byl MAGION? To uz si presne nevzpomenu. Hrabe kacula, sluzka Nanny, sluha Hugo, dabelsky Van Gueswing a nebo ti mali havrani skauti, kteri se v kazdem dile snazili dostat az na vrchol hory, na ty vsechny si pamatuji do ted, a ze uz je to par let. Skoda, hodila by se repriza, jak rad bych se na tento animovany skvost zase podival, no snad se jeste dockam. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Hrabě Káčula je obrovským překvapením pro ty, kteří si mysleli, že tento seriál je od Walta Disney, nicméně tomu tak není. Je sice pravda, že je obrovsky podobný Kačeřím příběhům, nebo kačeru Kabrňákovi, ale má úplně jinou pointu. Tenhle seriál je zajímavý tím, že spousta dílů má volný finish, takže přesně nevíme, jak ten příběh skončí. Zažíváme Transylvánské dobrodružství s kačerem Káčulou, jeho chůvou, která trpí na váze a zničí vše, do čeho vrazí a potom pan Igor, který Káčulovi vypráví historky z Transylvánského hradu. V každém díle se naše skupinka rozhodne něco podniknout a zamíří do transylvánského portálu, který je i s hradem přesune na místo, které si zvolí. Před nimi ale samozřejmě stojí i pár překážek, hlavně ten dojčácký nepřítel, který chce vampíry jednoduše zapíchnout. Hrabě Káčula je velice ponurý a ne moc vhodný animovaný seriál pro nejmenší děti, aby se nebály, ale přesně určený pro nás, kteří si chceme odpočinout a trošku se bát. Já se bohužel moc nebál, spíš jsem u tohoto seriálu usínal a podle mě se tenhle seriál moc natahoval a nedočkal jsem se toho správného bodu, co by mě zaujalo. Za mě tedy tento seriál skončil mírně podprůměrný. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama