Reklama

Reklama

Recenze (5)

pm 

všechny recenze uživatele

V adaptaci kratší prozy Gabriela Garcíi Márqueze Irene Papas jako nejtemnější noční můra všech dospívajích vnuček světa, dívka však v závěru chladnokrevně boří obraz zneužívaného anděla...70%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"La increíble y triste historia de la cándida Eréndira y de su abuela desalmada", 1972 - neuvěřitelné a smutné historie, jako je tomu u Marqueze vždy od "Sto roků samoty", románu, který přinesl skutečně něco nového, jemuž se dostalo dosti stupidního označení magický realismus. Spíš než s magií a realismem to má společného s jihoamerickou mentalitou a krajinou pouště. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Len nedávno som čítal novelu Neuveriteľne smutný príbeh o nevinnej Eréndire a jej bezcitnej starej matke, ktorá je vlastne samotným scenárom k tomuto filmu. Keby nepoznám tvorbu G.G.Márqueza, tak by som to asi považoval za poriadnu šialenosť, ale už som vedel do čoho idem. No vzhľadom na to, že je to staršieho dáta, tak som bol na pochybách aké to bude ohľadom spracovania. Napokon celkom fajn, a treba uznať, že na tú dobu je to dosť vydarené. Príbeh je ako inak v znamení magického realizmu s mnohými metaforami a posolstvami, kam to za každým Márquez dokáže dotiahnúť. Na hlavné posolstvo si treba počkať až do úplne poslednej scény, ktorá niekomu možno príde až neuveriteľná, ale bohužiaľ dokonalo reálna (aspoň čo sa symboliky týka). ()

Reklama

Reklama