Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bylo tam až moc okamžiků v kterých jsem umíral smíchy na to abych nedal 4*. Např . rozstřílení vlastního auta kulometem, nebo závěrečný záchranný skok, to opravdu stojí za to. Opět nepobírám překlad anglického originálu, ale možná dobře. Joaquin Phoenix opět dokazuje, že je víc než arogantní vládce Říma nebo úchyl z porno půjčovny. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Sakramentsky silná satira, pri ktorej sa nebudete popadať za brucho, za to si z nej odnesiete za dve vrecia užitočných rád. Rád tipu ako najrýchlejšie prísť k peniazom, ako najspoľahlivejšie prísť o kamaráta, ako najľahšie naštvať nadriadeného a za akej teploty sa dá navariť ten správny matroš. Phoenix je tu drzý a nevyspytateľný flákač, Harris zas mäkkýš čo si nezaviaže šnúrku od topánok bez toho, aby sa s vami o tom  neporadil a Scotty Glenn typ chlapa akému by ste po prvom stretnutí najradšej kopli do hlavy. V postavách filmu nájdete širokú paletu charakterov, s akými sa stretávate v súkromí i v práci, akí vás neraz podkopli a akí vám nestoja za odfľusnutie. Nepochopený, nedocenený a najmä skvelý film. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Zatraceně černočerná protiválečná komedie s dramatickými prvky o partě amerických vojáků, kteří prostě jen dělají všechno proti tomu, aby se na zapadlé základně v Německu těsně před pádem Berlínské zdi neunudili k smrti - třebaže většina jejich aktivit je tak trochu nelegální.... Svým způsobem velmi zábavné, zvlášť pokud si potrpíte na trochu drsnější humor, s několika nezapomenutelnými scénami (sjetí vojáci v tanku demolující malou německou vesničku, vaření heroinu, apod...). Líbili se vám třeba Tři Králové, je to jasná volba;) ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Joaquin ukázal čo v ňom je. Zahral si arogantného, šikovného vojaka a tejto postave nieje ťažké uveriť. Dej je síce postavený na jednom mužovi a jeho konaní a v niektorých momentoch sa to nemusí zdať ako najlepšie riešenie, ale napriek všetkým okolnostiam je tento snímok skutočne dobrý. Viem, že niektorí americkí vojaci sú idioti a robia si zo služby dobrý deň a presne to robí aj Ray Elwood. A idem mu to veľmi dobre. 75% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na ten heroin, co vám tak chutnal? Jak je možný, že sou v hrnci všechny přísady (Joaquin Phoenix, Anna Paquin v plavkách, Ed Harris, kritika armády, černej humor), vaříme to na těch 85 stupňů celejch šest hodin a stejně nás to nesjede? Buffalo Soldiers je noc strávená na diskotéce s extází v hubě, na kterou zapomenete jen pár dní poté. Snad jen si vybavíte tu docela hezkou holku, co vám sem tam postavila vojáčka do pozoru. Jak že se ta blbka jmenovala? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama