Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebastian (Dirk Bogarde) pyšně shlédl místnost plnou mladých žen. Právě nakreslil na tabuli úkol, a všechny se ochotně a soustředěně s tužkou v ruce pustily do práce. Sebastian není učitel, i když ještě nedávno na Oxfordské univerzitě vyučoval. Je vedoucím dešifrovacího oddělení britské tajné služby, s širokými pravomocemi a velkým respektem. Své podřízené, matematicky nadané dívky, si pečlivě vybírá a vychovává sám. Pod jeho vedením tu každý týden rozluští desítky šifer, z nichž většina vůbec není důležitá, ale některá by třeba být mohla. Taková činnost vyžaduje kromě přísného stupně utajení i nekompromisní morálku, v níž Sebastian může být všem vzorem. Až do chvíle, kdy se v jeho oddělení objeví Rebecca (Susannah York)… (dopitak)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Příjemná špiónská komedie, byť vice méně neakční, se šmrncem a s ulítlou atmosférou let šedesátých. Kdy také jindy by dešifrovací oddělení britské tajné služby mohlo být složeno z mladých půvabných žen a kdy jindy by vyřešení složitého dekódovacího úkolu mohlo zásadně ovlivnit dětské chrastítko. Opravdu, ale opravdu moc pěkná filmová hudba. Jen ta pro mne zvedá hodnocení o hvězdičku. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vedlejší dějovou linku s únikem informací jsem nepostřehl. Škoda, že Dirk nebyl o pár let mladší, do role nedobytného disciplínou posedlého staromládeneckého šéfa, váženého oxfordského profesora by se líp hodil. Sebastian je zajímavý, nikterak napínavý film, který se opatrně trefuje do napětí způsobeného polaritou ze Studené války. V české verzi filmu (hypotetické) bych si uměl představit jediného muže - Vlastimila Brodského, jemuž je Dirk na plakátu k filmu i lehce podobný. V malé roli se mezi rozvědčíky mihne i budoucí hvězda Donald Sutherland. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Výstřední komedie po anglicku z ulítlých šedesátých let. Nebýt tam Dirk Bogarde, tak by to ztratilo veškerý šmrnc.(50%) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama