Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, jen prostě ve srovnání se slavnými hongkongskými filmy Jackieho Chana, Jeta Li nebo Sammo Hunga dostává hodně na prdel. Tenhle film, má u mě jisté plus za to, že mě přivedl ke kung fu filmům a jsem mu za to hodně vděčný, ale....Film nemá špatný příběh a akce taky není špatná, ale je jí tu celkem málo a ke konci filmu už není skoro žádná. Že se někdo honí po skále pro mě v kung fu filmu není akce. Tam má být pořádný souboj ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Označovat všechny dobrodružné filmy osmdesátých let za klony Indiana Jonese se mi příčí, a u tohohle to platí dvojnásob. Legenda o zlaté perle má s proslavenou sérií společného prakticky jen floutka v hlavní roli a motiv pátrání po tajemném artefaktu. Jenže tento není zavátý časem, ale čerstvě ukraden, a to dokonce samotným hrdinou. Odtud dál je děj drobátko zamotaný a chvílemi fantasmagorický. Není divu, protože film je tak trochu brak. Zábavný a svižně natočený, dlužno dodat. Daing tenhle dojem ještě zesiluje. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto úžasný snímek, který svým konceptem, dobrodružstvím, výpravou a humorem, hodně připomíná o rok starší film s Eddiem Murphym 'Zlaté dítě'. Žánrů je použito hodně a kupodivu je příběh scenáristicky tak dobře zpracovaný, že se vzájemně nejen neruší, ale naopak se dokonale doplňují. Rodinné akční dobrodružství s prvky sci-fi už sice od svého vzniku krapet ohlodal zub času, ale i tak ani dnes, stejně jako výše zmíněné 'Zlaté dítě' na své přitažlivosti nic neztrácí. Jedná se o dokonalou odpočinkovou nostalgickou filmovou zábavu s prvky legend, historie, pověr a faktů. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Dálnovýchodní filmy nemám moc v lásce...ale tento ano,v podstatě jsem ho tak v 10ti letech úplně miloval a sledoval pořád dokola. Jednak i přes neustálé honičky a kung-fu souboje je ve filmu i celkem slušný příběh, i když by se právě u něj dala krásně použít otřepaná fráze o Pejskovi a Kočičce jak vařili dort, ale přesto když se tohle všechno smíchalo dohromady, vzniklo dobře koukatelné akční dobrodružné sci-fi, které si klidně pustím i dnes...škoda že nevzniklo další pokračování, mohla to být taková hongkongská alternativa Indiana Jonese :-). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama