Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmová poéma evokující život několika rodin bezzemků, žijících v kraji kolem Bergama na konci 19. století. Základem širokého epického toku jsou vzpomínky a úvahy Olmiho babičky. Hrdinkou je utrápená vdova, která se svým otcem vychovává šest dětí. Každodenní život se rekonstruuje s důrazem na drobné detaily, prostá gesta a dobové reálie; zachyceny jsou přípravy na oslavu Vánoc, tragédie vdovy, které onemocní kráva jakožto jediný zdroj obživy, vztah mladé Magdalény a plachého Stefana, který vrcholí svatbou a svatební cestou do Milána, tragédie Batistiho, který je propuštěný ze statku spolu se ženou a třemi dětmi. Film je rovněž filozofickou úvahou o věčně platných hodnotách, jakými jsou víra, pokora a láska. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Ephemeris

Dočítala som sa, že dreváky sa väčšinou vyrábali z dreva topoľov a vŕb. Ich výroba bola lacná a ľahká. A na rozdiel od kože zostala obuv suchá, aj napriek všade prítomnej premočenej pôde. Trochu po funuse, ale film som videla len teraz. 

Dvojirakri

Dvojirakri (hodnocení, recenze)

Ephemeris

Já tedy nejsem od fochu ale co vím tak se dřeváky dělají z mokrého dřeva a tam nikde v okolí nebyl žádný les vidět a i kdyby tak by patřil taky nějakému pánovi. Spíš to provedení, když už tak bych to neudělal takhle amatérsky, ale nám se to mluví..

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

SPOILER: Je tu nejaké odborník na rezbárstvo, ktorý by mi ako laickej diváčke vedel vysvetliť, prečo nevyhnutne musel ten sedliak na drevák stínať vŕbu? Vŕbové drevo je na to nejaké extra špeciál dobré? Lebo si nedokážem vysvetliť to, že kadejakého dreva sa na statku musí povaľovať celá kopa...

na příspěvěk reagoval Dvojirakri, eLeR

Reklama

Reklama